Składniki: 2 bułki pszenne 4 jajka 12 plasterków salami 2 pomidorki koktajlowe parmezan sól morska, świeżo mielony pieprz, bazylia Sposób przygotowania: Bułki przekrajamy na pół, każdą połówkę delikatnie wydrążamy. Dno każdej bułki wykładamy 3 plasterkami salami, na to wylewamy jajko, układamy po połówce pomidorka, posypujemy solą, pieprzem, bazylią oraz starym parmezanem. Zapiekamy w 180 stopniach ok. 15-20 minut. Kategoria: żarło powszednie Tagged: bułka , jajka , parmezan , pomidory , salami , zapiekane ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej..."Kaszaneczka i wódeczka, ogóreczków beczka"