ketchupy 450-475g o smaku łagodnym 1 ketchup 450-475g o smaku pikantnym 1 szklanka octu 10% 300g cukru 4 płaskie łyżki soli 2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czarnego 1 mała główka czosnku ok 10-12 ząbków 1 szklanka oleju Przygotowanie: Olej wlać do garnka dodać po kolei ketchup, cebulę gotować ok 15 minut. Do tego dodać
W garach u Gosiktórego właśnie dziś je przygotowałam. Aby dobrze przeszły smakiem powinny postać około 1tygodnia ale u nas zazwyczaj zajadamy już po 2-3 dniach od przygotowania. Składniki: 700g mięsa mielonego z łopatki lub mieszanego 2 ząbki czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego 4 płaskie łyżki bułki tartej lub jak kto woli namoczona czerstwa kajzerka 1 mała cebula bardzo drobno poszatkowana
W garach u Gosiczego zupa jest przygotowana. Składniki (na 5 porcji): 3 ziemniaki suszona papryczka chili 2 marchewki pietruszka ok. 10 cm pora pół kalafiora łodyga selera naciowego płaska łyżka soli pieprz mielony łyżka śmietany Warzywa obrać. Na miseczkę wyjąć łyżkę śmietany. Zdąży "nabrać temperatury" przed dodaniem do zupy i nie zważy się w niej. Ziemniaki pokroić w kostkę, umieścić w garnku
Weekendy w domu i ogrodziesię tylko ten moment, a z kalorie są najmniej ważne ;) Do tej czekoladowej rozpusty świeżo zaparzona kawa, ale tu jestem tradycjonalistką mocną i choć chciałabym napisać "zapach świeżo mielonej kawy", to nie mogę, bo nie mam ani ekspresu ciśnieniowego, ani młynka do kawy. Parzę więc sobie kawę taką jak lubię najbardziej, czyli albo w 10-letnim ekspresie ciśnieniowym
bistro mamaserów, w tym sera o bardzo ostrym, pieprzowym smaku, stosowanego do dań w bardzo małych ilościach, jak przyprawa. Odwiedziliśmy również niesamowite stoisko z przyprawami z całego świata. Myślę, że mieli tam każdą przyprawę, jakiej dusza zapragnie. Mieli tam też bardzo ciekawe proszki zrobione z różnych warzyw i owoców. Ten różowy poniżej zrobiony jest z buraka. Następnie przeszliśmy do strefy Borough
Chilli Czosnek i Oliwamieszanki Mix per Dolci Nutrifree 100 g cukru pudru 110 g masła 1 jajko 1 łyżeczka przypraw korzennych masa serowa: 140 g puree z dynii 250 g twarogu (mielonego) 100 g kwaśnej śmietany 100 g cukru (dałam 60 g cukru brzozowego) 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki mąki ryżowej drobnej 1 jajko 1 żółtko pisaki czekoladowe do dekoracji Ciasto
Kuchnia bezglutenowaśliwki suszone z 3-4 suszone grzyby około 1 płaskiej łyżeczki majeranku (u mnie Skworcu) sól do smaku – u mnie himalajska drobna (u mnie Skworcu) pieprz czarny mielony (u mnie Skworcu) *używam pulpetów wraz z sosem pomidorowym przez, to nie dodaję do bigosu przecieru Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy mięso gulaszowe podsmażając je na tłuszczu (np. margarynie) z cebulką
Słodkie okruszkisię zdrowo jak i na domowe party . Czas całe 10 minut. hashtag #Ambition Składniki: na zdj. na dwie osoby 1 średniej wielkości cykoria 100 g wędzonego łososia 1 łyżka mielonej słodkiej papryki kilka kiełków sałaty na jedna roladkę sos musztardowo-miodowy 2 łyżki Sposób: Cyrkonię ucinamy od strony korzenia, roztrzepujemy tak by liście odeszły. Myjemy i osuszamy. Następnie smarujemy
Viola cooks with passionSkładniki: 400 g mielonej piersi z kurczaka natka pietruszki 1,5 łyżki bułki tartej 500 ml bulionu drobiowego 1/2 dużej cebuli sól, pieprz, czosnek granulowany 200 g śmietany 18% Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy - dodajemy do mięsa wraz z bułką tartą, przyprawami i dokładnie ze sobą mieszamy, formujemy pulpety i podsmażamy chwilkę na patelni z każdej strony
Moje-pitraszenieziemniaczane. Składniki: - ok. 1,2 kg ziemniaków - 2 jajka i 1 żółtko - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki mąki tortowej - różowa sól himalajska (drobna) - pieprz kolorowy świeżo mielony - 2 łyżki jogurtu naturalnego - olej kokosowy Obrane ziemniaki i cebulę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Przekładamy na sito i odsączmy do miski sok. Ziemniaki przekładamy do miski. Miskę
mojewypiekiinietylkoSkładniki: 250g marchwi ( już obranej ), 225g mrożonego szpinaku, 2 łyżki masła, 4 jajka, sól, pieprz, ostra papryka mielona, 2 łyżeczki mąki, 2 małe ząbki czosnku, 150g naturalnego serka kanapkowego, 4 łyżeczki chrzanu, 100g szynki gotowanej, w plasterkach, kawałek czerwonej papryki konserwowej. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikiorzechach i powstał kolejny wypiek. Była już kora orzechowa i ciasto marchewkowe z orzechami teraz kolej na orzechowca. orzechowy biszkopt: 8 białek 5 żółtek 3/4 szkl. cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 5 łyżek mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia krem: 500 ml mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru
Kolorowa kuchnia Elkirozpływające się w ustach i delikatne. Bardzo polecam na jesienne śniadanie i nie tylko! chałka 2 pomarańcze 2 łyżki niesłodzonej konfitury z pomarańczy pół szklanki mleka jajka łyżka mielonych migdałów pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki masła klarowanego do smażenia łyżka soku z pomarańczy łyżeczka miodu cynamonowego opcjonalnie do podania mus truskawkowy i puder truskawkowy Chałkę kroimy
Mienta blogposiekanych pomidorów bez skórki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki curry, ½ łyżeczki ostrej papryki i czerwonej, 1½ łyżeczki kminku mielonego, sól pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w krążki. Wrzucić do garnka, w którym będziemy gotować potrawę i zeszklić na maśle klarowanym najlepiej. Dodać curry, ostrą i slodką paprykę
Kubki smakuszklanki ryżu basmati, 1 1/4 szklanki wody, 3-4 bakłażany, 2 czerwone papryki, natka pietruszki, 3 świeże figi, 1 podwójna pierś z kurczaka, 3/4 łyżeczki soli, 3/4 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki wędzonej papryki, 1/2 łyżeczki tandoori, 1/2 łyżeczki ras el hanout, olej / oliwa dodatkowo: 330 ml jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, posiekana natka pietruszki, sól, feta Ryż basmati
Plate of Joy