stworzenia koktajlu możecie użyć owoców zarówno świeżych, jak i mrożonych. My zazwyczaj je łączymy, otrzymujemy wtedy bardzo orzeźwiające koktajle. Potrzebujemy: garść szpinaku (całe listki) około 20 sztuk malin (u mnie mrożone) 1/2 banana mleko opcjonalnie łyżeczka miodu Wszystko wkładamy do kielicha, zalewamy mlekiem (pamiętając, by nie przekroczyć pozycji max na kielichu), nakładamy noże, później kielich z nożami na blender
MamaOskarkaPyszny deser z malinami, masą śmietankową i czekoladą. To idealne połączenie z pewnością skradnie serca i podniebienia Waszych najbliższych. Idealny na wszelkiego rodzaju imprezy - urodziny, imieniny czy spotkania ze znajomymi. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkadrożdże świeże – 30 g * masło min. 82% – 100 g * mleko – 250 ml * cukier – 100 g * jajko – 1 szt * sól – 1 szczypta + marmolada wieloowocowa i ulubione owoce ( borówki, maliny, jeżyny, aronia ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Drożdże rozpuszczamy z cukrem. W rondelku roztapiamy masło, dolewamy mleko, grzejemy ( nie możemy zagotować! ), lekko studzimy. Mąkę przesiewamy. Do drożdży dodajemy przestudzone mleko z masłem oraz jajko
Ostra na SłodkoSKŁADNIKI jogurt grecki mleczko kokosowe maliny nasiona chia
Między kuchnią a pokojemSmaki lata w promieniach wiosennego słońca. Dodający energii i witalności koktajl robi się ekspresowo ale można go sączyć powoli rozkoszując się smakami nadchodzącego lata. SKŁADNIKI jedno jabłko pół szklanki malin pół grejpfruta
Między kuchnią a pokojemI kolejna propozycja Madzi na słodki deserek. Sernik Oreo robi się bardzo szybko, jednak zanim będziecie mogli go spróbować musi postać dobrych kilka godzin w lodówce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam, gdy dania warzywne są wzbogacone o słodki, owocowy akcent. Tutaj tę rolę pełnią daktyle i maliny. Czytaj więcej
Kasia Sarnajogurcie używamy do odmierzania kolejnych składników. * mąka – 3 kubeczki * cukier – 1,5 kubeczka * cukier waniliowy – 1 łyżeczka * proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki * jajko – 3 szt * olej – 1 kubeczek * maliny + platki migdalów SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do miski wlewamy jogurt, a następnie po kolei dodajemy pozostałe składniki. Miesz amy na gładką masę. Przekładamy do niedużej formy ( u mnie 22×24 ), posypujemy owocami
Ostra na Słodkomasła 4 jajka 60 gramów kakao Na śmietanę: 400 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 300 gramów mrożonych truskawek 50 gramów cukru śieże owoce do dekoracji (truskawki, maliny, jeżyny, borówki) cukier puder do obsypania tortu Na czekoladowy ganache: 100 ml śmietany kremówki 100 gramów gorzkiej czekolady 70% R ozgrzać piekarnik do 190 stopni C (bez termoobiegu). Formę
olalacookingnakładaj po łyżce masy. Smaż na średnim ogniu i kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. Gotowe podawaj z ulubionymi dodatkami - u mnie maliny i pasta sezamowa
Zdrowie na języku :Pkremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego + woda z cytryną lub wytrawne białe wino na poncz, dowolne owoce do dekoracji (u mnie borówki, maliny, granat), dżem malinowy do przełożenia ciasta Szpinak myjemy, osuszamy na ręczniku i miksujemy. W takim blenderze jak mój trzeba to zrobić na raty, miksując jednorazowo nie za dużą garść. Jajka
CiastkozercyPyszny, nie za słodki deser. Podbije serce każdego czekoladoholika :) To najprostszy mus na świecie, który wykonacie w 5 minut. Świetnie smakuje z owocami takimi jak maliny i truskawki. Oczywiście możecie wybrać inną czekoladę np. mleczną lub białą ale pamiętajcie o tym żeby musu już nie dosładzać no chyba, że lubicie słodkie 😀 Składniki: 300 ml śmietany 36% 100 g gorzkiej czekolady
Słodka Strefamasę cukrową + sok z pomarańczy na poncz, barwniki spożywcze w żelu (u mnie czerwony i niebieski), złota farbka lub jadalny brokat cukierniczy, 2 opakowania galaretki, dowolne owoce (u mnie maliny), gorzka czekolada lub polewa czekoladowa na oczy. Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na przestudzenie. Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml gorącej wody
Ciastkozercyłyżki masy. Smaż na pełnym ogniu, a kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie banan, maliny i pasta sezamowa
Zdrowie na języku :PPyszny, nie za słodki deser. Podbije serce każdego czekoladoholika :) To najprostszy mus na świecie, który wykonacie w 5 minut. Świetnie smakuje z owocami takimi jak maliny i truskawki. Oczywiście możecie wybrać inną czekoladę np. mleczną lub białą ale pamiętajcie o tym żeby musu już nie dosładzać no chyba, że lubicie słodkie 😀 Składniki: 300 ml śmietany 36% 100 g gorzkiej czekolady
Słodka Strefa