Sernik w słoiku z zatopionymi malinami i pysznym herbatnikiem oblanym czekoladą. Pięknie wygląda i pysznie smakuje sam, jak również z bitą śmietaną, adwokatem i chrupiącymi, czekoladowymi jajeczkami. Ozdobiony świeżymi owocami i listkiem mięty lub melisy. S ernik w słoiku to mój kolejny pomysł na zbliżające się Święta Wielkiej Nocy. Zamiast piec sernik w metalowej formie, piekę go w szklanych słoiczkach
Moja Delicjasłodka lekka pianka. Z zewnątrz jest chrupiąca skorupka, a w środku mięciutka, lekko ciągnąca pianeczka . Podajemy ją z bitą śmietaną, której już nie słodzimy, oraz ze świeżymi owocami typu maliny, truskawki, jeżyny, borówka amerykańska, jagody. Nie jest łatwo zrobić Pavlovą, więc nie zrażajcie się za pierwszym razem, mi wyszła chyba za 3 czy 4 razem, wam na pewno pójdzie lepiej
moj przepis napestek 45ml wody 3 łyżki oleju kokosowego Budyń karmelowy: 1/2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru mleko 2 łyżki karmelu lub masy kajmakowej + do dekoracji świeże/ mrożone borówki amerykańskie, maliny, truskawki lub inne miękkie owoce 1 łyżeczka suchej niepalonej kaszy gryczanej szczypta soli Sposób przygotowania: 1. W robocie kuchennym umieść kaszę gryczaną i pulsacyjnym miksowaniem lekko rozdrobnij. 2. Dodaj pozostałe składniki
Kuchnia w Słońcu Skąpanasłodka lekka pianka. Z zewnątrz jest chrupiąca skorupka, a w środku mięciutka, lekko ciągnąca pianeczka . Podajemy ją z bitą śmietaną, której już nie słodzimy, oraz ze świeżymi owocami typu maliny, truskawki, jeżyny, borówka amerykańska, jagody. Nie jest łatwo zrobić Pavlovą, więc nie zrażajcie się za pierwszym razem, mi wyszła chyba za 3 czy 4 razem, wam na pewno pójdzie lepiej
moj przepis nawaniliowe 2 galaretki malinowe 2 łyżki cukru pudru 300 g miękkiego masła Masa budyniowa: budyń waniliowy 1/2l mleka kostka miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru słoik dobrej konfitury z malin Biszkopt (najlepiej upiec go dzień wcześniej): Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukry i nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając dodawać
Smakołyki Asisztuk: 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 1 kostka twarogu półtłustego (250 g) 2 żółtka 1 łyżka cukru wanilinowego 1 szklanka drobnych owoców (mogą być świeże lub mrożone, np. mieszanka malin, porzeczek, borówek) do dekoracji cukier puder Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 równych kwadratów. Każdy brzeg ciasta naciąć (pozostawiając około 1 cm ciasta bez nacięcia w rogach kwadratu
UgotowaćPodgrzewa\u0107 mieszaj\u0105c a\u017c do rozpuszczenia obu sk\u0142adnik\u00f3w.\r","Na dno szklanki nala\u0107 soczku malinowego. Dola\u0107 kakao."],"recipeYield":"1","keywords":"czekolada,kakao,maliny,na zim\u0119","totalTime":"PT0H8M"} Drukuj Kakao Czas gotowania/pieczenia: 8 minut/y Czas całkowity: 8 minut/y Porcje: 1 Składniki: 1 szklanka mleka, 0,5 łyżki kakao, kostka czekolady, soczek malinowy. Przygotowanie: Mleko
Bardzo Gruby Smokdaleko. Co raz bardziej tęsknię za letni owocami ociekającymi lepkim, słodkim sokiem oraz lekkimi, owocowymi deserami. Ale żeby nie było tak smutno, zanim pojawią … The post Sernik z malinami FIT appeared first on FitSweet
Fitsweet.meDomowe pierniczki z malinowym lukrem Dziś mam dla Was przepis na wyjątkowe pierniczki. Wyjątkowe do przygotowane specjalnie dla mojej córeczki. Moja córeczka kocha różowy kolor i maliny. Dlatego tym razem nasze domowe pierniczki przybrały nieoczekiwaną barwę. Polałam je pysznym malinowym lukrem na bazie syropu malinowego. Całość prezentuje się uroczo, prawda? Moja córeczka była zachwycona i dzielnie pomagała w zdobieniu
Słodkie okruszkiprzechodziłam totalny remont mieszkania.Jeszcze nie koniec ale kuchnia już działa więc mogłam coś upichcić :). Zapraszam po przepis!! SKŁADNIKI biszkopty okrągłe ok.200g 400ml śmietanki 30% 2 galaretki malinowe lub truskawkowe maliny na polewę 2 łyżki mleka pół tabliczki gorzkiej czekolady WYKONANIE Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy biszkopty. Następnie dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody i odstawiamy
Mała w garnku mieszadodajemy cynamon, płatki migdałów i jagody goji (lub żurawinę albo rodzynki). Otrzymujemy chrupiącą, szybką, domową granolę. Na dodatek pyszną i zdrową. Gdy podamy ją w towarzystwie jogurtu naturalnego i malin (o tej porze używam mrożonych) w kieliszku do martini, to zafundujemy sobie zdrowe i pięknie wyglądające śniadanko. Idealnie się nada na śniadanie we dwoje. Możecie takim deserem zaskoczyć swoje połówki
Moja Delicjajajka średnich rozmiarów 1 łyżka cukru – może być biały, trzcinowy lub waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki masła lub oleju do smażenia placków Dodatkowo dżem lub maliny czy truskawki dodadzą smaku takim placuszkom Placki z serka wiejskiego – przepis Jajka i serek wiejski powinny być w temperaturze pokojowej. Łyżeczkę proszku do pieczenia należy wymieszać z mąką pszenną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oknem już powoli robi się jesiennie, więc polecam Wam szybkie ciasto cytrynowe z malinami, ostatni powiew lata :) Do przygotowania ciasta użyłam gotowego ciasta "Kętrzyński" wystarczy dodać jajka, wodę i olej i podstawa ciasta gotowa :) Czytaj więcej
Ana Mari's world