lodówki do całkowitego wystudzenia. UWAGA : Krem będzie bardzo rzadki, ale po wystudzeniu bardzo gęstnieje i nadaje się do nakładania łyżką. Eklerki przekroić na pół. Nadziewać kremem i malinami. Przykryć wieczkiem i posypać cukrem pudrem. Ciastka najlepiej przygotowywać niedługo przed podaniem. Gotowe przechowywać w lodówce
Chocolate Muffin BlogOrzechowo-bananowy pieczony krem fasolowy ; z morelami i malinami Uwielbiam takie leniwe poranki, orzechowy zapach rozchodzący się po domu i wiedzę, że "nic nie muszę" no cóż mniej ich będzie o ponad połowę w tym miesiącu, ale pobudka o 5 pewnie tez ma jakiś swoje uroki xd Swoją droga jak tylko zobaczyłam te naczynko w sklepie wiedziałam
More food, love and dreamszastąpić opakowaniem gotowej wegańskiej galaretki w proszku): 2 szklanki mocnej herbaty owocowej, np. malinowej 2 łyżki syropu z agawy 2-3 łyżeczki agar agar Świeże owoce-u mnie truskawki, maliny, borówki i kilka czereśni W garnku zagotowujemy 5 szklanek wody + 1 szklankę mleka kokosowego. Kaszę płuczemy na sitku-najpierw w zimnej, następnie w gorącej wodzie i dodajemy do garnka
Zawsze głodna!Niedługo maliny będą w pełnej krasie bo już dojrzewają na krzakach i dlatego zaproponuję Wam zrobienie trochę innego soku malinowego. Można go w chłodnym miejscu czytaj piwnica przechowywać rok czasu i nic się z nim nie dzieje. Może i dużo w nim cukru ale zapewniam że jak choroba dopadnie zimą taki sok to lekarstwo. Sprawdziłam w tym roku zimą
Moje Małe Czarowaniekrem o lekkiej konsystencji. *Można usztywnić krem, dodając pod koniec miksowania śmietany 1 łyżkę żelatyny rozpuszczoną w 2-3 łyżkach wrzątku. Krem nakładamy na bezy i dekorujemy owocami (maliny, borówki, truskawki, poziomki, agrest, porzeczki) i listkami mięty. Smacznego
Smakowity Blog Kulinarnyczubate łyżki kakao szczypta soli 1 jajko krem 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone sok z 1 cytryny cukier puder do smaku ( 2-3 łyżki) dodatkowo maliny jeżyny jagody poziomki lub inne ulubione owoce 2-4 beziki pół tabliczki mlecznej czekolady świeża mięta SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Masło z cukrem utrzeć na jednolitą masę. Dodać jajko i sól
DefinicjaSmakumomentu aż krem zgęstnieje i przybierze konsystencję podobną do budyniu. Wystudzić. Serniczki wystudzić i wstawić na całą noc do lodówki. Schłodzone serniczki udekorować ulubionymi owocami, u mnie : maliny, borówki, mięta, melisa, płatki kokosa i cassis curd. Smacznego
DefinicjaSmakukońca. Dzięki jeżynom koktajl ma wspaniały smak i przepiękny ciemnofioletowy kolor, a syrop klonowy i mleko sojowe waniliowe podbijają smak owoców. Bardzo polecam :) SKŁADNIKI 1 szklanka jeżyn 1/2 szklanki malin 250 ml mleka sojowego waniliowego 1-2 łyżeczki syropu klonowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. 2. Koktajl można przetrzeć przez sito aby pozbyć się
DefinicjaSmakumleku, a konkretnie na mleku migdałowym, które nadaje całości bardzo ciekawego smaku i delikatności, a przy tym wciąż pozostaje zdrowy i niskokaloryczny. Pycha! SKŁADNIKI (2 porcje) 1/2 szklanki mrożonych malin 1/2 szklanki mrożónych truskawek 1/2 szklanki mleka migdałowego 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżka soku z limonki (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Przekładamy
DefinicjaSmakugdyby tak dodać trochę masła migdałowego? :) Dla mnie bomba :) SKŁADNIKI (1 porcja) 125g jogurtu naturalnego 4 łyżki ulubionej granoli 2 kopiaste łyżeczki masła migdałowego (lub orzechowego) maliny, borówki i truskawki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Owoce dokłądnie myjemy. Większ kroimy na kawałki. W pucharku układamy kolejno: połowę jogurtu, dwie łyżki granoli, łyżeczkę masła migdałowego, połowę owoców, jogurt, granolę, masło migdałowe
DefinicjaSmakukrem 500g serka mascarpone 100g mlecznej czekolady 2 płaskie łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka ekstraktu waniliowego sok z 1/2 cytryny (można więcej) dodatkowo 100g białej czekolady maliny borówki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia, przesiewamy na stolnicę. Dodajemy żółtka i masło pokrojone w mniejsze kawałki. Szybko zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą i wkładamy
DefinicjaSmakusyropu z agawy lub cukru pudru (według uznania) 1/3 łyżeczki cynamonu 1/3 szklanki bakalii (np. żurawiny, płatków migdałów, słonecznika) 1/2 szklanki serka wiejskiego naturalnego 3/4 szklanki owoców (u mnie maliny, borówki, brzoskwinie) DODATKOWO: 1 szklanka ulubionego soku pasteryzowanego WYKONANIE: Posiekaj drobno bakalie. Do miski wbij jajka, dodaj siemię lniane, otręby, ksylitol lub składnik, którym słodzisz oraz cynamon i energicznie
Słodko-Słony Świat Ilonyłyżeczki konfitury z jeżyn lub 10 świeżych 6-8 białych malin sok z połowy cytryny 4cl Ginu 2 cl Cointreau syrop cukrowy do smaku Owoce ugnieść mudlerem w szklanicy barmańskiej dodać pozostałe składniki, wyszejkerować z lodem i przelać do szklanki wypełnionej lodem lub koktajlówki
Jemy Pijemyłyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 opakowania galaretki wiśniowej 1 małe opakowanie ( ok 200g ) serka mascarpone 1 mała śmietanka 30% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 i 1/2 opakowania mieszanki owoców Hortex ( maliny, czarna porzeczka, truskawki, wiśnie ) 4 cl likieru karmelowego lub amaretto Białka wbić do suchej, najlepiej metalowej lub szklanej miski, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier
Jemy Pijemyczekoladą. Lekki, kremowy, soczysty dzięki owocom, rozpływa się w ustach. Jest odrobinę cytrynowy i ładnie pachnie wanilią. Do jego przygotowania możemy użyć dowolnych owoców jagodowych, fantastycznie będzie smakował z malinami. Tort wspaniale nadaje się na przyjęcie weselne na świeżym powietrzu. Pięknie przystrojony świeżymi owocami i delikatnym, roślinnym wzorkiem z bitej śmietany, zachwyci nie jedną osobę. Stanowi świetną alternatywę dla dosyć
Mała Cukierenka