mielone - 47549 przepisów (strona:1733/3170)

Bezglutenowy sernik na haloween 167

mieszanki Mix per Dolci Nutrifree 100 g cukru pudru 110 g masła 1  jajko 1 łyżeczka przypraw korzennych masa serowa: 140 g puree z dynii 250 g twarogu (mielonego) 100 g kwaśnej śmietany 100 g cukru (dałam 60 g cukru brzozowego) 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki mąki ryżowej drobnej 1 jajko 1 żółtko pisaki czekoladowe do dekoracji Ciasto

Kuchnia bezglutenowa
Bigos wg domowego przepisu 332

śliwki suszone z 3-4 suszone grzyby około 1 płaskiej łyżeczki majeranku (u mnie Skworcu) sól do smaku – u mnie himalajska drobna (u mnie Skworcu) pieprz czarny mielony (u mnie Skworcu) *używam pulpetów wraz z sosem pomidorowym przez, to nie dodaję do bigosu przecieru Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy mięso gulaszowe podsmażając je na tłuszczu (np. margarynie) z cebulką

Słodkie okruszki
Łosoś w cykorii z sosem musztardowo-miodowym z kiełkami sałaty i słodka papryką 251

się zdrowo jak i na domowe party . Czas całe 10 minut. hashtag #Ambition Składniki: na zdj. na dwie osoby 1 średniej wielkości cykoria 100 g wędzonego łososia 1 łyżka mielonej słodkiej papryki kilka kiełków sałaty na jedna roladkę sos musztardowo-miodowy 2 łyżki Sposób: Cyrkonię ucinamy od strony korzenia, roztrzepujemy tak by liście odeszły. Myjemy i osuszamy. Następnie smarujemy

Viola cooks with passion
Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym. 131

Składniki: 400 g mielonej piersi z kurczaka natka pietruszki 1,5 łyżki bułki tartej 500 ml bulionu drobiowego 1/2 dużej cebuli sól, pieprz, czosnek granulowany 200 g śmietany 18% Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy - dodajemy do mięsa wraz z bułką tartą, przyprawami i dokładnie ze sobą mieszamy, formujemy pulpety i podsmażamy chwilkę na patelni z każdej strony

Moje-pitraszenie
Placki ziemniaczane 281

ziemniaczane. Składniki: - ok. 1,2 kg ziemniaków - 2 jajka i 1 żółtko - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki mąki tortowej - różowa sól himalajska (drobna) - pieprz kolorowy świeżo mielony - 2 łyżki jogurtu naturalnego - olej kokosowy Obrane ziemniaki i cebulę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Przekładamy na sito i odsączmy do miski sok. Ziemniaki przekładamy do miski. Miskę

mojewypiekiinietylko
Rolada szpinakowo-marchwiowa 539

Składniki: 250g marchwi ( już obranej ), 225g mrożonego szpinaku, 2 łyżki masła, 4 jajka, sól, pieprz, ostra papryka mielona, 2 łyżeczki mąki, 2 małe ząbki czosnku, 150g naturalnego serka kanapkowego,  4 łyżeczki chrzanu, 100g szynki gotowanej, w plasterkach, kawałek czerwonej papryki konserwowej. Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
Orzechowiec przekładany kremem budyniowym 686

orzechach i powstał kolejny wypiek. Była już kora orzechowa i ciasto marchewkowe z orzechami teraz kolej na orzechowca. orzechowy biszkopt: 8 białek 5 żółtek 3/4 szkl. cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 5 łyżek mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia krem: 500 ml mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru

Kolorowa kuchnia Elki
Tosty francuskie nadziewane pomarańczami 202

rozpływające się w ustach i delikatne. Bardzo polecam na jesienne śniadanie i nie tylko! chałka 2 pomarańcze 2 łyżki niesłodzonej konfitury z pomarańczy   pół szklanki mleka jajka łyżka mielonych migdałów pół łyżeczki cynamonu   2 łyżki masła klarowanego do smażenia łyżka soku z pomarańczy łyżeczka miodu cynamonowego   opcjonalnie do podania mus truskawkowy i puder truskawkowy Chałkę kroimy

Mienta blog
GULASZ Z PIERSI Z KURCZAKA i CZERWONĄ SOCZEWICĄ 149

posiekanych pomidorów bez skórki  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego   1 cebula  3 ząbki czosnku  1/2 łyżeczki curry, ½ łyżeczki ostrej papryki i czerwonej, 1½ łyżeczki kminku mielonego, sól pieprz   Wykonanie: Cebulę pokroić w krążki. Wrzucić do garnka, w którym będziemy gotować potrawę i zeszklić na maśle klarowanym najlepiej. Dodać curry, ostrą i slodką paprykę

Kubki smaku
Grillowany bakłażan zapiekany z ryżem basmati, kurczakiem, świeżymi figami i papryką 268

szklanki ryżu basmati, 1 1/4 szklanki wody, 3-4 bakłażany, 2 czerwone papryki, natka pietruszki, 3 świeże figi, 1 podwójna pierś z kurczaka, 3/4 łyżeczki soli, 3/4 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki wędzonej papryki, 1/2 łyżeczki tandoori, 1/2 łyżeczki ras el hanout, olej / oliwa dodatkowo: 330 ml jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, posiekana natka pietruszki, sól, feta Ryż basmati

Plate of Joy
Burrito 210

praktyczne meksykańskie burrito z wołowiną i smażonym ryżem. Sycąca przekąska łatwa do zjedzenia „w biegu” w niemal dowolnym momencie. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4-6 osób) Nadzienie 500g mielonej wołowiny 2 średnie czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 papryczki chili (lub więcej, zależnie od upodobań) 200g czerwonej fasoli z puszki (odsączonej) 500ml bulionu wołowego (może być z kostki

Kulinarna Pokusa
Roladki a’la lasagne z sosem pomidorowym 217

tradycyjnej lasagne, dużo łatwiej podzielić jest na porcje, bo... porcje, dzięki roladkom, mamy już gotowe :) Roladki a’la lasagne z sosem pomidorowym 8 szt. Sos mięsny 400 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 50 g boczku wędzonego 1 łyżka oleju 1 duża cebula 1 szkl. bulionu z kurczaka 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka octu

Posadzone i zjedzone
Gulasz wołowy z wolnowaru 202

prostu nie można przestać jeść. Gorąco polecam! Przepis znalazłam  tutaj . Składniki: 1200-1500g wołowiny bez kości 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 kolorowe papryki 1/2 mielonego imbiru 2  szklanki bulionu wołowego 3 łyżki sosu sojowego czosnek granulowany do posypania mięsa 2 łyżki mąki kukurydzianej Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w 2 cm kostkę i obsypać czosnkiem

kuchnia doski
Klasyczna sałatka niemiecka 196

łupinach i ostudzić. Obrać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę i kiszone ogórki posiekać w drobną kostkę. Dodać majonez tak aby spoił całość. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem

Pyry na Gaz
Boczek wędzony rolowany 408

Surowiec -1,5 kg boczku w miarę cieki taki lepiej się zwija Przyprawy -17-20 g peklosoli lub soli -pieprz kolorowy świeżo mielony -czosnek granulowany Wykonanie Kupiony płat boczku myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Bierzemy tłuczek do schabowych i trosze się możemy wyżyć ale bez przesady. Wycinamy prostokąt. Peklowanie 17-20 g peklo na/kg boczku posypujemy z dwóch

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.