maliny - 13477 przepisów (strona:425/899)

Sernik na zimno z owocami i galaretką 99

krotnie zmielony) ▪ 200 g śmietanki kokosowej lub 30%  ▪ 2 opakowania galaretek cytrynowych+500 ml wody  ▪ cukier/słodzik wedle uznania wierzch ▪ ok 500 g owoców (u mnie wiśnie, maliny, borówki) ▪ 1 opakowanie galaretki wiśniowej lub truskawkowej  Przygotowanie: 1. Do pokruszonych herbatników wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło, mieszamy do połączenia. Spód formy (18 lub 20 cm) wykładamy papierem

zdrowo i aktywnie
Szybkie babeczki z borówkami 104

bardzo proste, nie wymaga nawet użycia miksera, jeśli ktoś ma werwę w ręce. Owoce ,jakie dodacie do babeczek mogą być oczywiście inne niż borówki, świetnie sprawdzą się tu też maliny. Ja dodatkowo dodałam aromat cytrynowy, ale urozmaicić odrobinę smak babeczek. Możecie nawet dodać sok z cytryny oraz odrobinę skórki z cytryny, wtedy nie dodajecie owoców i wychodzą Wam pyszne cytrynowe

zdrowo i aktywnie
Zapiekanka jaglana przekładana owocami 110

płatki migdałowe), tworzy super bazę do smacznego deseru. Środek zapiekanki wypełniamy ulubionymi owocami, mogą to być suszone lub świeże, słodkie czy lekko cierpkie, jak kto woli. Ja wybrałam świeże maliny oraz suszoną żurawinę. Dodatkowo na wierzch wcisnęłam pokrojoną w paski gruszkę, którą już sobie dojrzewała w koszyczku i czekała na swoją kolej.😀 Efekt zwieńczyła gorzka czekolada i jeszcze więcej płatków

zdrowo i aktywnie
Jak mrozić owoce 122

była promocja i nieco mnie poniosło, kupując aż 7 kg. Jestem smakoszką tych owoców i w sezonie jem je praktycznie co drugi dzień. Ogólnie mrożę wiele owoców takich jak: maliny, truskawki, jeżyny, porzeczkę, wiśnię, jagody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do mrożenia użyłam woreczków na żywność, a nie zwykłych woreczków foliowych, bo wtedy mam pewność, że nie dostaje mi się powietrze

zdrowo i aktywnie
Sałatka owocowa 249

Składniki: 2 brzoskwinie 150 g borówek 150 g malin 1/4 melona (330 g) kawałek arbuza (280 g) 30 g orzechów 1 łyżka miodu Przygotowanie: Brzoskwinie, melona i arbuza obrać ze … Czytaj dalej Sałatka owocowa

czarrna od kuchni
Deser borówkowo-owocowy 111

trzeba? Na 4 pucharki Jogurt naturalny 600ml (po 150 na deser) 2 czubate łyżki miodu- dowolny 200g borówek duży plaster arbuza- tak około 300g- kroimy w kosteczkę maliny- po 5-6 na deser (można więcej) pestki dyni – 4 łyżki ziarno słonecznika 4 łyżki dwie łyżeczki suszonej żurawiny (można to pominąć) Robimy! Miód mieszamy z jogurtem Do każdego pucharku: wykładamy

Latosiowydom
Kefirowe ciasto z owocami 132

szybkie ciasto? Kefirowe ciasto z owocami będzie idealne! Możesz do niego użyć dowolnych sezonowych owoców, zarówno świeżych, jak i mrożonych. Ja do swojego wykorzystałam świeże borówki i mrożone czarne maliny. Inne przepisy na ciasta znajdziecie TUTAJ . Składniki /blaszka ok. 26x32cm/: 3 duże jajka 1 szklanka kefiru 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej

Pasja Smaku
Jak mrozić owoce 112

była promocja i nieco mnie poniosło, kupując aż 7 kg. Jestem smakoszką tych owoców i w sezonie jem je praktycznie co drugi dzień. Ogólnie mrożę wiele owoców takich jak: maliny, truskawki, jeżyny, porzeczkę, wiśnię, jagody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do mrożenia użyłam woreczków na żywność, a nie zwykłych woreczków foliowych, bo wtedy mam pewność, że nie dostaje mi się powietrze

Zdrowie i pysznie na talerzu
Muffiny malinowe z ‘oczami’ na Halloween 114

Babeczki z gałkami ocznymi na Halloween. Składniki na 12 babeczek Maliny 300g (mogą być mrożone) Mąka tortowa 300g Proszek do pieczenia 1,5 płaskiej łyżeczki Soda oczyszczona pół łyżeczki Cynamon 1 łyżeczka Ekstrakt cytrynowy 1 łyżeczka Jajko 1 j The post Muffiny malinowe z ‘oczami’ na Halloween appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową 149

Zostało mi jeszcze trochę mrożonych malin z ogródka Mamusi i od kilku dni myślałam jak je wykorzystać. Po rozmrożeniu kształtne to one już nie były, więc postanowiłam je przerobić na frużelinę (zobacz przepis: frużelina malinowa ), którą następnie The post Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Owocowe kostki oraz inne kształty - super dodatek nie tylko do jogurtu, owsianki i wody 131

ciepłych płatków, wody, a nawet do jogurtu. Oprócz smaku sprawiają, że posiłek wygląda bardziej atrakcyjnie i kusi nawet niejadków. Na zdjęciach widnieją zamrożone truskawki, ale z powodzeniem możecie użyć malin, jagód, borówek lub innych owoców. Polecam! owoce w dowolnej ilości (u mnie na zdjęciach truskawki) foremki do mrożenia kostek lodu o różnych kształtach    Owoce należy umyć oraz osuszyć

Di gotuje
Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami 244

orzechowego nie potrzebują już dodatkowego słodzenia. Tym razem do śniadania wykorzystałam moją ulubioną kaszę jaglaną i niedoceniany amarantus. Ta kokosowa jaglanka Read More Artykuł Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Ciasto mocno owocowe 174

borówkami 800 g serka homogeniowanego wanilowego 2 galaretki truskawkowe 1 galaretka o smaku owoców egzotycznych 100 borówek amerykańskich na wierzch 2 galaretki truskawkowe ok 500 g owoców, u mnie maliny, borówki, czereśnie, winogrono jasne Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.  Wcześniej przygotować także galaretkę o smaku owoców egzotycznych. Rozpuścić ją w szklance gorącej wody (250ml) i wylać

Monia miesza i gotuje
OwOCoWe TriO 222

maślanych 4 łyżki masła orzechowego Masa serowa: 1op. Żelatyny    1 kubek śmietany 30% 1 kg zmielonego twarogu   Cukier sok wyciśnięty z limonki     200g malin   200g jeżyn   200g borówek   Przygotowanie: Ciastka kruszymy, mieszamy z masłem orzechowym. Owoce myjemy, osuszamy, blendujemy w osobnych miseczkach  Masą wykładamy spód tortownicy Śmietanę podgrzewamy z żelatyna

Luźna Kuchnia
Marmurkowy sernik owocowy na lato 170

owocami, masę z ciemnymi owocami i resztę masy bez owoców. Nie wyrównywać poszczególnych mas, niech same się rozlewają, jak im wygodnie. Na wierzchu ułożyć owoce. W moim wypadku to maliny, które po upieczeniu będą ładnie się rozpływać. Wstawić tortownicę do piekarnika. Piec 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę piekarnika do 160 stopni C. i piec jeszcze godzinę. Po upieczeniu sernik zostawić

Weekendy w domu i ogrodzie