mielone - 47549 przepisów (strona:1792/3170)

Śledzie z suszonymi pomidorami 240

płatów śledziowych typu matias 10-15 suszonych pomidorów 1/2 szklanki oleju z zalewy pomidorów 1/2 szklanki oleju 2 cebule 1 łyżeczka ziół prowansalskich lub suszonego oregano świeżo mielony czarny pieprz Przed przygotowaniem śledzie należy moczyć w wodzie, przez około 2-3 godziny, żeby nie były zbyt słone. W tym czasie wodę zmieniamy 1-2 razy. Następnie filety osuszamy

Czerwona Porzeczka
pieczone uda kurczaka na termoobiegu... 213

łyżeczka, przyprawa do kurczaka 2 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, olej rzepakowy 4 łyżki przyprawę curry, do kurczaka, kucharka, pieprz mielony, przyprawę w płynie, olej rzepakowy wymieszać dokładnie marynatą natrzeć całe udka, włożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić do lodówki na 1 godzinę nagrzać piekarnik lub urządzenie do pieczenie /u mnie

W Mojej Kuchni Lubię
Serniczki z rabarbarem 284

efekt wizualny. Z podanej porcji można przygotować 12 małych serniczków . Serniczki z rabarbarem Składniki: CIASTO KRUCHE 200g mąki pszennej 100g masła 80g cukru pudru 2 żółtka MASA SEROWA 250g mielonego twarogu 80g śmietany 18% 50g domowego cukru waniliowego 1 jajko 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej 160g rabarbaru + 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego cukier puder do oprószenia serniczków Wykonanie: CIASTO

Smakołyki Bereniki
Ruloniki piwne z nadzieniem bolognese 229

serii małe "co nieco" ruloniki piwne z nadzieniem bolognese.  Ciasto: 30 dag margaryny 3 szklanek mąki 3/4 szklanki piwa jasnego (zazwyczaj używam piwa TATRA) Nadzienie: około 500 dag mielonego mięsa wieprzowego 1 opakowanie Fix do spagetti Bolognese Pieprz, Kucharek, oregano, Ketchup Kilka łyżek oleju rzepakowego 15-20 dag startego sera żółtego Jajko do smarowania Sos: 1 opakowanie sosu

Praktyczna pl
Pancetta(surowy suszony boczek) 359

czarny 3 g -pieprz ziołowy 3 g -6 liści laurowych -zioła prowansalskie 2 g -papryka wędzona ostra 1 g -papryka wędzona słodka 1 g -gałka muszkatołowa 1 g -jałowieć mielony 1 g -siatka wędliniarska -sznurek do wędlin Wykonanie Kupiony boczek myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy,odcinamy skórę i wyrównujemy krawędzie tak aby powstał prostokąt. Przygotowujemy wszystkie przyprawy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Camembert marynowany w białym winie z salsą truskawkową 227

czasie ser przekładamy na papier do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na 30 minut. Salsa truskawkowa kilka truskawek kilka kropli octu balsamicznego świeżo mielony pieprz pół łyżeczki miodu Składniki wymieszać. Ser podawać z salsą i świeżym pieczywem.      Camembert marynowany w białym winie z salsą truskawkową

Kuchnia na wzgórzu
szybkowar-uda kurczaka w sosie czosnkowym... 220

Składniki: udka kurczaka całe 4 duże, przyprawa do kurczaka 1/2 opakowania, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, czosnek 1 główka/duża, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, woda 3 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżeczka, woda 1 szklanka przyprawę do kurczaka wymieszać z kucharkiem, pieprzem

W Mojej Kuchni Lubię
Pomidorowe curry z kurczakiem i mleczkiem kokosowym 292

cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów(400 ml) mleczko kokosowe (ok 200 ml) Przyprawy: 1 łyżeczka papryki ostrej, 1 łyżeczka papryki łagodnej, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka mielonego imbiru, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w przyprawach i oliwie całą noc.  Na rozgrzanej patelni smażymy cebulę i czosnek

Mój Smak na Życie
Aksamitny krem szpinakowy 177

niego mrożony szpinak. Poczekać aż się rozmrozi i gotować około 5 minut. Śmietankę połączyć z mąką i zahartować gorącym wywarem. Dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i lubczykiem. Zmiksować całość na gładko. Serwować z grzankami lub gotowanym jajkiem

Pyry na Gaz
matiasy z octem jabłkowym w oleju... 261

Składniki: matiasy 8 sztuk, cebula 2 sztuki, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, cukier 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba matiasy śledziowe wymoczyć z 3 razy w zimnej wodzie zmieniając co godzinę wodę, następnie na durszlak je wylać i odsączyć z wody filety pokroić na 2-3 cm kawałki do miski, posypać cukrem, pieprzem grubomielony

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy kotlet. 159

cebule około 1 l mleka sól, pieprz 2 jajka  6-7 łyżek mąki bułka tarta WYKONANIE: kotlety rozbijamy, cebulę kroimy w piórka, każdy kotlet posypujemy solą i grubo mielonym pieprzem, kotlety układamy w misce na przemian z cebulą, zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na 3-4 godz.(ja zostawiłam na całą noc) ,   kotlety osuszamy ręcznikiem papierowym

Kuchnia Beaty
Zupa-krem brokułowa z białymi szparagami 203

też dodać bezpośrednio do zupy lub pominąć całkowicie. Składniki: 1 brokuł 1 pęczek białych szparagów 1 łyżeczka majeranku kilka listków świeżego oregano (lub 1 łyżeczka suszonego) sól i świeżo mielony pieprz do smaku śmietana 30% do polania na talerzach lub dodania do zupy Sposób przygotowania: Szparagi myjemy i obieramy zaczynając tuż pod główką aż do spodu,. Kroimy na mniejsze

Kolorowy Przepisownik
Deser jogurtowo-truskawkowy z czekoladową posypką 195

kremowego serka np. Mój Ulubiony 1 łyżeczka miodu 3 łyżki zmielonych płatków owsianych 3 łyżeczki syropu karmelowego 0 kcal Walden Farms  lub miodu 2 łyżeczki kakao 1 łyżka mielonych orzechów włoskich kilka truskawek Truskawki rozgnieść widelcem, włożyć na spód pucharka lub szklanki. Jogurt wymieszać z serkiem i miodem. Wyłożyć na truskawki. Płatki owsiane wymieszać z orzechami i syropem

Chocolate Muffin Blog
.1242. ciasto! 197

tortownica 22cm 130g mąki owsianej 80g  mąki jaglanej 50g mąki kokosowej BioIndygo.pl łyżka (10g) mielonego lnu 120g cukru kokosowego BioIndygo.pl + 2 łyżki do posypania 300ml mleka kokosowego (niskotłuszczowego z kartonu, nie tego z puszki, użyłam takiego - KLIK ) 120g aquafaby* 140g rabarbaru 220g truskawek 2 łyżki octu jabłkowego łyzeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody *woda z puszki

breakfast of dreams
Sałatka z brzoskiwnią i serem dojrzewającym 263

syropu. Pokroić na kawałki dowolnej wielkości. Dodać do salaterki. Ser pokroić zwykłym nożem lub nożem do serów na kawałki (wielkość to kwestia upodobań). Rozrzucić na brzoskwiniach. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Tuż przed podaniem całość polać oliwą (u mnie ok. 3-4 łyżki) i skropić sokiem z cytryny (u mnie z połówki cytryny). Wymieszać i podawać. ----- Podobne: Szpinakowe roladki

Weekendy w domu i ogrodzie