mielone - 47549 przepisów (strona:1738/3170)

Burrito 191

praktyczne meksykańskie burrito z wołowiną i smażonym ryżem. Sycąca przekąska łatwa do zjedzenia „w biegu” w niemal dowolnym momencie. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4-6 osób) Nadzienie 500g mielonej wołowiny 2 średnie czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 papryczki chili (lub więcej, zależnie od upodobań) 200g czerwonej fasoli z puszki (odsączonej) 500ml bulionu wołowego (może być z kostki

Kulinarna Pokusa
Roladki a’la lasagne z sosem pomidorowym 202

tradycyjnej lasagne, dużo łatwiej podzielić jest na porcje, bo... porcje, dzięki roladkom, mamy już gotowe :) Roladki a’la lasagne z sosem pomidorowym 8 szt. Sos mięsny 400 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 50 g boczku wędzonego 1 łyżka oleju 1 duża cebula 1 szkl. bulionu z kurczaka 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka octu

Posadzone i zjedzone
Gulasz wołowy z wolnowaru 182

prostu nie można przestać jeść. Gorąco polecam! Przepis znalazłam  tutaj . Składniki: 1200-1500g wołowiny bez kości 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 kolorowe papryki 1/2 mielonego imbiru 2  szklanki bulionu wołowego 3 łyżki sosu sojowego czosnek granulowany do posypania mięsa 2 łyżki mąki kukurydzianej Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w 2 cm kostkę i obsypać czosnkiem

kuchnia doski
Klasyczna sałatka niemiecka 176

łupinach i ostudzić. Obrać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę i kiszone ogórki posiekać w drobną kostkę. Dodać majonez tak aby spoił całość. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem

Pyry na Gaz
Boczek wędzony rolowany 390

Surowiec -1,5 kg boczku w miarę cieki taki lepiej się zwija Przyprawy -17-20 g peklosoli lub soli -pieprz kolorowy świeżo mielony -czosnek granulowany Wykonanie Kupiony płat boczku myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Bierzemy tłuczek do schabowych i trosze się możemy wyżyć ale bez przesady. Wycinamy prostokąt. Peklowanie 17-20 g peklo na/kg boczku posypujemy z dwóch

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Krem ziemniaczany z pieczarkami i rozmarynem 130

ziemniaków z podsmażanymi pieczarkami i rozmarynem Potrzebujesz: 800g ziemniaków 1 dużą marchew 1 cebulę 1 listek laurowy 2 ziela angielskie 1l wody 2 gałązki rozmarynu pieprz czarny sól słodka mielona papryka 1/2 łyżeczki suszonego tymianku Do tego: 300g pieczarek 1 gałązka rozmarynu 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki masła Sposób przyrządzenia: 1. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze części i gotuj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Aromatyczny kurczak w carry z ryżem. Zdrowy i pożywny obiad. 233

talerzu – polecam Wam go do wielu dań – zdrowie, smak i ciekawy wygląd. Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 200 g ryżu długoziarnistego z dzikim sól świeżo mielony czarny pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 3/4 łyżeczki curry 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego 1 i 1/2 szklanki przegotowanej wody (jeśli wolicie gęstsze sosy należy zmniejszyć ilość wody) 1 mała

Słodkie okruszki
Krokiety z kapustą i pieczarkami 172

praktyka czyni mistrza, prawda? :) Farsz: 1,2 kg kapusty kiszonej 3 liście laurowe 2 cebule 0,8 kg pieczarek 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka masła pół łyżeczki mielonego kminku sól i pieprz Kapustę lekko płuczemy pod wodą, a następnie wkładamy ją do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy do niej liście laurowe i odrobinę soli.   Zagotowujemy całość

Cooking Monster
kotlety ryżowe 1240

Prosty przepis, kilka zwyczajnych składników, a smak ryżowych kotlecików zaskakująco dobry. Polecam jako atrakcyjną alternatywę dla tradycyjnych mielonych. składniki: 100 g suchego ryżu 100 g żółtego sera 1 duża cebula 2 jajka 2 łyżki tartej bułki pęczek pietruszki sól, pieprz do smaku tarta bułka do panierowania olej do smażenia wykonanie: Ryż gotuję w bulionie w proporcji 1 miarka ryżu

babka w formie
Gulasz na żeberkach z kaszą jęczmienną 169

ziemniakami czy ryżem. U mnie podany z kaszą jęczmienną. Składniki : * 600g żeberek pasków * łyżka smalcu bądź innego tłuszczu  * cebula * 2 ząbki czosnku  * czerwona papryka * sól, pieprz, mielona czerwona papryka  * łyżka mascarpone * łyżka mąki pszennej  * ugotowana kasza jęczmienna * ogórki korniszony  Przygotowanie : Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Obsmażyć mięso oraz warzywa

Magiczne Życie Marty
PIECZONA CIECIERZYCA 146

innym razem :)  Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy  1/2 łyżeczki  soli himalajskiej  1 łyżki oliwy  1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego  Przygotowanie: Surową ciecierzycę namocz przez noc w zimnej wodzie. Następnie gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. Ugotowaną ciecierzycę przestudź i osusz na ręczniku papierowym. Do naczynia wlej

Kukuleczki
Ropucha w dziurze, czyli Toad in the hole! 305

czubata łyżka mąki pszennej 1 szklanka bulionu 1/3 szklanki czerwonego, półwytrawnego wina 1 łyżka brązowego cukru kilka gałązek tymianku (lub 1/2 łyżeczki suszonego) sól morska lub sos sojowy świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Miksujemy ze sobą jajka, mleko i mąkę na jednolitą masę. Dodajemy musztardę francuską (z ziarnami gorczycy), zioła i dużą

Poezja smaku
Pulpeciki z indyka w sosie dyniowo - koperkowym 183

żeby tylko zjeść he he. Inspiracja na pulpeciki pochodzi z bloga kwestia smaku  . Są delikatne i bardzo smaczne, więc polecam :-). Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie z udźca indyka) 1 cebula 1 jajko 5 łyżek bułki tartej 1 łyżeczka suszonego oregano 500 ml bulionu 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki posiekanego koperku

kruche babeczki
Penne z czerwonymi warzywami i włoską nutą 151

cebula 1 marchewka 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki oregano kilka pomidorków koktajlowych kilka szczypt mieszanki ziół włoskich sól pieprz świeżo mielony Makaron  Lubella Pełne Ziarno Pióra (Penne)  gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i odstawimy. Kroimy wszystkie warzywa - cebulę i paprykę w kostkę, marchewkę ścieramy na tarce, czosnek

My Chcemy Jeść