łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego Do nasączenia: 100ml cytrynówki 80-90ml wody Krem: 20g żelatyny + 140ml wody 350g mrożonych owoców (użyłam truskawek, porzeczki, jagód, maliny, wiśnie) 3 łyżki wody 1 łyżka cukru 600ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 500g serka mascarpone (też z lodówki) 5-6 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 fix do śmietany
Mała Cukierenkałyżeczki * proszek do pieczenia – 1 plaska łyżeczka * cukier – 2/3 szkl * jajko L – 2 szt * śmietana 18% – 1/2 szkl NADZIENIE: * owoce leśne – borówki, maliny, jagody, aronie * cukier – do smaku + te same owoce do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NADZIENIE : Umyte owoce z dodatkiem odrobiny wody wsypujemy na patelnię, zasypujemy cukrem i prażymy do odparowania wody i uzyskania
Ostra na Słodkopowiedział, że drink nie może być zdrowy? :) Lekko kwaśny, bardzo kremowy ze szczyptą pikanterii. Idealny na KARNAWAŁ! Składniki na ok. 4 porcje: 2 garście malin 2 kieliszki kremowego likieru 20 łyżek mleka (kokosowe, roślinne) Szczypta chilli Opcjonalnie: miód do dosłodzenia Przygotowanie : Wszystkie składniki blendujemy. Chłodzimy w lodówce i przelewamy do kieliszków tuż przed podaniem
Czarnawisienkapomarańcza, jabłko, rum i cynamon? Brzmi nieźle? To polecam pokombinować i stworzyć własną wersję, lub zainspirować się moją :) Składniki na 4 słoiki: 450 g owoców leśnych (u mnie mieszanka malin, porzeczek, truskawek i jeżyn) 2 pomarańcze 500 g jabłek (waga po obraniu) pokrojonych w kostkę 400 g cukru 250 ml czerwonego wina półsłodkiego 1 płaska łyżeczka cynamonu 6-7 goździków
My simple kitchenciecierzycy czas na nieco bardziej sezonowy przepis – pudding z tapioki. Sezonowy, bo wykorzystałem aktualnie dostępne owoce, chociaż pudding z tapioki można przygotować także zimą (używając mrożonych truskawek, malin, czereśni czy wiśni
Vegan Tastebabeczek 12 ulubionych babeczek (np. marchewkowych z tego przepisu ) 12 żelek w kształcie gałek ocznych 500 ml śmietany kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka czerwonych owoców (np. malin albo żurawiny) ¼ szklanki cukru * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wsyp owoce i zasyp je cukrem. Gotuj przez ok. 15-20 minut na bardzo małym ogniu. Następnie zmiksuj je blenderem i przecedź przez
Food SquareSkładniki/4 porcje: – ok. 150 g malin – ok. 100 g borówek amerykańskich – 4 – 8 mini bezików krem – 500 ml mleka ( u mnie bez laktozy) – 100 g cukru – 60 g mąki pszennej – 100 g cukru – 1/2 laski wanilii – 60 g mąki pszennej Przygotowanie: Przygotowujemy krem. Żółtka ucieramy z cukrem i mąką
I LOVE LIFEjogurtu greckiego, bez m ą ki, wi ę c osoby uczulone na gluten nie musz ą sobie niczego odmawiać ;) do dekoracji wykorzystałam ostatnie chyba tego lata maliny, czerwone porzeczki i borówki, wi ę c to taki deser na pożegnanie lata. Serniczki s ą bardzo puszyste, delikatne w smaku i lekkie jak chmurka. Polecam Wam serdecznie
La grande e la piccola cuocatemu na długo zapadnie nam w pamięć! ;) * SKŁADNIKI na formę na babkę o średnicy ok. 24 cm 750 ml cydru 1 kg sezonowych owoców (np. arbuz, morele, borówki, jeżyny, maliny) 1-3 łyżek cukru 6 łyżeczek żelatyny * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wlej cydr, wsyp cukier, zagotuj i zestaw z ognia. Żelatynę wsyp do garnuszka, wlej 6 łyżek zimnej wody i wymieszaj
Food Squaretradycyjnym serniku. Robi się je bardzo szybko i nie ma opcji, że nie wyjdą. Podałam swoje mini serniczki z sosem malinowym i aż zatęskniłam za latem. Zaraz po truskawkach, maliny są moim ulubionym owocem, które mogę jeść prosto z krzaka. […] Artykuł Mini serczniczki z sosem malinowym pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopecukru – szczypta soli – 5 jajek – 220 g mąki pszennej – 50 g budyniu w proszku śmietankowego lub waniliowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: – 6-8 śliwek i dwie garści malin – odrobina mąki do posypania Owoce obsypujemy delikatnie mąką. Wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy i zagniatamy pomiędzy palcami, żeby składniki się połączyły. Odstawiamy na bok (odstawiam do lodówki). Foremkę wykładamy papierem
Relaxtimepłatki migdałowe), tworzy super bazę do smacznego deseru. Środek zapiekanki wypełniamy ulubionymi owocami, mogą to być suszone lub świeże, słodkie czy lekko cierpkie, jak kto woli. Ja wybrałam świeże maliny oraz suszoną żurawinę. Dodatkowo na wierzch wcisnęłam pokrojoną w paski gruszkę, którą już sobie dojrzewała w koszyczku i czekała na swoją kolej.😀 Efekt zwieńczyła gorzka czekolada i jeszcze więcej płatków
Zdrowie i pysznie na talerzuktórym pisałam wczoraj PRZEPIS można zagospodarować ryż z obiadu na pyszną przekąskę do pracy Wystarczy: W pudełeczku nałożyć ryżu (u mnie Kupiec) , polać musem jabłkowo-malinowym i posypać świeżymi malinami. Lunch box do pracy gotowy. Do tego świeży listek mięty, kilka pestek dyni i słonecznika i mamy pyszną przekąskę lunchową! Polecam dla zabieganych ps. co dać jak nie ma musu
Latosiowydom