Przepis na : śniadanie
Czas na kolejne podsumowanie – tym razem jest to zestawienie przepysznych omletów. Nie wiem jak u Was, ale w moim menu goszczą one bardzo często. W zależności od dodatków za każdym razem smakują zupełnie inaczej, a tym samym nigdy się nie nudzą Można jeść je na słodko i na słono. Zawsze są pyszne i sycące. Omlety to w zdecydowanej większości również dobra opcja dla osób z insulinoopornością . Ich głównym składnikiem są jajka, czyli nieprzetworzony, naturalny i bardzo odżywczy produkt. Na temat jajek więce... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...