Ważne: mleko i mascarpone muszą być bardzo mocno schłodzone - min. 24 godziny w lodówce 350 g mascarpone 240 g skondensowanego słodzonego mleka Dodatkowo duuużo rożnych owoców np. miks truskawek, malin, jagód, borówek, jeżyn, porzeczek, czereśni, moreli Mascarpone przełożyć do misy miksera, dolać mleko. Zmiksować do uzyskania gęstego kremu. Krem przełożyć na wystudzony spód, schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny
Pełny talerzmieszkają na końcu świata dopiero zaczynają dojrzewać. Dlatego z przyjemnością jeszcze się nimi zajadamy. Jeżeli nie macie już pod ręką truskawek do tej tarty można wykorzystać inne owoce, np. maliny, jagody. Tartę baaardzo polecam, bo jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Tarta kokosowa z truskawkami Składniki na formę do tarty ok.23 cm: Spód 260 g ciastek owsianych
Pełny talerzcukru 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy do ich połączenia. Masę przekładamy na podpieczony spód i pieczemy przez 20 minut. Owoce i kruszonka : 600 g owoców leśnych (porzeczek, malin, borówek, truskawek) 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru Owoce myjemy i osuszamy ręcznikiem. Łączymy z ksylitolem/erytrolem/cukrem i skrobią. 5 łyżeczek mąki pełnoziarnistej 4 łyżeczki ksylitolu/erytrolu/cukru 3 łyżeczki masła Składniki
CzarnawisienkaWarstwa biała: 300 ml jogurtu roślinnego bez cukru o smaku naturalnym (może być np. sojowy lub sojowo-kokosowy) syrop z agawy (ilość do smaku) Warstwa czerwona: 300 g truskawek, malin lub innych (świeże lub mrożone) syrop z agawy (ilość do smaku) Wykonanie: Jogurt dosładzamy syropem do smaku. Owoce miksujemy w blenderze na gładką masę i słodzimy według uznania. Następnie
Lamarida.plwarto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 duże jogurty greckie 2 żółte galaretki 1 galaretka czerwona 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka zielona 2 garście wybranych sezonowych owoców np truskawki lub maliny 3 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretkę czerwoną, pomarańczową oraz zieloną rozpuszczamy w osobnych miskach dodając po 1 szklance gorącej wody i dokładnie mieszamy. Następnie pozostawiamy je do całkowitego
Blog kulinarny S9.PLDomowych Wypieków w Warszawie. Jak widzicie nie są trudne, chociaż trochę pracochłonne, ale są pyszne. Idealne na wiosenne i letnie popołudnie, do kawy, do szkoły dla dzieci. Z rabarbarem, malinami i brzoskwiniami. Polecam póki rabarbar jeszcze jest. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikFantastyczna letnia drożdżówka, idealna na majowy weekend. Słodka od lukru i ciasta i zarazem kwaśna od malin i rabarbaru i mocno owocowa. W dodatku nie jest trudna, mimo że tak wygląda. Znałam ją na blogu u Beaty i polecam ja z czystym sumieniem. Znika w mgnieniu oka. Przy okazji nowy piekarnik Electrolux SenseCook EOE7P31X sprawdził się idealnie, bo drożdżówka upiekła
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki/ok. 4 porcje : – ok. 120 g biszkoptów (okrągłych) – 500 g mascarpone – 400g malin i truskawek (świeżych lub mrożonych) – 3 łyżeczki cukru – 2 żółtka Przygotowanie: Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mascarpone i wymieszaj mikserem. Połowę owoców włóż do miski, polej sokiem z cytryny i posyp łyżeczką cukru. Odstaw na ok. 20 minut. Następnie połącz
I LOVE LIFETarta na kruchym cieście z brukselką to dość oryginalne połączenie, jednak jak go spróbujecie to przekonacie się, że jest pysznie… Jeśli nie macie czasu, ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pomysł na weekendowe ciasto - sernik przygotowany na kruchym, kakaowym cieście nadziany malinami, truskawkami, porzeczkami oraz wiśniami. Pyszne połączenie składników. Sernik wbrew pozorom nie jest ciężki w smaku. Zachęcam do pieczenia. Ps. w sezonie można wykorzystać, np. same świeże maliny/truskawki. Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: kruche ciasto 1 i 4/5 szklanki mąki pszennej
Ugotowaćściereczką) i zostawiamy sernik na minimum godzinę lub na noc. Upieczony sernik wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Gotowy sernik możemy udekorować świeżymi owocami. Jeśli wybieramy drobniejsze owoce, jak maliny czy jagody wierzch sernika możemy posmarować jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną, żeby lepiej trzymały się na wierzchu ciasta. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Prosty sernik
Ciastkozercytwórczość Mazurek jak to mazurek jest słodki, dlatego też ograniczyłam do minimum cukier w spodzie, który jest kruchy, ale dzięki płatkom owsianym nie łamie sie na nim zębów. Połączenie malin i kokosa jest napawające optymizmem, bo to typowe letnie smaki. Całość smakuje jak naprawdę dobry batonik:-) Życzę Wam smacznych i pogodnych świąt Wielkanonych! Składniki na standardową, dużą prosotkątną blachę: warstwa
greenscarfcukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego/jabłkowego lub soku z cytryny KREM CZEKOLADOWY 500 ml śmietanki 30% 180-200 gorzkiej czekolady DODATKOWO: świeże owoce, np. truskawki, maliny, pestki granatu, figi WYKOANIE BEZA: Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni C, bez termoobiegu. Formę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i odrysowujemy okrąg o średnicy 20-22 cm. Białka
cool and mintymielonego sera twarogowego 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 budyń waniliowy Kruszonka: 50g masła 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru Dodatkowo: Owoce (u mnie brzoskwinie z puszki i maliny) *** Drożdże kruszymy, przekładamy do miseczki i zasypujemy dwiema łyżkami cukru *** *** Mieszamy i odstawiamy na chwilę, aż drożdże się rozpuszczą *** *** W dużej misce roztrzepujemy jajka, wlewamy ciepłe
Blog z ApetytemBłyskawiczny deser walentynkowy dla leniuchów, który zachwyci drugie połówki, a Wam pozwoli zaoszczędzić mnóstwo czasu. Połączenie malin, serka mascarpone oraz bitej śmietany jest niezawodne i ukontentuje nawet najbardziej wybredną osobę. Przygotowanie całości zajmuje nie więcej niż 20 minut. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinka