Krem czekoladowy z awokado i bananów (wegański) Potrzebujesz: Krem: 2 dojrzałe awokado 2 dojrzałe banany 2,5 łyżeczki gorzkiego kakao 2 łyżki płynnego miodu Do tego: borówki amerykańskie maliny brzoskwinia Lub inne ulubione, czy sezonowe owoce. Sposób przyrządzenia: 1. Miąższ awokado i bananów umieść w blenderze. 2. Dodaj kakao i miód - wszystko zblenduj na gładki krem. 3. Gotowy
Kuchnia w Słońcu Skąpanaszklanki cukru 1/3 kostki masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/5 kostki drożczy (20g) 1/4 łyżeczki soli duży kubeczek śmietany (400g) 1 1/2 łyżki cukru pudru dodatki: świeże owoce (banany, maliny, jagody), polewa Przygotowanie gofrów : Do małej miseczki dodajemy pokruszone drożdże, łyżkę mąki, 1/4 szklanki ciepłego (nie gorącego) mleka i łyżeczkę cukru. Odstawiamy na ok. 15 minut aż drożdże zaczną pracować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!najbliższych dniach opublikuję bardzo dużo przepisów na moje ulubione koktajle (smoothie). Napój malinowy z dodatkiem bananów i mięty skutecznie ugasi pragnienie i zaspokoi głód. Maliny to doskonałe źródło błonnika i witaminy C. Banan nadaje koktajlowi kremowej konsystencji, a także jest odpowiedzialny za spalanie tłuszczy dzięki sporej ilości manganu i witaminy B6. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy
Przepisy Aleksandryprzepisu na ciasto, które będzie się pięknie prezentowało na stole i wywoła efekt "wow" to dobrze trafiliście. Malinowa chmurka to połączenie bezy z migdałami, kruchego ciasta oraz malin i bitej śmietany. Po prostu niebo na talerzu. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaPorcja witamin, jaką dostarczają nam owoce plus jogurt grecki to zestaw, który z pewnością umili nam dostarczenie organizmowi niezbędnych składników. Szybko, smacznie, zdrowo :) Składniki: 1/2 szklanki jeżyn 1/2 szklanki malin 2 brzoskwinie szklanka jogurtu greckiego 1 łyżeczka miodu (dla smaku) Przygotowanie: Brzoskwinie obieramy i usuwamy z nich pestki. Wszystkie owoce, jogurt i miód umieszczamy w misie blendera i miksujemy
ChilliJemyrozgrzanej patelni (można posmarować ją olejem kokosowym), następnie przewrócić i piec jeszcze 4 minuty. Dodatkowo: 1 łyżka serka homogenizowanego kropelka aromatu waniliowego Wymieszać, polać naleśniki, podawać z malinami. Wartości odżywcze: 325 kcal B: 25 g T: 23 g W: 4,8 :) Smacznego
Chocolate Muffin Blogcukru – 0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej – 0,5 łyżeczki octu jabłkowego Dodatkowo : – 200 ml śmietanki kremówki + łyżeczka cukru pudru – owoce: u mnie borówki i maliny Samo szykowanie bezy nie zajmuje bardzo dużo czasu, ale jej pieczenie to już przynajmniej kilka godzin. Na początek najlepiej wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia. Jeżeli potrzebujecie narysujcie okrąg o średnicy około
Relaxtimenastępnie przewrócić i piec jeszcze 4 minuty. Polewa: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka odżywki białkowej o smaku mlecznej czekolady* 1 łyżeczka kakao Wymieszać, polać naleśniki, podawać z malinami. Wartości odżywcze: 352 kcal (wersja z odżywką białkową) B: 35 g ** T: 17 g W: 18 g *Można zastąpić 1 łyżeczką kakao i 1 łyżeczką miodu **Dokładna zawartość białka zależy
Chocolate Muffin Blogmnie świderki, który otrzymałam od Malmy. Dziękuję, a Was zapraszam na stronę producenta . Pyszne makarony i inspirujące przepisy na ich wykorzystanie. Składniki: (na 1-2 porcje) 1 szklanka świeżych malin 165 ml mleczka kokosowego (płynnego) 3/4 łyżki cukru trzcinowego 3 większe listki świeżej mięty (u mnie pieprzowa) makaron świderki (u mnie Malma ) Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Słodkie okruszkiSkładniki: 30-40 dkg malin 3 szkl mrożonych borówek 1 mały jogurt naturalny 2 łyżeczki młodego jęczmienia 2 łyżki syropu klonowego Przygotowanie: Owoce wrzucić do blendera i miksować do uzyskania jednolitej … Czytaj dalej Koktajl malinowy
czarrna od kuchnipożegnanie lata proponuję niezawodne połączenie malin i rabarbaru z kruchym ciastem. Placek jest lekki i niezbyt słodki. Idealny na podwieczorek lub do porannej kawy. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaUwielbiam maliny i mogę je jeść o każdej porze roku, ale najlepsze są latem prosto z krzaka z ogrodu rodziców. W tym roku mamy ich naprawdę dużo. Wystarczy więc na tartę z migdałami, sernik z biała czekoladą, dżemy oraz soki i oczywiście na nalewki. Korzystając z okazji, że mam w weekend całą kuchnię tylko dla siebie spędziłam sobotnie przedpołudnie
Emskie Smakipyszny deser! Koniecznie idźcie na Smaczną Stronę Tesco po szczegóły krok po kroku i nie zapominajcie o konkursie !! Spróbujcie koniecznie!!! Pyszności!!!! Składniki: (4 porcje) 500 ml lodów, 200 g malin, 200 g czerwonych porzeczek, 375 ml zimnego mleka Dodatkowo: cukier puder Świeże owoce myjemy i oczyszczamy z szypułek. Następnie przekładamy je do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia
Plate of JoyPrzepyszny, najsłodszy sok domowy. Uwielbiam i polecam! ok. 1 l soku: 3 jabłka 3 duże brzoskwinie (5-6 małych) 1,5 szklanki malin Owoce myjemy. Z jabłek i brzoskwiń usuwamy pestki i gniazda nasiene. Wszystkie owoce wrzucamy do wyciskarki (lub sokowirówki). Powstały sok mieszamy i od razu podajemy. Smacznego :) Artykuł Sok brzoswiniowo-jabłkowo-malinowy pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog