łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1 i 3/4 szkl mleka 1 budyń + 2 łyżki … Czytaj dalej Rolada kokosowa z malinami
czarrna od kuchnimleka 65 dkg mąki 1/4 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 … Czytaj dalej Ciasto czekoladowe z malinami
czarrna od kuchniWspaniały smak ciepłych owoców lata w połączeniu z zimnymi lodami to pyszna propozycja na letni, orzeźwiający deser. 2 dojrzałe nektarynki 2 garści borówki amerykańskiej 2 garści malin 2 łyżki rumu 2 łyżki cukru trzcinowego kilka gałek lodów siekane migdały do posypania Owoce umyć. Nektarynki pokroić na 6 części. Do garnuszka wsypać cukier, owoce i rum. Podgrzewać na średnim ogniu kilka
Smakołyki Asiszklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 jajka 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-700 g ulubionych owoców, u mnie borówka amerykańska i maliny Sposób wykonania: 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch do białości. Wlać olej, zmiksować. Dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i zmiksować do połączenia składników. 2. Ciasto
Kuchnia domowa AniDzień dobry w niedzielę, zapraszam na szybki i pyszny deser tiramisu z malinami. Czytaj więcej
Ana Mari's worldDzień dobry w niedzielę, zapraszam na szybki i pyszny deser tiramisu z malinami. Czytaj więcej
Ana Mari's worldkruchym cieście i kruchym ciastem posypany. Dość mocno mi wyrósł i miałam obawy, że koncertowo opadnie, ale dziwo, zachował wysokość. Do sernika wykorzystałam mix owoców, a mianowicie borówki i maliny. Ale owoce można wybrać oczywiście dowolne. Do ciasta użyłam serków kremowych ponieważ do takich miałam dostęp. Myślę, że owo wiele lepiej sprawdziłby się ser na serniki. Konsystencja wychodzi bardzo fajnie
RelaxtimeDzień dobry, po serniczku oreo z borówką amerykańską, który okazał się być hitem, polecam drugą wersję serniczka z malinami. Czytaj więcej
Ana Mari's worldWaniliowe parfait z malinami to nic innego jak francuski deser lodowy. Włosi mają swoje semifreddo, Francuzi natomiast parfait, co w dosłownym tłumaczeniu znaczy doskonały. I nie ma tu ani krzty przesady, deser jest znakomity. Idalnie kremowy, dzięki bitej śmietance i jajkom ubitym na puszysty kogel-mogel. Po prostu go zrób i przekonasz się jaki jest wspaniały. Zimny, orzeżwiający po prostu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!owocami. Szybki i pyszny deser! Składniki: na około 30 porcji 500 g mascarpone, 400 g jogurtu greckiego, 7 batoników typu bueno, łyżka cukru, biszkopty okrągłe (ok 15 sztuk), owoce: maliny ok 200g, borówka amerykańska ok 250g, puszka brzoskwini w syropie mleko do namoczenia biszkoptów, liście mięty do dekoracji Przygotowanie: Do mascarpone dodajemy jogurt oraz cukier, miksujemy do połączenia się składników
Lena Gotujenadzieniem żurawinowym, Marc wypiekał z nadzieniem orzechowym ale tak jak autor podaje tutaj pełna dowolność, można nadziać tym na co kto ma ochotę. U mnie jest to ricotta i maliny. Wyszło delikatnie i pysznie. Nazwa wełniany chleb pochodzi od splotu na wierzchu chleba który strukturą przypomina kłębek wełny. Polecam upiec z ulubionym nadzieniem. Ja podam składniki Marca i moje
Moje Małe Czarowaniegorąco będzie idealnym deserem do kawy, herbaty, czystka, lemoniady z lodem. Koniecznie spróbujcie i oceńcie czy wyszło dobrze, choć zapewniam że będzie znakomicie. Polecam gorąco. Sernik z kawą i malinami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemisce przy pomocy kuchennego sztućca. Na nic nie musisz czekać! Od razu wstawiasz do piekarnika. Prosto, smacznie i ekonomicznie. Koniecznie wypróbuj! Przepis na ciasto widelcem mieszane z jagodami i malinami możesz również przygotować z kefirem lub maślanką. Zobacz też inne nasze przepisy proste domowe ciasta, jak ciasto Prince Polo bez pieczenia , a także lekkie ciasto jogurtowe . Sprawdź również pomysł
Kuchnia Na Wypasieskryr krem twarogowy 1 kostka twarogu (250 g) 2 łyżki zwykłego cukru 1 żółtko 2-3 łyżki jogurtu skyr dodatkowo 150 g rozmrożonych owoców leśnych/jagodowych lub samych, np. malin Czekoladę połamać na mniejsze kawałki. Przełożyć do rondelka, dodać masło i wszystko rozpuścić (co jakiś czas wszystko przemieszać, aby nic nie przywarło do garnka) . Masę ostudzić. Mąkę i proszek
Ugotowaćczekolady mlecznej 90 g czekolady deserowej lub gorzkiej (50-65% kakao) łyżeczka żelatyny + odrobina wody do namoczenia opcjonalnie: ziarenka z połowy laski wanilii lub aromat waniliowy do dekoracji: świeże maliny, borówki, truskawki lub inne ulubione owoce (najlepiej kwaskowe) Czas przygotowania 45 minut Czas chłodzenia: 4-8 h Wielkość foremki Okrągła forma do tarty o średnicy 24 cm Liczba porcji
Analiza Smaku