łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia galaretka z owocami 3 galaretki o smaku malinowym 4 szklanki wrzącej wody 0,6 kg mrożonych owoców (np. mieszanka borówek, malin i truskawek) krem śmietanowy 1 duże opakowanie śmietany 30% (400 ml)* 1 opakowanie serka mascarpone (250 g)* 2-3 łyżki cukru pudru beza 4 białka (rozmiar
Ugotowaćcukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ziarenka z ½ laski wanilii 125g miękkiego masła 1 żółtko 50-60g wody Dodatkowo do wypełnienia tartaletek: mix owoców u mnie jagody, maliny i morele 125g serka mascarpone 200g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Wykonanie: do miski lub na stolnicę wykładamy wszystkie składniki czyli mąkę, cukier, cukier waniliowy
Słodkie zapomnienieszklanki (100 g) suchej komosy ryżowej 1 łyżka (10 g) kolorowego sezamu (może być też biały lub czarny) 1 szklanka (150 g) truskawek 1 szklanka (130 g) malin 1 szklanka (130 g) jeżyn 1 szklanka (130 g) borówek 0,5 szklanki (70 g) zielonych winogron Dodatkowo: miód Przygotowanie: 1) Komosę ryżową ugotować wg przepisu na opakowaniu (w szklance wody
Fitsweet.medodatków nieograniczone, bananowe łódki zabiorą na pokład wszystko. Bo czasami coś zwykłego i oczywistego podanego inaczej smakuje po prostu lepiej. Spróbujcie. Składniki: 2 banany 4 łyżeczki masła orzechowego kilka malin kilka borówek kilka jeżyn klika kostek czekolady Przygotowanie: 1) Banany obrać i przekroić na pół. 2) Każdą połówkę posmarować łyżeczką masła orzechowego. 3) Na wierzchu każdej łódeczki poukładać owoce
Fitsweet.mejadalnych kwiatów, ogranicza nas wyłącznie nasza wyobraźnia i upodobania smakowe, ponieważ pamiętajmy, że później chcemy to wypić Wykonanie jest banalnie proste, a rezultat zaskoczy wszystkich. Zatem do dzieła! Składniki: maliny jeżyny przeczki borówki truskawki wiśnie czereśnie kawałki cytrusów mięta bazylia lawenda płatki bratka płatki nagietka itd. woda źródlana lub woda przegotowana Przygotowanie: 1) Owoce, zioła i kwiaty dokładnie myjemy
Fitsweet.metradycyjnym serniku. Robi się je bardzo szybko i nie ma opcji, że nie wyjdą. Podałam swoje mini serniczki z sosem malinowym i aż zatęskniłam za latem. Zaraz po truskawkach, maliny są moim ulubionym owocem, które mogę jeść prosto z krzaka. […] Artykuł Mini serczniczki z sosem malinowym pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopepodawać, najlepiej zaraz po przygotowaniu, kiedy płatki śniadaniowe są mega chrupiące. Smacznego :) Przepis bierze udział w akcji #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes Kategoria: A-Z SŁODKO Tagged: jogurt naturalny , maliny , pomarańcze , płatki śniadaniowe
https:KKuchniaMniamtwarogu do serników 250g serka ricotta ½ szklanki cukru 20g budyniu waniliowego (mniej więcej połowa opakowania) Jajko Dodatkowo: 300ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Owoce do ozdobienia (u nas maliny i jeżyny) Do sporej miski od miksera wrzucamy oba rodzaje serów, jajko, cukier i budyń waniliowy. Całość miksujemy do otrzymania gładkiej masy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i układamy
Kolizje Smakówczemu zyskały one niepowtarzalny kolor. Z podanych proporcji wyszły mi 3 mini torciki. Placki naleśnikowe smarowałam naprzemiennie lemon curdem i lemon curdem zmieszanym z mascarpone. Do tego świeże owoce (maliny są wprost stworzone do tego towarzystwa), a na wierzchu dekoracja z mięty i skórki cytrynowej oraz limonkowej. Niby prosto, a jednak inaczej…. I przede wszystkim – pysznie!:) #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski
Smaki Na Talerzupodłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy, lub cztery części. Będziecie potrzebowali także 2 galaretki malinowe, lub truskawkowe 300 g malin lub truskawek (mogą być mrożone) 800 ml śmietany kremówki 300 g mascarpone 1 łyżeczka pasty waniliowej 2 lub więcej łyżek cukru pudru do smaku. Do nasączenia tort użyłam
Piekarz-Kucharz-GarkotłukProporcje wg uznania :) #Q uinoa ugotowana z rodzynkami na #mleku #kokosowym . Podana z #malinami , posypana #amarantusem ekspandowanym
Szkrab Je Samłyżki surowej kaszy jaglanej - 3/4 szklanki mleka kokosowego - 1 banan - 1 jabłko - garść malin - 1 łyżka soku z czarnego bzu 100 procent - 1 łyżeczka chia - 2 łyżki amarantusa ekspandowanego Kasze jaglana dobrze płuczemy i gotujemy na mleku kokosowym. Dodajemy do kaszy wszystkie składniki oprócz chia i amarantusu. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy chia i amarantus. Odstawiamy
Szkrab Je SamCzas przygotowania: 45 minut Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych szczypta soli 1,5 szklanki mleka 1 łyżka wiórków kokosowych 1 dojrzała figa 2 śliwki garść winogron garść malin 1 łyżeczka pestek z dyni kilka orzechów pekan opcjonalnie cukier lub miód Wykonanie: Do garnuszka, najlepiej z grubym dnem, wlewamy mleko, dodajemy płatki, wiórki, sól i odstawiamy na 30 minut
Kulinarne przygody Gatityjajka 1 płaska łyżka cukru kokosowego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka oleju kokosowego Dodatki: krem krówkowy pistacjowo-kakaowy (Super Krówka) oraz maliny Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka ucieraj mikserem z cukrami. Ryż zmiel na mąkę lub użyj gotowej mąki. Do utartych żółtek dodaj mąkę, proszek
Zdrowie na języku :POwsianka z masłem orzechowym Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych zwykłych 1,5 szklanki mleka 1 łyżka masła orzechowego miód do smaku garść malin garść borówek amerykańskich Wykonanie: Do garnuszka, najlepiej z grubym dnem, wlewamy mleko, dodajemy płatki i odstawiamy na 30 minut. Następnie gotujemy, aż mleko zacznie wrzeć. Wtedy zmniejszamy ogień i gotujemy
Kulinarne przygody Gatity