mielone - 47549 przepisów (strona:1742/3170)

Ciasteczka pełnoziarniste z płatkami owsianymi i orzechami 205

pełnego przemiału (typ 1850) 1 łyżeczka olejku pomarańczowego 150 g cukru 3/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 płaskiej łyżeczki sody  1 jajko 1 płaska łyżeczka wanilii mielonej lub 2 czubate łyżeczki cukru z wanilią   (u mnie Skworcu ) 50g orzechów arachidowych   100 g orzechów laskowych 50 g migdałów blanszowanych Wykonanie: 2 blaszki (te z piekarnika

Smak mojego domu
Modra kapusta z jablkami 174

podpatrzyłam w listopadowej KUCHNI, jest autorstwa Marty Dymek. Modra kapusta z jabłkami 500 g czerwonej kapusty po 3 łyżki octu balsamicznego i oleju łyżka syropu klonowego po pół łyżeczki mielonej kolendry i kminu rzymskiego pół łyżeczki kminu w całości spora szczypta cynamonu, soli i pieprzu 1 jabłko Kapustę kroimy niezbyt drobno. W miseczce mieszamy ocet, olej i przyprawy. \Kapustę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto korzenne z gruszkami i daktylami / Pear and date gingerbread cake 202

duże kawałki 175 g mąki Lubella 50 g orzechów włoskich, odłóż kilka do dekoracji i resztę posiekaj 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki mielonego imbiru ½ łyżeczki przyprawy do pierników 2 jajka Składniki na syrop: 85 g brązowego cukru 150 ml brandy Przygotowanie: W małym rondelku umieść daktyle, mleko, masło, konfiturę pomarańczową i brązowy

karmelowy
Naleśniki z twarogiem i jagodami ... czyli bieszczadzki deser 199

wody 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropli aromatu śmietankowego Rama "smaż jak szef kuchni" - do smażenia naleśników Składniki na farsz: 1/2 kg twarogu sernikowego - mielonego (u mnie Président ) ok 250 g jagód (u mnie mrożone) 20 g śmietanki kremówki 36% 16 g cukru waniliowego cukier puder - do posypania naleśników Farsz: Część jagód, czyli

Alutka-Gotuje
Pierś z kurczaka nadziewana czerwoną cebulą z żurawiną 207

łyżka miodu 2 ząbki czosnku  1/2 kieliszka czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki octu balsamicznego  2 łyżki Rama Smaż jak szef kuchni  makaron cytrynowy  świeżo mielony pieprz Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy Rama Smaż jak szef kuchni, gdy już się podgrzeje dodajemy cebulę i czosnek, dodajemy żurawinę i miód, mieszamy

Kuchnia na wzgórzu
Pierogi z kapustą, pieczarkami i soczewicą 125

kapusty kiszonej (wcześniej należy ją obgotować przez godzinę w wodzie, odcedzić i posiekać) 1 szklanka pokrojonych drobno pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku po 1/2 łyżeczki kuminu, majeranku, kolendry mielonej 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju do smażenia Do podania: garść jarmużu 1 cebula 1 łyżka oleju do smażenia pierogów Składniki na ciasto mieszam

Mango Papaja
Śledzie pod pierzynką 177

nieco lżejszą wersją z dodatkiem śmietany lub jogurtu greckiego. Składniki: 4 filety śledziowe majonez/jogurt grecki/śmietana 4 jajka "O" ugotowane na twardo 2 cebule starty miękki ser żółty grubo mielony czarny pieprz Wykonanie: wymoczyć śledzie do pożądanej słoności ugotować jajka na twardo (8 minut do zimnej wody). Obrać i posiekać w drobną kostkę cebulę Układać pocięte w skośne paski

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rogaliki 3 składniki 230

można nadziać również dżemem, powidłami lub nutellą.  Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki szklanka kwaśnej śmietany 18% kostka masła Nadzienie z twarogu (opcjonalnie): 0,5 kg twarogu (nie mielonego) 5 żółtek 1 danio lub śmietana (opcjonalnie, zależy od suchości twarogu) 3-4 łyżki cukru (najlepiej do smaku dodawać) Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, następnie chowamy do lodówki

