cudowności. :) Składniki na crumble: 100 gramów mąki pszennej 50 gramów płatków owsianych górskich 50 gramów cukru trzcinowego 100 gramów masła 82% Pozostałe składniki: 300-400 gramów owoców sezonowych: truskawki, maliny 4-5 łyżeczek płatków róż ucieranych z cukrem * Do podania: lody * - możesz pominąć w przepisie płatki róż (ja mam to szczęście je posiadać), w ich miejsce dodaj do owoców cukier
Garniec Magaliemascarpone 1 jajko 1 op. ciasta filo 2 łyżki stopionego masła do posmarowania ciasta i foremki łyżka cukru z wanilią i kardamonem łyżka mąki kukurydzianej Owoce: truskawki, jagody, maliny, porzeczki, kiwi Dekoracja: cukier puder mięta Jajko rozbełtać, wymieszać z mascarpone, mąką kukurydzianą i cukrem. Ciasto filo rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku 11cm. Formę na muffinki (taką
Smakołyki Asiletnie popołudnie. Spód: 130 g kakaowych herbatników 50 g masła Sernik: 500 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu waniliowego 2 jajka Owoce: brzoskwinia kiwi truskawki borówki maliny Dekoracja: mięta cukier puder Spód: herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (śr. 18 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Spód wylepić herbatnikami, uklepać i schłodzić
Smakołyki Asiwyciskamy z worka rancik, który sprawi, że owoce lub sok z nich nie będzie wydostawał się na zewnątrz ciasta. do środka nakładamy ulubione owoce. U mnie pierwsza warstwa to maliny, druga – truskawki, a ostatnia to borówki. Powtarzamy układanie tortu z resztą spodów. Truskawki warto pokroić sobie na mniejsze kawałki/plasterki. Gotowy tort pokrywamy w całości kremem i wyrównujemy brzegi
Ciastkozercydzięki owocom - orzeźwiający, w sam raz jako lekki deser na upalne dni. Można użyć mieszanki owoców sezonowych, ewentualnie mrożonych. Składniki na blaszkę o wym. ok 22x28cm: 300 g malin i porzeczek (lub innych sezonowych) 5 jajek 1,5 łyżki kakao 5 płaskich łyżek mąki pełnoziarnistej orkiszowej (wg. uznania można pomieszać pół na pół z mąką jasną orkiszową
Ze smakiem i z pasjąCAMEMBERT można zapiekać z wieloma różnymi dodatkami – wytrawnymi, słodkimi,... Artykuł PIECZONY CAMEMBERT Z MIODEM I MALINAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEużyłam zwykłego twarogu) 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki kwaśnej śmietany Składniki na kruszonkę + świeże owoce – u mnie maliny W ciepłym mleku rozpuszczamy łyżkę cukru i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ucieramy z cukrem. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce i wyrabiamy ciasto
Ciastkozercynaturalnego 100 ml jogurtu naturalnego 2-3 łyżki masy karmelowej 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżki żelatyny 1/2 czerwonej galaretki 120 g … Czytaj dalej Serniczki karmelowe z malinami
czarrna od kuchniKruche ciasto, rabarbar, maliny i beza to idealne połączenie do najlepszego wiosennego ciasta! Czytaj więcej
Ana Mari's worldKruche ciasto, rabarbar, maliny i beza to idealne połączenie do najlepszego wiosennego ciasta! Czytaj więcej
Ana Mari's worldsmakiem. Serniczki: 300 g serka na serniki 1 jajko 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki pszennej łyżka miodu mąka do obtoczenia olej do smażenia Sos: 1 szkl malin 1/2 szkl jagód 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka miodu Sos: Owoce przesypać do rondelka i podlać 2 łyżkami wody. Moje były mrożone więc puściły więcej wody podczas podgrzewania. Do świeżych
Smakołyki Asikatastrofą, a okazał się jednym z najlepszych jakie jadłam od dłuższego czasu. I mówię to ja – osoba, która za… Continue reading Wilgotny tort czekoladowo-kokosowy z malinami
brunetkawkuchnizobaczyłam jak uśmiecha się jego oko. Przygotuj taki sernik swoim bliskim i zobacz ich uśmiechy na twarzy :) Składniki: 2 galaretki malinowe 0,5 l wrzątku 200 g malin (mogą być mrożone) 1 kostka masła 3 żółtka 2 szklanki cukru pudru 1 kg twarogu półtłustego zmielonego 4 łyżeczki żelatyny 5 łyżek wrzącej wody 2 galaretki malinowe słodzone
Niezły Młynekmuszą się dokładnie połączyć z masą z owoców. Wyłożyć masę do miseczek lub foremek. Od razu podawać. Przyjemności życzę Thermomix – do naczynia miksującego wsypać cukier, wrzucić truskawki i maliny, zmielić 10 sek, obroty 8 – dodać banana, nałożyć kopystkę, miksować 30 sek, obroty
Kuchnia Pokoleńświeże owoce. Dzisiaj bardzo prosty sposób na przygotowanie owoców w słoiczkach! Przygotuj: Owoce – ja użyłem borówek Cukier Do czystych, wyparzonych słoików wkładamy owoce. Można użyć takich, jakie akurat mamy: maliny, truskawki, jagody… Ja użyłem moich ulubionych borówek. Owoce zasypujemy cukrem. Najlepiej dodawać cukier już w trakcie nakładania owoców, warstwami. Ile cukru? Ja na mały słoik daję 2-3 łyżki. Jeśli
MarcinChef