maliny - 13477 przepisów (strona:451/899)

Tarta podwójnie czekoladowa z cytrynowym mascarpone i owocami 446

krem 500g serka mascarpone 100g mlecznej czekolady 2 płaskie łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka ekstraktu waniliowego sok z 1/2 cytryny (można więcej) dodatkowo 100g białej czekolady maliny borówki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia, przesiewamy na stolnicę. Dodajemy żółtka i masło pokrojone w mniejsze kawałki. Szybko zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą i wkładamy

DefinicjaSmaku
LNIANO-OTRĘBOWY OMLET Z BAKALIAMI, SERKIEM WIEJSKIM I OWOCAMI 232

syropu z agawy lub cukru pudru (według uznania) 1/3 łyżeczki cynamonu 1/3 szklanki bakalii (np. żurawiny, płatków migdałów, słonecznika) 1/2 szklanki serka wiejskiego naturalnego 3/4 szklanki owoców (u mnie maliny, borówki, brzoskwinie) DODATKOWO: 1 szklanka ulubionego soku pasteryzowanego WYKONANIE: Posiekaj drobno bakalie.  Do miski wbij jajka, dodaj siemię lniane, otręby, ksylitol lub składnik, którym słodzisz oraz cynamon i energicznie

Słodko-Słony Świat Ilony
Ginberry koktajl 194

łyżeczki konfitury z jeżyn lub 10 świeżych 6-8 białych malin sok z połowy cytryny 4cl Ginu 2 cl Cointreau syrop cukrowy do smaku Owoce ugnieść mudlerem w szklanicy barmańskiej dodać pozostałe składniki, wyszejkerować z lodem i przelać do szklanki wypełnionej lodem lub koktajlówki

Jemy Pijemy
Tort bezowy z wiśniami, malinami, czarną porzeczką i truskawkami. Kaloryczna bomba. 252

łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 opakowania galaretki wiśniowej 1 małe opakowanie ( ok 200g ) serka mascarpone 1 mała śmietanka 30% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 i 1/2 opakowania mieszanki owoców Hortex ( maliny, czarna porzeczka, truskawki, wiśnie ) 4 cl likieru karmelowego lub amaretto Białka wbić do suchej, najlepiej metalowej lub szklanej miski, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier

Jemy Pijemy
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 596

czekoladą. Lekki, kremowy, soczysty dzięki owocom, rozpływa się w ustach. Jest odrobinę cytrynowy i ładnie pachnie wanilią. Do jego przygotowania możemy użyć dowolnych owoców jagodowych, fantastycznie będzie smakował z malinami. Tort wspaniale nadaje się na przyjęcie weselne na świeżym powietrzu. Pięknie przystrojony świeżymi owocami i delikatnym, roślinnym wzorkiem z bitej śmietany, zachwyci nie jedną osobę. Stanowi świetną alternatywę dla dosyć

Mała Cukierenka
Orzechowy krem, bez wyrzutów. 303

Orzechowy krem z fasoli i banana*; z malinami  *z masłem orzechowym  Do wstania z łóżka i doczłapania się na te kilka godzin w szkole motywuje mnie jedynie kubek kawy i pyszne śniadanie w lodówce, dobrze, że już prawie koniec ;) Ask Facebook  Przepis: 150-180g fasoli z puszki duży banan ok.40g masła orzechowego cynamon szczypta soli Wszystkie

More food, love and dreams
Malinianki :) 160

całe jajko - 4g suchych drożdży - 10g masła - 1 łyżeczka cukru z wanilią - 2 łyżki cukru - ½ łyżeczki soli - 1 jajko do posmarowania ciasta przed pieczeniem Farsz: - 70-100g świeżych malin - 3 łyżki cukru Powyższe składniki wystarczą na 5 mniejszych bułeczek lub 4 większe Zaczynamy od przygotowania ciasta bo musi wyrosnąć zanim zaczniemy piec. Do miski wrzucamy wszystkie składniki na ciasto

