Smoothie z ogórka i szpinaku to nasza propozycja na szybki i bardzo zdrowy koktajl warzywny. Bogactwo witamin i składników odżywczych. Taki koktajl możecie zabrać ze sobą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wiosny daleko. Co raz bardziej tęskno mi za letni owocami ociekającymi lepkim, słodkim sokiem oraz lekkimi, owocowymi deserami. Ale żeby nie było tak smutno, zanim … Artykuł Sernik z malinami FIT pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meCzekoladowe muffinki to szybki, prosty i niezwykle smaczny przepis na domowy deser. Wykonane w ten sposób muffinki z całą pewnością w błyskawicznym tempie znikną ze stołu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 4 duże jajka ¾ szklanki cukru ½ szklanki oleju 1 ½ szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ opakowania cukru waniliowego Owoce sezonowe – około 500g – u nas maliny, jeżyny, rabarbar 1 łyżka cukru trzcinowego Cukier puder do posypania ciasta Wykonanie Jajka ubijamy lub miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym do białości, następnie dodajemy olej, mąkę przesianą z proszkiem
Tajemnice SmakuPresident 1 budyń waniliowy bez cukru 6 jaj 200 g cukru sok 1 cytryny 2 łyżki oryginalnej musztardy diżońskiej ziarna z laski wanilii FRUŻELINA MALINOWO BAZYLIOWA 500 g malin garść listków bazylii plus kilka malutkich do dekoracji 80 g cukru 8 – 10 g żelatyny 2 łyżki soku z cytryny 15 g mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach
Tajemnice Smakuugnieć" nieco owoce i dolej kolejną porcję wody z miodem :) Maliniada Składniki: (na 0,5 litra) 1/2 szklanki mocnego naparu z kopru włoskiego 1/2 limonki 1/4 szklanki soku z malin 2-3 gałązki mięty woda gazowana Limonki pokrój w plastry i wymieszaj dokładnie z resztą składników. Ugnieć plastry limonki, żeby oddały swój smak :) Aaach, cudne orzeźwienie na ten jeden
Gary Bez dnaopakowanie serka mascarpone (250 g) 300 g masy krówkowej (użyłam o smaku kakaowym) 200 ml mocnej kawy około 20 okrągłych biszkoptów frużelina owocowa 100 g truskawek 100 g malin 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 1/5 szklanki wody do dekoracji gorzkie kakao Zaparzyć kawę, ostudzić. Do garnka przełożyć owoce (świeże lub mrożone) . Gdy owoce rozgotują się i puszczą sok to wlać
Ugotowaćnadają jej słodkiej nuty. Składniki: 2 kokosy 1 garść roszponki 1 op. płatów łososia 1/2 szklanki kuskus 3 mini banany (kilka kropel z cytryny) 2 łyżki płatków migdałowych garść malin garść czereśni SOS: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól pieprz Przygotowujemy sos: wszystkie składniki mieszamy. Przygotowujemy sałatkę: Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu. Banana obrać
Kuchnia w oparachdodatkiem warzyw! Częstujcie się więc poniższym przepisem :) Który, notabene, pochodzi z poprzedniej odsłony naszego bloga. KOKTAJL OWOCE LEŚNIE (4 porcje) Składniki 250 g mieszanki świeżych lub mrożonych owoców leśnych (maliny, jagody, jeżyny, porzeczki) 2 słodkie, mocno dojrzałe gruszki 5 listków świeżej melisy 2 szklanki wody lub mleka roślinnego Jak przyrządzić? Owoce (jeśli są świeże) płuczę pod bieżącą wodą, gruszkę dzielę
W kuchni Karmel-itkidodaniu zielonej herbaty miał jakiś mdły kolor. Jeśli uznacie że nie trzeba dodawać to super. Na wierzchu mojego sernika jest galaretka agrestowa a w niej zanurzyłam liofilizowane maliny, wyszło super. Sernik na zimno z zieloną herbatą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieśliwkami to klasyczne ciasto ucierane, które świetnie nada się jako baza pod placek z dowolnymi owocami – jest na tyle gęste, że bez trudu utrzyma sporą warstwę truskawek, malin czy jabłek. Moja wersja ze śliwkami wyszła na tyle dobrze, że myślę, że będzie częstym gościem podczas zbliżającej się jesieni. Owoce możecie posypać dowolną kruszonką, ja zdecydowałam się na kruszonkę owsianą
Ciastkozercywyjmował z szafki stary kubek, wbijał w niego kilka żółtek, dosypywał cukru i ucierał, a mi ślinka ciekła na sam widok! Teraz nie pałam już Read More Artykuł Proste maliny zapiekane pod koglem moglem pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonkrotnie zmielony) ▪ 200 g śmietanki kokosowej lub 30% ▪ 2 opakowania galaretek cytrynowych+500 ml wody ▪ cukier/słodzik wedle uznania wierzch ▪ ok 500 g owoców (u mnie wiśnie, maliny, borówki) ▪ 1 opakowanie galaretki wiśniowej lub truskawkowej Przygotowanie: 1. Do pokruszonych herbatników wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło, mieszamy do połączenia. Spód formy (18 lub 20 cm) wykładamy papierem
zdrowo i aktywnie