Kalafior romanesco, inaczej stożkowy, ma piękny zielony kolor i jest delikatniejszy w smaku od zwykłego białego kalafiora. Powiedziałabym, że ma lekko maślany smak. Ze względu na
Kulinarne przemysleniaFilet z kurczaka w cieście czosnkowym to świetny pomysł na imprezową przekąskę, ale sprawdzi się również jako danie obiadowe. Małe, chrupiące kotleciki możemy podawać z frytkami
Danka PichciPyszna, uwielbiam ją i mogę jeść na okrągło. Pełna pysznego kurczaka i parmezanu. Dużo chrupiącej sałaty i grzanek. No i ten sos.... pychotka, idealnie sprawdzi się
Swojskie jedzonkoŚlimaczki drożdżowe jak pizza to bardzo smaczne wypieki, które można podać na imprezie czy wziąć ze sobą do pracy czy szkoły. Najlepiej smakują na ciepło, ale
e-PrzepisyKulinarneSałatkę tę mogę spokojnie nazwać "sałatką miłości" jest w niej wszystko co kocham, ser halloumi, awokado, maliny i pyszny dressing na bazie musztardy i
Ana Mari's worldSałatkę tę mogę spokojnie nazwać "sałatką miłości" jest w niej wszystko co kocham, ser halloumi, awokado, maliny i pyszny dressing na bazie musztardy i
Ana Mari's worldKarkówka w marynacie musztardowo-ziołowej to pyszna pieczeń pachnąca ziołami. Coraz częściej zdarza mi się robić takie pieczenie z jednego kawałka mięsa. Najczęściej wykorzystuję do tego
Danka PichciChlebowe gofry z pastą z pieczonej papryki i fety, z ogórkiem, fetą, rukolą i kiełkami brokuła Składniki: Ciasto: 300 g mąki orkiszowej chlebowej typ 1100
AZgotuj!Kochani, zima ma to do siebie, że częściej musimy się posiłkować mrożonymi, czy marynowanymi warzywami. Oczywiście, jeśli macie czas, to zachęcam do przygotowania własnych przetworów. Natomiast
Natka PietruszkiCzy zastanawialiście się jak powstaje ser smażony czyli topiony? Jak przygotowywały ser na kanapki nasze babcie, kiedy nic nie było w sklepach, a już na pewno
Bernika - moj kulinarny pamietnikKotlety warzywne są u nas dość częstym daniem obiadowym. Robię je z różnych warzyw w różnych konfiguracjach i czasem wychodzą lepsze a czasem takie do zjedzenia
Dorota SmakujeA by przygotować palone masło trzeba poznać kilka ważnych zasad, aby uzyskać masło palone a nie spalone. Palone masło pachnie lekko orzechami laskowymi. Masło trzeba
AZgotuj!