IMPRESJA SMAKU
Kohersen MyCook – wielofunkcyjny robot kuchenny 186

stopni. Dodatkowo, dzięki specjalnej budowie naczynia głównego dania nie przypalają się. Funkcje robota Kohersen MyCook Gotowanie na parze Podsmażanie Wyrabianie ciasta Rozcieranie i szatkowanie Emulgowanie Ubijanie Miksowanie Mielenie, proszkowanie i ścieranie Rozdrabianie Przyrządzanie napojów Przygotowywanie wywarów Ważenie Funkcja TURBO – mielenie twardych składników W przypadku pasztetu w jednym naczyniu ugotowałam mięso na pasztet (nie musząc doglądać jak się gotuje, czy się

Kuchnia Bazylii
CARPACCIO Z GOTOWANYCH BURAKÓW 197

marchwi i selera jest doskonałym lekarstwem na przeziębienie i anginę. Za moich dziecinnych czasów wydaje mi się natomiast, że nie był aż tak doceniany. Pamiętam tylko buraczki zasmażane do mielonego, ćwikłę na Wielkanoc i ewentualnie zupę buraczkową, której nie znosiłam. Dziś już ma znacznie szersze zastosowanie w kuchni a nawet jest wykwintnym warzywem podawanym w najdroższych restauracjach, dlatego dziś

pieprzny smaczek
Świąteczny niezbędnik: przyprawy i przetwory 107

tradycyjne świąteczne dania. Skórka pomarańczowa w syropie Esencja pomarańczowa Przyprawa do piernika II Domowa przyprawa do piernika Domowa esencja waniliowa Domowy cukier waniliowy Kandyzowane skórki pomarańczowe Kandyzowane plasterki pomarańczy Mielona skórka pomarańczowa Zakwas na czerwony barszcz Zakwas na żurek Przyprawa do dań z kapustą

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6417

przepisów świątecznych, może znajdziecie coś dla siebie! :) Klikając w opis albo samo zdjęcie zostaniecie przeniesieni na stronę przepisu :) Obiad 1. Rolada schabowa z cukinią 2. Rolada schabowa z mięsem mielonym, szpinakiem i papryką 3. Pierś z kurczaka nadziewana mascarpone 4. Kurczak cytrusowo-rozmarynowy 5. Pierś z kurczaka po hawajsku 6. Pierś z kurczaka w pestkach dyni 7. Roladki

Czerwona Porzeczka
Legnickie bomby piernikowe 188

zobaczyłam, to musiałam je zrobić. Przepis znalazłam na blogu moje wypieki . Są pyszne, ciasto piernikowe w środku wkładka z marcepanu z kandyzowaną skórką pomarańczy i mielonymi migdałami. Rewelacja. Historia jak pisze autorka bloga moje wypieki sięga XIX wieku, wtedy po raz pierwszy upiekli je niemieccy bracia Muller, do dziś są pieczone poza granicą Polski i w samej Legnicy. Polecam

kruche babeczki
Sernik na zimno z serkami danio 488

zobaczyłam poziomki TO wiedziałam , ze muszę je zjeść. Masa serowa: 700 g waniliowego serka homogenizowanego Danio 250 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 4 łyżki cukru Ksylitolu z mielonego 7 łyżeczek żelatyny 400 g zamrożonych poziomek galaretka truskawkowa 2 szt na 700 ml wody Herbatniki fit&free o smaku cytrynowym Herbatniki fit&free o smaku

Różowa kuchnia
Policzki wieprzowe z puree pietruszkowym z nutą rozmarynu 188

łyżeczki mąki pszennej puree pietruszkowe: 5-6 większych pietruszek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 średnie gałązki rozmarynu 50 g masła sól i świeżo mielony pieprz (najlepiej biały) do smaku Policzki wieprzowe wyjąć z opakowania i przełożyć do dołączonej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 230 stopni na około 30 minut. (Tę informację znaleźć

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania