maliny - 13977 przepisów (strona:434/932)

Owocowe kostki oraz inne kształty - super dodatek nie tylko do jogurtu, owsianki i wody 156

ciepłych płatków, wody, a nawet do jogurtu. Oprócz smaku sprawiają, że posiłek wygląda bardziej atrakcyjnie i kusi nawet niejadków. Na zdjęciach widnieją zamrożone truskawki, ale z powodzeniem możecie użyć malin, jagód, borówek lub innych owoców. Polecam! owoce w dowolnej ilości (u mnie na zdjęciach truskawki) foremki do mrożenia kostek lodu o różnych kształtach    Owoce należy umyć oraz osuszyć

Di gotuje
Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami 276

orzechowego nie potrzebują już dodatkowego słodzenia. Tym razem do śniadania wykorzystałam moją ulubioną kaszę jaglaną i niedoceniany amarantus. Ta kokosowa jaglanka Read More Artykuł Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Ciasto mocno owocowe 198

borówkami 800 g serka homogeniowanego wanilowego 2 galaretki truskawkowe 1 galaretka o smaku owoców egzotycznych 100 borówek amerykańskich na wierzch 2 galaretki truskawkowe ok 500 g owoców, u mnie maliny, borówki, czereśnie, winogrono jasne Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.  Wcześniej przygotować także galaretkę o smaku owoców egzotycznych. Rozpuścić ją w szklance gorącej wody (250ml) i wylać

Monia miesza i gotuje
OwOCoWe TriO 244

maślanych 4 łyżki masła orzechowego Masa serowa: 1op. Żelatyny    1 kubek śmietany 30% 1 kg zmielonego twarogu   Cukier sok wyciśnięty z limonki     200g malin   200g jeżyn   200g borówek   Przygotowanie: Ciastka kruszymy, mieszamy z masłem orzechowym. Owoce myjemy, osuszamy, blendujemy w osobnych miseczkach  Masą wykładamy spód tortownicy Śmietanę podgrzewamy z żelatyna

Luźna Kuchnia
Marmurkowy sernik owocowy na lato 196

owocami, masę z ciemnymi owocami i resztę masy bez owoców. Nie wyrównywać poszczególnych mas, niech same się rozlewają, jak im wygodnie. Na wierzchu ułożyć owoce. W moim wypadku to maliny, które po upieczeniu będą ładnie się rozpływać. Wstawić tortownicę do piekarnika. Piec 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę piekarnika do 160 stopni C. i piec jeszcze godzinę. Po upieczeniu sernik zostawić

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta tutti frutti z kremem mascarpone 135

Ważne: mleko i mascarpone muszą być bardzo mocno schłodzone - min. 24 godziny w lodówce 350 g mascarpone 240 g skondensowanego słodzonego mleka Dodatkowo duuużo rożnych owoców np. miks truskawek, malin, jagód, borówek, jeżyn, porzeczek, czereśni, moreli Mascarpone przełożyć do misy miksera, dolać mleko. Zmiksować do uzyskania gęstego kremu. Krem przełożyć na wystudzony spód, schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny

Pełny talerz
Tarta kokosowa z truskawkami 140

mieszkają na końcu świata dopiero zaczynają dojrzewać. Dlatego z przyjemnością jeszcze się nimi zajadamy. Jeżeli nie macie już pod ręką truskawek do tej tarty można wykorzystać inne owoce, np. maliny, jagody. Tartę baaardzo polecam, bo jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Tarta kokosowa z truskawkami Składniki na formę do tarty ok.23 cm: Spód 260 g ciastek owsianych

Pełny talerz
Pełnoziarniste kruche ciasto z owocami i masą serową 186

cukru 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy do ich połączenia. Masę przekładamy na podpieczony spód i pieczemy przez 20 minut. Owoce i kruszonka : 600 g owoców leśnych (porzeczek, malin, borówek, truskawek) 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru Owoce myjemy i osuszamy ręcznikiem. Łączymy z ksylitolem/erytrolem/cukrem i skrobią. 5 łyżeczek mąki pełnoziarnistej 4 łyżeczki ksylitolu/erytrolu/cukru 3 łyżeczki masła Składniki

Czarnawisienka
Dwukolorowe lody jogurtowe 137

Warstwa biała: 300 ml jogurtu roślinnego bez cukru o smaku naturalnym (może być np. sojowy lub sojowo-kokosowy) syrop z agawy (ilość do smaku) Warstwa czerwona: 300 g truskawek, malin lub innych (świeże lub mrożone) syrop z agawy (ilość do smaku) Wykonanie: Jogurt dosładzamy syropem do smaku. Owoce miksujemy w blenderze na gładką masę i słodzimy według uznania. Następnie

Lamarida.pl
Ciasto galaretkowiec 516

warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 duże jogurty greckie 2 żółte galaretki 1 galaretka czerwona 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka zielona 2 garście wybranych sezonowych owoców np truskawki lub maliny 3 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretkę czerwoną, pomarańczową oraz zieloną rozpuszczamy w osobnych miskach dodając po 1 szklance gorącej wody i dokładnie mieszamy. Następnie pozostawiamy je do całkowitego

Blog kulinarny S9.PL
Zakręcone drożdżówki z malinami, rabarbarem i brzoskwiniami 179

Domowych Wypieków w Warszawie. Jak widzicie nie są trudne, chociaż trochę pracochłonne, ale są pyszne. Idealne na wiosenne i letnie popołudnie, do kawy, do szkoły dla dzieci. Z rabarbarem, malinami i brzoskwiniami. Polecam póki rabarbar jeszcze jest. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Melba drożdżowa 159

Fantastyczna letnia drożdżówka, idealna na majowy weekend. Słodka od lukru i ciasta i zarazem kwaśna od malin i rabarbaru i mocno owocowa. W dodatku nie jest trudna, mimo że tak wygląda. Znałam ją na blogu u Beaty i polecam ja z czystym sumieniem. Znika w mgnieniu oka. Przy okazji nowy piekarnik Electrolux SenseCook EOE7P31X sprawdził się idealnie, bo drożdżówka upiekła

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Owocowe tiramisu 239

Składniki/ok. 4 porcje : – ok. 120 g biszkoptów (okrągłych) – 500 g mascarpone – 400g malin i truskawek (świeżych lub mrożonych) – 3 łyżeczki cukru – 2 żółtka Przygotowanie: Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mascarpone i wymieszaj mikserem. Połowę owoców włóż do miski, polej sokiem z cytryny i posyp łyżeczką cukru. Odstaw na ok. 20 minut. Następnie połącz

I LOVE LIFE
Tarta na kruchym cieście z brukselką 363

Tarta na kruchym cieście z brukselką to dość oryginalne połączenie, jednak jak go spróbujecie to przekonacie się, że jest pysznie… Jeśli nie macie czasu, ani

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik na kruchym, ciemnym cieście nadziany kwaśnymi owocami 228

Pomysł na weekendowe ciasto - sernik przygotowany na kruchym, kakaowym cieście nadziany malinami, truskawkami, porzeczkami oraz wiśniami. Pyszne połączenie składników. Sernik wbrew pozorom nie jest ciężki w smaku. Zachęcam do pieczenia. Ps. w sezonie można wykorzystać, np. same świeże maliny/truskawki. Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: kruche ciasto 1 i 4/5 szklanki mąki pszennej

Ugotować