Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 300 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka malinowa + 250 ml wody 2 garstki malin i jeżyn 1 galaretka o smaku owoców leśnych + 400 ml wody biszkopty na dno formy wykonanie: Galaretkę malinową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuszczamy
Domowy Smak JedzeniaMalinowe ptasie mleczko to deser idealnie wpisujący się w dietę o niskim indeksie glikemicznym. Ten deser to tylko trzy składniki: maliny, jogurt grecki i żelatyna, prościej się nie da. Może nie jest tak spektakularnie puchaty jak ptasie mleczko z dodatkiem bitej śmietany, ale jest bardzo smaczny i super fit. Błyskawiczny do przygotowania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szklaneczkach. składniki: 2 duże jogurty naturalne (po 400 g) 2 galaretki o tym samym smaku, u mnie pomarańczowe 2 łyżki cukru waniliowego 300 g drobnych owoców, u mnie maliny borówki i zerwona porzeczka mus 300 g śliwek bez pestek 1 galaretka truskawkowa Jogurty przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Przygotować mus. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml gorącej wody
Monia miesza i gotujeroku staram się wykorzystać sezon owocowy maksymalnie. Teraz jest pora na wiśnie i maliny więc piekę pyszne ciasta z dodatkiem tych właśnie owoców. To jest jeden z moich ulubionych przepisów
Prosty przepis nażółtek 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1 i 1/2 łyżki kakao około 500 g drobnych owoców (u mnie maliny, truskawki i borówki amerykańskie) Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach (750 ml) gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy proszek budyniowy, mąkę
Smaki Na Talerzulody śmietankowe z owocami. Dlatego na upalne dni jest idealne, na chłodniejsze dni też jest super, ale co ja tutaj piszę: ono jest znakomite, częstujcie się. Ciasto kruche z malinami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedałam owoce, ale możecie dać galaretkę lub skończyć na warstwie kremu poza sezonem. Krem możecie zrobić o dowolnym smaku, dzięki zmianie dodatków. U mnie są jagody, ale mogą być maliny, borówki, truskawki, kawa czy też brak dodatków. A krem pochodzi z przepisu na krem od teściowej. Jakoś tak podchodziłam do tych kremów budyniowych nieco opornie. Zawsze mi coś nie grało
Mieszam w GarnkuPyszny koktajl malinowy według receptury Ewy Chodakowskiej. Składniki: pół szklanki świeżych lub mrożonych malin 1 łyżeczka masła orzechowego 1 średni banan 1/2 szklanki jogurtu naturalnego Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować na gładko. Smacznego!!! Źródło: wformie24
Kuchnia domowa Anicukru do wypieków 4 duże jajka 210 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 600 g dowolnych owoców (u mnie czerwone porzeczki, wiśnie i maliny) Zachęcam do odwiedzenia sklepu internetowego w którym możecie zakupić m.in. Ciasto ucierane z owocami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikcukru do wypieków 4 duże jajka 210 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 600 g dowolnych owoców (u mnie czerwone porzeczki, wiśnie i maliny) Zachęcam do odwiedzenia sklepu internetowego w którym możecie zakupić m.in. Ciasto ucierane z owocami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikolej kokosowy – 70 g * orzechy ziemne – 50 g * odrobina wody NADZIENIE: * czekolada gorzka ( bezglutenowa ) – 200 g * śmietana 30% – 170 g * masło – 10 g * maliny, truskawki, borówki, porzeczki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Ciasteczka BIO CHOCO BISCO Schär miksujemy z masłem i orzechami. Wylepiamy spód formy do tarty – świetnie sprawdza się ta z wyciąganym dnem! Mocno chłodzimy
Ostra na Słodkoszklanki cukru, półtorej szklanki mąki, 200g margaryny do pieczenia, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, opakowanie cukru wanilinowego, 4 jajka, 400 g truskawek, ok 80 g borówek amerykańskich, garść malin, masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe, 2 łyżki cukru, 750 ml mleka, kruszonka: 25 g masła, 50 g maki, 50 g cukru Przygotowanie: Spód ciasta: Żółtka ucieramy z cukrem oraz
Lena Gotujeszkl wody 125 g masła 1 szkl mąki pszennej 4 jajka Krem jagodowy: 250 g mascarpone 330 ml śmietanki 30% łyżka żelatyny szklanka jagód 4 łyżki cukru szklanka malin cukier puder do posypania Ciasto: W garnku zagotować wodę z masłem. Wsypać mąkę i energicznie mieszać drewnianą łyżką aż ciasto będzie szkliste i będzie odchodzić od ścianek naczynia. Ostudzić. Miksując, dodawać
Smakołyki Asiwanilią lub cukru wanilinowego 125ml oleju 150g naturalnego jogurtu 320g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-550g porzeczki (można użyć jagód, truskawek, malin) Kruszonka: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g cukru 100g miękkiego masła Dodatkowo: cukier puder do posypania Kruszonka: 1. Do miski wyspać mąkę, dodać cukier, masło i rękoma zagnieść kruszonkę, patrz
Mała Cukierenkaśmietanki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 op. galaretki czerwonej 1 op. galaretki zielonej 1 op. galaretki żółtej 2 op. galaretki krystalicznej Dodatkowo: drobne owoce – truskawki, maliny, borówki amerykańskie, winogrona Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (24cm) rozkładamy biszkopty. Galaretkę czerwoną, zieloną i żółtą rozpuszczamy osobno, każdą w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Galaretkę
Smaki Na Talerzu