maliny - 13477 przepisów (strona:421/899)

Torcik Pavlova 91

słodka lekka pianka. Z zewnątrz jest chrupiąca skorupka, a w środku mięciutka, lekko ciągnąca pianeczka . Podajemy ją z bitą śmietaną, której już nie słodzimy, oraz ze świeżymi owocami typu maliny, truskawki, jeżyny, borówka amerykańska, jagody. Nie jest łatwo zrobić Pavlovą, więc nie zrażajcie się za pierwszym razem, mi wyszła chyba za 3 czy 4 razem, wam na pewno pójdzie lepiej

moj przepis na
Tort malinowy na Rocznicę Ślubu 133

waniliowe 2 galaretki malinowe 2 łyżki cukru pudru 300 g miękkiego masła Masa budyniowa: budyń waniliowy 1/2l mleka kostka miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru słoik dobrej konfitury z malin       Biszkopt (najlepiej upiec go dzień wcześniej): Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukry i nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając dodawać

Smakołyki Asi
Ciastka francuskie z twarogiem i owocami 145

sztuk: 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 1 kostka twarogu półtłustego (250 g) 2 żółtka 1 łyżka cukru wanilinowego 1 szklanka drobnych owoców (mogą być świeże lub mrożone, np. mieszanka malin, porzeczek, borówek) do dekoracji cukier puder Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 równych kwadratów. Każdy brzeg ciasta naciąć (pozostawiając około 1 cm ciasta bez nacięcia w rogach kwadratu

Ugotować
Najlepsze kakao na zimowe wieczory 75

Podgrzewa\u0107 mieszaj\u0105c a\u017c do rozpuszczenia obu sk\u0142adnik\u00f3w.\r","Na dno szklanki nala\u0107 soczku malinowego. Dola\u0107 kakao."],"recipeYield":"1","keywords":"czekolada,kakao,maliny,na zim\u0119","totalTime":"PT0H8M"} Drukuj Kakao Czas gotowania/pieczenia: 8 minut/y Czas całkowity: 8 minut/y Porcje: 1 Składniki: 1 szklanka mleka, 0,5 łyżki kakao, kostka czekolady, soczek malinowy. Przygotowanie: Mleko

Bardzo Gruby Smok
Sernik z malinami FIT 90

daleko. Co raz bardziej tęsknię za letni owocami ociekającymi lepkim, słodkim sokiem oraz lekkimi, owocowymi deserami. Ale żeby nie było tak smutno, zanim pojawią … The post Sernik z malinami FIT appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Pierniczki z malinowym lukrem 166

Domowe pierniczki z malinowym lukrem  Dziś mam dla Was przepis na wyjątkowe pierniczki. Wyjątkowe do przygotowane specjalnie dla mojej córeczki. Moja córeczka kocha różowy kolor i maliny. Dlatego tym razem nasze domowe pierniczki przybrały nieoczekiwaną barwę. Polałam je pysznym malinowym lukrem na bazie syropu malinowego. Całość prezentuje się uroczo, prawda? Moja córeczka była zachwycona i dzielnie pomagała w zdobieniu

Słodkie okruszki
MALINOWA PIANKA NA BISZKOPTACH 113

przechodziłam totalny remont mieszkania.Jeszcze nie koniec ale kuchnia już działa więc mogłam coś upichcić :). Zapraszam po przepis!! SKŁADNIKI biszkopty okrągłe ok.200g 400ml śmietanki 30% 2 galaretki malinowe lub truskawkowe maliny na polewę 2 łyżki mleka pół tabliczki gorzkiej czekolady WYKONANIE Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy biszkopty. Następnie dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody i odstawiamy

Mała w garnku miesza
Szybka granola z cynamonem i jogurtem, czyli szybki i zdrowy deser na śniadanie 86

dodajemy cynamon, płatki migdałów i jagody goji (lub żurawinę albo rodzynki). Otrzymujemy chrupiącą, szybką, domową granolę. Na dodatek pyszną i zdrową. Gdy podamy ją w towarzystwie jogurtu naturalnego i malin (o tej porze używam mrożonych) w kieliszku do martini, to zafundujemy sobie zdrowe i pięknie wyglądające śniadanko. Idealnie się nada na śniadanie we dwoje. Możecie takim deserem zaskoczyć swoje połówki

Moja Delicja
Placki z serka wiejskiego 118

jajka średnich rozmiarów 1 łyżka cukru – może być biały, trzcinowy lub waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki masła lub oleju do smażenia placków Dodatkowo dżem lub maliny czy truskawki dodadzą smaku takim placuszkom Placki z serka wiejskiego – przepis Jajka i serek wiejski powinny być w temperaturze pokojowej. Łyżeczkę proszku do pieczenia należy wymieszać z mąką pszenną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka cytrynowa z malinami i białą czekoladą 184

oknem już powoli robi się jesiennie, więc polecam Wam szybkie ciasto cytrynowe z malinami, ostatni powiew lata :) Do przygotowania ciasta użyłam gotowego ciasta "Kętrzyński" wystarczy dodać jajka, wodę i olej i podstawa ciasta gotowa :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Babka cytrynowa z malinami i białą czekoladą 184

oknem już powoli robi się jesiennie, więc polecam Wam szybkie ciasto cytrynowe z malinami, ostatni powiew lata :) Do przygotowania ciasta użyłam gotowego ciasta "Kętrzyński" wystarczy dodać jajka, wodę i olej i podstawa ciasta gotowa :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Ciasto z owocami 84

owocami Czas przygotowania 40 min Czas gotowania 15 min Łączny czas 3 godz Składniki 4 jajka 150 g mąki 60 g rozpuszczonego masła 100 g cukru 800 g owoców (maliny, truskawki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 galaretki owocowe Instrukcje Blachę o wymiarach 24X30 wykładamy papierem do pieczenia tak żeby papier wystawał poza krawędzie formy około 10 cm z każdej

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto kakaowe z kremem orzechowym 111

krem: 200 g masła 1 łyżka miodu 100 g zmielonych orzechów laskowych ¾ szklanki mleka 1 ½ szklanki mleka w proszku Dodatkowo: 250 ml śmietanki 30 % cukier puder wg uznania maliny Instrukcje Białka ubijamy z cukrem, pod koniec dodajemy żółtka i wlewamy cienką strużką olej. Dodajemy mąkę, proszek i kakao przesiane przez sitko i delikatnie mieszamy. Przelewamy do formy o wymiarach

To co lubię - gotuję i polecam
Czekoladowe doniczki z kremem. 91

full svg * { fill: #343434; } Porcje 5 Składniki 2 czekolady gorzkie 200 g 250 g serek mascarpone 250 ml śmietanki 30 % lub 36 % 2 łyżki cukru pudru garść owoców : truskawki, maliny, borówki 1 paczka ciasteczek czekoladowych Oreo 5 kubeczków papierowych Instrukcje Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. (Czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do miski, którą umieszczamy na garnku z gotującą się

To co lubię - gotuję i polecam
Deser panna cotta z galaretką i owocami. 99

będzie przyjemnym akcentem na zakończenie uroczystego obiadu. Drukuj Porcje 3 Składniki 0,5 litra śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 1,5 łyżeczki żelatyny 40 g drobnego cukru laska wanilii maliny do dekoracji lub inne drobne owoce 1 opakowanie galaretki przezroczystej listki mięty do dekoracji Instrukcje Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i odstawiamy żeby lekko napęczniała. W garnku zagotowujemy śmietankę

To co lubię - gotuję i polecam