roku zrobiłam sok z malin i został mi garnek pulpy owocowej. Postanowiłam ją wykorzystać i zrobić choć kilka słoiczków dżemu, aby wszystko nie poszło w kosz. Oczywiście najlepszy dżem jest ze świeżych owoców, ale i taki może się przydać np do ciast, naleśników itp. Składniki: pulpa malinowa po zrobieniu soku cukier do smaku żelfix (ilość wg wagi i instrukcji
Kuchnia domowa Aniziarenka z laski wanilii lub cukier waniliowy Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i wanilią. Krem może być rzadki Ponad to będziecie potrzebować około 300 gram owoców - ja użyłam malin Nie koniecznie trzeba posmarować tort dookoła, wystarczy posypać cukrem pudrem, ale jeśli chcecie posmarować, można ubić śmietanę, lub skorzystać z przepisu na masę maślaną Tu znajdziecie przepis. Wykonanie Polecam
Piekarz-Kucharz-Garkotłukzupie z selera. Prosta, smaczna, nieskomplikowana i szybka w przygotowaniu. Jesienna, rozgrzewająca. Kilka wpisów temu pokazałam wam swoją podstawową wersje, tym razem zmodyfikowałam ją o dodatek piernika i malin. Ciekawe czy takie połączenie przypadnie wam do gustu? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksłonecznikowego bądź rzepakowego 40 gram proszku budyniowego śmietankowego bez cukru (przy zakupie opakowania budyniu sprawdź jego gramaturę 35gram a 40 robi różnicę) Inne: 250-300 gram owoców takich jak:maliny,borówki,jeżyny czy truskawki mrożonych owoców nie rozmrażaj! Potrzebne burżujskie przedmioty:tarka, mikser... Jeśli nie masz - idź się zapożyczyć do współlokatora/sąsiada wzamian za kawałek ciacha Wykonanie kruchego ciasta
U Fiolkizrobię! Jedynym problemem, aby zrobić owocową biedronkę było dostanie wszystkich potrzebnych owoców w jednym czasie. Dlatego, gdy ostatniego dnia sierpnia zauważyłam na targu jeżyny, potem maliny i na końcu borówki byłam w totalnym szoku! Zanim Więcej... Artykuł Bezglutenowa tarta czekoladowa Biedronka pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysłnowość - galaretka krystaliczna,a ja bardzo lubię testować nowości więc zrobiłam na prędce deser. Deser robi wrażenie,bo owoce są pięknie wyeksponowane. 1 galaretka krystaliczna 500 ml wrzątku maliny borówki bita śmietana do dekoracji Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia. Szklanki napełnić do połowy wysokości owocami i zalać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki i chłodzić do momentu
Kolorowa kuchnia Elkikażdym razem można powiedzieć że inną. Jestem przekonana, że każdy z Was znajdzie odpowiednią wersję dla siebie:) Składniki: 5 łyżek płatków owsianych 1 kubeczek jogurtu naturalnego garstka borówek kilka malin Przygotowanie: Do miseczki lub wysokiej szklanki wsypujemy płatki. Dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Czekamy kilka minut aż napęcznieją. Dodajemy umyte i osuszone owoce
Kuchnia Pełna Pasjiłyżki śmietanki kremówki 36% Czekoladowy krem – ganache: 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 60ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki masła (około 30g) Dodatkowo: sól w płatkach do posypania maliny do ozdoby Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę z kakao, dodać pozostałe składniki na ciasto i wymieszać mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy. 2. Blat podsypać mąką i wysypać wilgotne okruchy
Mała CukierenkaWlewamy dobrze schłodzoną śmietanę, ser i cukier. Mieszamy do uzyskania gęstego kremu czas 1-2 min/obr.4 Krem wykładamy na ciasto czekoladowe. Na krem dajemy sezonowe owoce – u mnie maliny i borówki. Przyozdabiamy listkami mięty. The post Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i owocami appeared first on Thermomix przepisy
Themo przepisyspróbowania. Składniki: 500 g jogurtu tupu greckiego 3 łyżki miodu akacjowego lub rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny : Owoce: 100 g borówki amerykańskiej 50 g malin 150 g świeżego mango 100 g moreli Wykonanie : 1. Jogurt miksujemy z miodem i sokiem z cytryny. Formę wykładamy folią spożywczą i wylewamy masę równomiernie rozprowadzając
vaniliowoczekoladowałyżeczka ekstraktu z wanilii (ja nie miałam swojego, użyłam więc Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru od Dr Oetkera) 1 łyżka jogurtu naturalnego 3 garście owoców sezonowych (porzeczki, maliny, truskawki) Olej kokosowy ogrzewamy lub wstawiamy do mikrofalówki na kilkanaście sekund do rozpuszczenia. Do oleju dodajemy kakao, otręby, wiórki oraz migdały. Dokładnie mieszamy. Formę muffinkową wykładamy papilotkami (można również użyć silikonowych
CynamonemPoOczachzrumienienia.Wystudzić i udekorować kremem oraz owocami. Krem 250 g schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru różowy barwnik spożywczy czerwone owoce - u mnie maliny, truskawki i czerwone porzeczki Śmietankę, serek i cukier puder umieścić w misie miksera i wszystko ubić na sztywną masę. Połowę masy odłożyć do innego naczynia, do reszty dodać barwnik
Słodkie inspiracjejadalnych kwiatów, ogranicza nas wyłącznie nasza wyobraźnia i upodobania smakowe, ponieważ pamiętajmy, że później chcemy to wypić Wykonanie jest banalnie proste, a rezultat zaskoczy wszystkich. Zatem do dzieła! Składniki: maliny jeżyny przeczki borówki truskawki wiśnie czereśnie kawałki cytrusów mięta bazylia lawenda płatki bratka płatki nagietka itd. woda źródlana lub woda przegotowana Przygotowanie: 1) Owoce, zioła i kwiaty dokładnie myjemy
Fitsweet.mezdanie pięknie podsumowało moje tortowe zamierzenia i wymysły. Bo wiecie, ja lubię kombinować 😉 Zatem zaczęłam już dość wcześnie z Gnomem planować jaki... Artykuł Tort śmietanowy z malinami pochodzi z serwisu gotować
gotować!pewności już teraz kupię lody, żeby spokojnie czekały w lodówce na kolejny deser Owoce pod kruszonką Składniki na 6 foremek ceramicznych do zapiekania: – dowolne owoce: u mnie maliny wymieszane z borówkami Kruszonka: – 150 g mąki pszennej – 75 g cukru – 75 g zimnego masła + odrobina do wysmarowania foremek Odrobiną masła smarujemy foremki, żeby kruszonka do nich
Relaxtime