gram od Farma Białka Gorzka czekolada 80% 100 gram Żelatyna w proszku 7 – 9 gram Bita śmietana z tego przepisu jakieś 150 gram Porter Wiśniowy 150 ml Borówki Maliny Mięta Spreparowanie Po pierwsze płynne białka ubij z odrobiną soli, na sztywną pianę. Po drugie bitą śmietanę wymieszaj delikatnie z Porterem. W międzyczasie czekoladę rozpuści w kąpieli wodnej, pod koniec
RafalCookwiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 60g masła 6 jajek 130g cukru szczypta soli 225ml śmietanki kremówki Mus owocowy: ok 500g mieszanki owoców leśnych, mogą być mrożone (jagody, maliny, porzeczki, jeżyny, itp.) 2 łyżki soku z cytryny 1/3 szklanki wody 2 łyżki żelatyny + około 3-4 łyżki wody 3 łyżki cukru świeże owoce do przyozdobienia ciasta *** Przygotowujemy
Blog z Apetytemskładniki 1 kg wybranych owoców (można pomieszać kilka rodzajów – ja w jednym słoiku wymieszałam borówki i śliwki, a w drugim brzoskwinie i śliwki) – najlepiej sprawdzą się: maliny truskawki borówki jeżyny śliwki brzoskwinie porzeczki 100 g cukru przygotowanie Owoce przełóż do garnka z grubym dnem i wymieszaj z cukrem. Jeśli użyjesz większych owoców – np. śliwek, pokrój
Via Gustowaniliowe (po 200 ml ) 200 ml śmietany 30 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka owocowa 1 galaretka bezbarwna 1 szkl. wody 1 łyżka żelatyny 100 g malin 60 g borówek Przygotowanie: Galaretkę owocową rozrabiamy według przepisu na opakowaniu, a następnie odstawiamy do ostudzenia i stężenia. Kiedy galaretka stężeje kroimy ją w kostkę. Galaretkę bezbarwną rozrabiamy
Bon appetit mon amiepszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g kakao 2 łyżki wody Nasączenie: 1/2 cytryny 1 łyżeczka miodu naturalnego Galaretka z owocami: 600 g owoców leśnych (jeżyny, jagody, maliny) 2 galaretki leśne 800 ml wody 2 łyżeczki żelatyny Mus czekoladowy: 150 ml mleka 3,2% 3 łyżki kakao 25 g żelatyny 3 łyżki miodu naturalnego 330 g jogurtu naturalnego
Passions hobbies lifeCzekoladki z niespodzianką to opcja na samodzielnie przygotowaną słodycz z dowolnym dodatkami. Ja zdecydowałam się na wypełnienie ich borówkami, bananem i masłem orzechowym. Przyozdobiłam liofilizowanymi malinami, ale w zasadzie można byłoby je też dać do środka czekoladki. Niezbędne do przygotowania tego deseru są silikonowe foremki o dowolnym kształcie lub cokolwiek z czego można by gotowe czekoladki łatwo wycisnąć np. opakowanie
Relaxtimesmaku niebiańsko smaczne. Polecam! Składniki: Ciasto: 250g mielonego twarogu (może być ser z wiaderka) ok. 250g mąki pszennej 250g masła 1 żółtko Nadzienie: borówki, maliny Dodatkowo: białko jajka cukier puder do posypania *** Do mąki dodajemy posiekane masło, ser oraz żółtko jajka *** *** Zagniatamy ciasto. Jeżeli ciasto będzie się mocno kleić możemy dosypać trochę więcej mąki
Blog z Apetytemzimno z owocami, czyli coś, co bardzo lubimy zjeść do kawy jako letni deser. Tarta z kremem serowym i owocami – składniki Owoce: 300-500 g sezonowych owoców ( maliny , borówki , jagody , jeżyny ) Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 100 g cukru 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody Krem z serem: 500 g sera z wiaderka
niecodziennikparyporcja): 50 g. ryżu krótkoziarnistego (arborio lub bomba) 1 płaska łyżeczka masła szczypta soli 500 ml. mleka 1 łyżeczka cukru lub miodu (lub innego słodzidła) owoce lata do podania (maliny, porzeczki, porzeczkoagrest itp.) Do garnka wsyp ryż i chwilę podgrzewaj co chwilę mieszając, aż zrobi się ciepły i zacznie delikatnie pachnieć. Dodaj masło i wymieszaj, aby obtoczyło każde ziarenko ryżu
Delicious PlaceKoktajl bananowo-malinowy to przepyszna i zdrowa propozycja, którą często przygotowuję jak tylko kupię maliny. Wraz z córką uwielbiamy świeże i pachnące, ale jak nie mam do nich dostępu, staram się mieć niewielki zapas mrożonych. Obie uwielbiamy wszelkie koktajle oraz smoothie, a tą wersję koktajlu Czytaj więcej
Di gotujeSkładniki: 2 galaretki 1 duży kubek jogurtu greckiego 2 łyżki żelatyny 1 cukier waniliowy 20 dkg truskawek 1 koszyczek malin Przygotowanie: Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do jednej … Czytaj dalej Deserek z owocami
czarrna od kuchnitemp 175 stopni. Studzimy. Składniki na warstwę malinową: 600 ml wody 3 galaretki malinowe Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do minimalnego stężenia ( półpłynne), następnie wsypujemy do niej mrożone maliny. Mieszamy i wykładamy bezpośrednio na ciasto, bo szybko tężeją! Składniki na masę śmietanową: 500 ml kremówki ½ szklanki cukru pudru 3-4 łyżeczki żelatyny rozrobione w 1/3 szklanki gorącej wody Śmietanę
Domowe ciasta