Kuchenne Wariacje
Proste owocowe tiramisu 252

polecam…     Składniki na 5-6 porcji: około 150-200g biszkoptów 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% lub 36% 300g świeżych owoców jagodowych (użyłam truskawek, borówki, malin) około 150ml słodkiego białego wina lub ulubionego likieru (użyłam Limoncello; w wersji bezalkoholowej, można użyć soku pomarańczowego, brzoskwiniowego lub innego słodkiego owocowego) Dodatkowo: owoce do ozdoby   1. Owoce rozgnieść

Mała Cukierenka
Ciasto z porzeczkami i bezą 128

łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek mleka szczypta soli Nadzienie owocowe: 500 g kwaśnych owoców (ja dałam w większości porzeczki - czerwone i żółte, czarne porzeczki, trochę rabarbaru, agrestu i malin) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 ml soku jabłkowego lub wiśniowego* Beza: 3 białka 125 g cukru * zamiast soku dałam wodę i 1 łyżkę cukru Ciasto: Margarynę lub masło utrzeć

My simple kitchen
Kompot wieloowocowy 163

pełni, zatem polecam poszaleć z takimi domowymi napojami :) Składniki: 1,5 litra wody 3-4 łyżki cukru 500 g owoców (ja użyłam wiśnie, jabłka, czarne porzeczki, truskawki i kilka malin) kilka listków świeżej mięty (opcjonalnie) Wodę zagotowujemy z cukrem. Wsypujemy owoce i gotujemy przez około 10 minut na małym ogniu, aż owoce będą miękkie (jabłka) a kompot nabierze głębokiego koloru

My simple kitchen
ZAPIEKANKA SEROWA ( z twarogu ) Z KASZĄ JAGLANĄ I OWOCAMI 267

mleko – 500 ml * kasza jaglana – 250 g * masło – 2 łyżki * laska wanilii – 1 szt * jajko – 4 szt * cukier – 5-6 łyżek DODATKOWO: * truskawki, maliny – 300 g * płatki migdałów – ok. 80 g * kokos – ok. 50 g KOKOSOWY SOS JOGURTOWY: * jogurt naturalny – 100 ml * mleko kokosowe – 100 ml * cukier puder

Ostra na Słodko
KOKTAJL KOKOSOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I MIĘTĄ 151

podwieczorek. Gwarantuję, że każdy wypije aż do dna, a potem z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) WARSTWA JAGODOWA: * herbata miętowa ( Posti ) – 125 ml * owoce leśne : maliny, borówki, jeżyny – 3/4 szkl * miód – 2 łyżki WARSTWA KOKOSOWA: * herbata miętowa ( Posti ) – 125 ml * mleko kokosowe – 125 ml * kokos – 2 łyżki * miód – 2 łyżki

Ostra na Słodko
Czekoladki z malinami, truskawkami i wiśniami ze spirytusu 209

które zostały mi od przygotowania nalewek: malinowej, wiśniowej i truskawkowej. Dziś w wersji z czekoladą gorzką. trzy tabliczki gorzkiej czekolady pół łyżeczki oleju po 5 łyżeczek wiśni, truskawek i malin ze spirytusu Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać olej. Czekoladę cienką warstwą rozsmarować na sylikonową foremkę. Włożyć na 10 minut do zamrażarki. Czynność należy powtórzyć. Następnie włożyć owoce i posmarować

Humanistka w kuchni
Śniadaniowy koktajl malinowo-owsiany 138

Składniki dla dwóch osób: 300 g malin (mogą być mrożone) 400 ml mleka krowiego lub sojowego 50 g płatków owsianych górskich 3-4 łyżki syropu klonowego 1 łyżka wiórków kokosowych CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera. Miksujemy, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Pijemy schłodzone. Smacznego

My Culinary Art
Torcik urodzinowy 267

pudru, 35 g kakao, 260 ml śmietany kremówki 30% Mascarpone zmiksować razem z kakao i cukrem pudrem, następnie dodać śmietankę i miksować do uzyskania gęstego, gładkiego kremu. owoce : jeżyny, maliny Wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Połowę kremu rozsmarować na dolnej części, rozłożyć owoce, nałożyć drugą część ciasta, na której należy rozsmarować pozostały krem i ułożyć owoce. Schłodzić przed podaniem

Plate of Joy