Wskazówki Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 30 dkg puree z dyni 1 jajko szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej około 3 łyżki mąki do podsypania 6 łyżek wymieszanych migdałow, pestek z dyni, słonecznika i żurawiny 4 łyżki kremu czekoladowego bądź
mecooksMarynata: oliwa z oliwek - 1/3 szkl. ocet balsamiczny - 3 łyżki ząbki czosnku - 6 szt. oregano świeże posiekane - 2 łyżki natka pietruszki posiekana - 2 łyżki ostra papryka mielona - 1 łyżeczka sól - 1 łyżka Sposób przygotowania: 1. Karkówkę umyć i dokładnie osuszyć. 2. Przygotować marynatę. W szklance umieścic oliwę, ocet, zgnieciony i posiekany czosnek, świeże
Kuchnia Paulettespapryka konserwowa - 1 szt. ogórek konserwowy - 2 szt. kukurydza w puszce - 1 puszka tortilla - 6 szt. majonez light - 6 łyżek sól - do smaku pieprz czarny mielony - do smaku przyprawa kebab- gyros Prymat - 2 łyżki oliwa z oliwek - 2 łyżki Sposób przygotowania: Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawa kebab- gyros. Wymieszać
Kuchnia Paulettestemu doprawione mięso nie traci smaku, a przyprawy są wyczuwalne ;) Składniki: polędwiczki 8 szt. jaja 2 szt. mąka kukurydziana 1/3 szkl. sól 1 łyżeczka tymianek 1 łyżeczka papryka ostra mielona 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta czosnek granulowany 1 łyżeczka olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Polędwiczki umyć i osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem. 2. Jajko dobrze rozbełtać. Dodać
Kuchnia Pauletteszapachu to jednak to się zmieniło. Polecam na obiad czy kolacje. Składniki: filet drobiowy 2 szt. papryka czerwona 1 szt. ser feta 4 plastry papryka słodka mielona 1 łyżka sól 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta szczypiorek do posypania oliwa 1 łyżeczka do posmarowania Sposób przygotowania: 1. Filety umyć i osuszyć. Na środku
Kuchnia Pauletteskubek zielony groszek 1/2 kubka sól, pieprz do smaku posiekana dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki sos sojowy 1 łyżeczka masło 1 łyżka olej 1 łyżka Do fileta: papryka słodka mielona 1 łyżeczka sól morska do oprószenia wg. gustu pieprz do oprószenia wg. gustu olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Cebulkę obrać i drobno posiekać. Na patelni
Kuchnia Pauletteschrupie w buzi. Składniki: tuńczyk w sosie własnym 2 puszki ryż 1 torebka sól, pieprz do smaku przecier pomidorowy 4-5 łyżeczek ketchup pikantny 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka natka pietruszki 1 garść listki świeżej melisy cytrynowej 1 garść majonez 1 łyżeczka sok z cytryny 1 łyżeczka Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować
Kuchnia PaulettesCałość jest wspaniała. Ja podałam je z ziemniakami i mizerią. Pychotka :) Składniki: udka z kurczaka 6 szt. woda 1 szkl. cebula 2 szt. Marynata: olej 3 łyżki papryka słodka mielona 2 łyżki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki sól 1 łyżeczka pieprz ziołowy 1/3 łyżeczki Sposób przygotowania: 1. Kurczaka umyć, oczyścić i wysuszyć. Zasypać papryką
Kuchnia Paulettesłyżki mąka kukurydziana ok. 1 szkl. czosnek granulowany 1 łyżeczka płaska chili 1/2 łyżeczki pieprz ziołowy 1/3 łyżeczki papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki sól morska 1/2 łyżeczki olej do smażenia Metoda: 1. Skrzydełka oczyścić i wrzucić do gara z wodą. Dodać sól, pieprz cały, ziele angielskie, sól
Kuchnia Paulettesmąka 1 szkl. cukier 1 szkl. soda 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 łyżeczka kakao 2 łyżki czubate przyprawa do piernika 1 łyżka cynamon 1 łyżeczka anyż mielony 1/2 łyżeczki PONCZ: rum 1 kieliszek woda przygotowania lub mineralna 3 łyżki MASA SEROWA: twaróg 1 kg dwukrotnie zmielony cukier 3/4 szkl. budyń waniliowy 1 op ( bez cukru ) mleko 1/3 szkl
Kuchnia Paulettesstwierdzić, że najedzą się co najmniej 4 osoby ! :) Składniki: makaron penne z mąki durum 3 szkl. ( suchy ) filety z kurczaka 3 szt. boczek parzony 150 gram papryka słodka mielona 1.5 łyżka cebula 1 szt olej 2 łyżki + 2 łyżki sól 3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl. marchew 2 szt. liście lubczyka
Kuchnia Paulettesstwierdzić, że najedzą się co najmniej 4 osoby ! :) Składniki: makaron penne z mąki durum 3 szkl. ( suchy ) filety z kurczaka 3 szt. boczek parzony 150 gram papryka słodka mielona 1.5 łyżka cebula 1 szt olej 2 łyżki + 2 łyżki sól 3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl. marchew 2 szt. liście lubczyka
Kuchnia Paulettespapryka zielona 1 szt. czosnek 2 ząbki por ok. 8 cm. pieczarki 4 duże szt. cukinia 400 gram filety z kurczaka 3 szt. papryka ostra mielona 1 łyżeczka sól, pieprz do smaku bulion warzywny 300 ml. przecier pomidorowy 1 łyżka pomidory w puszce 1 puszka cukier brązowy 1 szczypta magi/ lubczyk świeży
Kuchnia Paulettessmaczna papryka i ogórek.Roladki są w aromatycznym sosie pomidorowym obsypane dużą ilością szczypioru ! Bardzo rozgrzewające ! Składniki: schab bez kości 10 grubych plastrów sól do oprószenia papryka słodka mielona 3-4 łyżki olej do smażenia bulion drobiowy 600 ml. przecier pomidorowy 1 mały słoiczek cukier 1 łyżka pieprz do smaku mąka 1.5 łyżki sól do smaku papryka konserwowa
Kuchnia Paulettesmoim przypadku ! SKŁADNIKI: kurczak do 1.5 kg. przyprawa do mięs 4 łyżki oregano 3 łyżki olej z pestek winogron 3 łyżki pieprz do oprószenia papryka ostra mielona 2 łyżki METODA: Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Skórkę lekko nacinamy na na środku i po bokach, aby lepiej natrzeć. Nacieramy dokładnie olejem. Następnie oregano pod skórą. Wierzch nacieramy przyprawą
Kuchnia Paulettes