maliny - 13477 przepisów (strona:428/899)

Domowy kompot 189

takich owoców, ale możecie wykorzystać praktycznie wszystkie, które macie w danej chwili pod ręką i takie, które łatwo kupicie. Składniki 1,5 kg dowolnych owoców (np. jabłka, śliwki, gruszki, maliny) 2 l wody 1/2 szklanki cukru szczypta cukru waniliowego szczypta cynamonu Przepis na domowy kompot Owoce obieramy – usuwamy gniazda nasienne, pozbawiamy pestek. Do gotującej się wody dodajemy przygotowane owoce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie babeczki z borówkami 188

bardzo proste, nie wymaga nawet użycia miksera, jeśli ktoś ma werwę w ręce. Owoce ,jakie dodacie do babeczek mogą być oczywiście inne niż borówki, świetnie sprawdzą się tu też maliny. Ja dodatkowo dodałam aromat cytrynowy, ale urozmaicić odrobinę smak babeczek. Możecie nawet dodać sok z cytryny oraz odrobinę skórki z cytryny, wtedy nie dodajecie owoców i wychodzą Wam pyszne cytrynowe

Zdrowie i pysznie na talerzu
pizza z arbuza 196

składniki: 1 mały arbuz 200 – 250 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku dowolne owoce: maliny, jeżyny, borówki, poziomki… starta czekolada biała, mleczna, gorzka wykonanie: Arbuza myjemy. Kroimy w grubsze plastry, a następnie kroimy na trójkąty. Na każdy nakładamy po trochę ubitej śmietany z cukrem pudrem. Układamy dowolne owoce. Całość posypujemy startą czekoladą lub polewamy sosem czekoladowym

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe z malinami 259

mleka 65 dkg mąki 1/4 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej … Czytaj dalej Ciasto czekoladowe z malinami

czarrna od kuchni
ciasto francuskie z bajecznym kremem z owocami 155

robi się błyskawicznie, tylko trzeba odrobinę dłużej poczekać, aż wszystko stężeje.  Składniki: ciasto francuskie 2 tabliczki białej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) owoce sezonowe - u mnie maliny  Przygotowanie: ciasto francuskie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym i piec zgodnie z przepisem na opakowaniu (zapewne ok 25 min w temp. 180-200 st) w gorącej kąpieli (lub w kuchence

Gotowanie z pasją
Szybkie placuszki z ricottą na śniadanie 228

Placuszki z ricottą to jedno z naszych ulubionych śniadań. Przygotowanie jest niezwykle szybkie, a same placuszki są delikatne w smaku, bardzo lekkie i przepyszne :) Placuszki możecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mrożone muffinki truskawkowo - orzechowe 172

szklanki mąki migdałowej lub zmielonych na mąkę migdałów 4 łyżki miodu lub np. syropu z agawy 6-7 łyżeczek masła orzechowego Warstwa truskawkowo: 1 szklanka mrożonych truskawek lub malin 2 łyżki (lub więcej) miodu 1 puszka stałej części mleka kokosowego* Wykonanie: Do miski wsypać mąkę migdałową, dodać kakao, miód oraz masło orzechowe. Wszystko wymieszać do powstania zwartej masy (będzie dość

Healthy food explorer
Sernik na zimno z owocami i galaretką 168

krotnie zmielony) ▸200 g śmietanki kokosowej lub 30%  ▸2 opakowania galaretek cytrynowych+500 ml wody  ▸cukier/słodzik wedle uznania wierzch ▸ok 500 g owoców (u mnie wiśnie, maliny, borówki) ▸1 opakowanie galaretki wiśniowej lub truskawkowej  Przygotowanie: 1. Do pokruszonych herbatników wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło, mieszamy do połączenia. Spód formy (18 lub 20 cm) wykładamy papierem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Gofry migdałowe z sosem jogurtowym i owocami leśnymi 147

tortowej 50 g płatków migdałowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 500 ml mleka 60 ml oleju rzepakowego 330 g jogurtu greckiego 2 łyżki miodu mieszane owoce leśne: jagody, borówki, maliny, jeżyny WYKONANIE Owoce umyć i osuszyć na sitku. Jogurt grecki przełożyć do miseczki, dodać miodu i dobrze wymieszać. Płatki migdałowe zmielić na mąkę. Włączyć gofrownicę na pełną moc.  Białka

Passions hobbies life
Naleśniki z borówkami 263

Naleśniki z borówkami to zarówno szybkie danie na śniadanie, ale równie dobrze mogą być smaczną propozycją na słodki deserek. Borówki możecie zastąpić dowolnymi sezonowymi składnikami np. truskawkami, malinami itp. Tak więc nie czekajcie dłużej… biegnijcie po składniki i do dzieła… Składniki 2 jajka szklanka mąki 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki cukru szczypta soli Dodatki serek waniliowy owoce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA 136

Lato to czas kiedy możemy cieszyć się świeżymi owocami. Ciasta wtedy przygotowane są bogate w kolory i smaki. To ciasto to kwintesencja lata: czerwone porzeczki, maliny i kakaowy biszkopt uzupełniają się. Ciasto jest delikatne, puszyste i bardzo owocowe. Składniki: BISZKOPT: 4 jajka szczypta soli 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1,5 łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki wody

Kuchnia w oparach
Szybkie, owsiane ciasteczka z owocami FIT 135

łyżki miodu lub syropu klonowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 0,5 łyżeczki cynamonu – porządna garść truskawek pokrojonych w kostkę lub innych ulubionych owoców (jagody, borówki, maliny) – szczypta soli Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy roztopiony olej kokosowy i miód lub syrop, mieszamy. Dodajemy płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone

Be Fit Be Strong
Torcik brownie z kremem i malinami 121

Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza. Na taką pogodę proponuję tylko czekoladę i torcik brownie z kremem i malinami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Muffinki orkiszowe z malinami, jagodami i czekoladą 161

pieczenia szczypta soli 2 jajka 80 ml oleju 10 łyżek cukru 150 ml zaparzonej kawy (letniej) 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 g gorzkiej czekolady 100 g jagód 200 g malin W jednej misce łączymy ze sobą składniki suche, tj. : oba rodzaje mąki, kakao, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz sól. W drugiej misce mieszamy ze sobą składniki mokre

My simple kitchen
Owocowy shake na maślance 160

oczywiście? Za pyszne, soczyste owoce, które oprócz chrupania i wypieków, możemy umieścić w schło dzonych koktajlach :) Skła dniki (2 szklanki): szklanka truskawek bez szypułek 1/2 szklanki borówek 1/2 szklanki malin 1 1/2 szklanki naturalnej maślanki opcjonalnie cukier do smaku     Przygotowanie: Oczyszczone z szypułek truskawki i pozostałe umyte owoce umieszczamy w wysokim pojemniku   i zalewamy maślanką. Opcjonalnie

ChilliJemy