Klasyczny przepis na muffinki.Składniki suche, składniki mokre.Łączymy szybko.Bawimy się dodatkami.Postawiłam na maliny i białą czekoladę.Ciasta wystarczy na 12 standardowych muffinek.Lub na 7 w wersji XL :)Czytaj więcej
bistro mamaciast. Zastanawiałam się czy mam prawo użyć nazwy "sos czekoladowy", skoro czekolady jako takiej w nim nie ma. Jest kakao. Ale to przecież główny składnik czekolady :)Świeże maliny kupiłam w Lidlu i muszę przyznać, że o tej porze roku smakują całkiem przyzwoicie :) A już na pewno lepiej niż truskawki, które tylko wyglądają jak truskawki. Czytaj więcej
bistro mamaJego reakcja na kolorowe owoce i warzywa na straganach jest niesamowita. Krzyczy jak mały makak w zoo, nawet nie potrafię tego fonetycznie zapisać :) Wydaje niesamowite dźwięki, zwłaszcza jak zobaczy maliny :) Czytaj więcej
bistro mamaOrzechowa kasza manna* na mleku orzechowym z malinami * z dodatkiem masła orzechowego Pierwszy dzień nie najgorzej, jeszcze trochę ;)Muszę w końcu zajrzeć do tego zamrażalnika i zobaczyć ile mi tego jeszcze zostało, a nie tylko wyciągać
More food, love and dreamsokazji już 10.000 "wejść" na bloga przygotowałam przepis na "torcik", a raczej serniczek z malinami na zimno.Czytaj więcej
Ana Mari's worldkwaśne owoce, by deser nie był zbyt mdły.Składniki:ciasto250g mąki pszennej tortowej120g schłodzonego masła100g cukru1 jajkokrem150g serka maskarpone200g ubitej śmietany do deserów 36%1 łyżeczka cukru waniliowego maliny i borówki Sposób przygotowania: Jeśli macie malakser, wsypujemy mąkę i cukier i pokrojone w kostkę masło, a następnie w malakserze ostrzami tniemy wszystko raz wolniej raz szybciej, trochę
W kuchni wieczoremTo ciasto to absolutny hit. Jest pyszne, banalnie proste i imponująco wygląda. Od razu podkreślam, że przepis, jest przepisem Olgi z bloga Początkująca pani domu
W kuchni wieczoremNajprostszy z prostych, a przy tym niesamowicie smaczny. Deser w postaci owoców pod kruszonką. Chrupkie ciasto i gęsta, soczysta, aromatyczna mieszanka owoców. Moim zdaniem kluczem są
W kuchni wieczoremsmutno, że nie dostałam rabarbaru, ale trudno.Składniki:350g mąki pszennej5 łyżek cukru1 jajko30g świeżych drożdży180ml mleka6 łyżek masłapół płaskiej łyżeczki soli900g mrożonych owoców lub jeszcze lepiej świeżych (malin, wiśni, borówek, to co lubicie byle kwaśne)kruszonka100g mąki100g cukru100g masła100g migdałów w płatkachkilka kropel aromatu migdałowegoSposób przygotowania:Rozmrozić owoce.Do miski przesiać mąkę i cukier, dodać drożdże i jajko. Podgrzać mleko
W kuchni wieczoremBanan w cieście biszkoptowym z miodem i tahini; malinami
More food, love and dreamsOrzechowy budyń kukurydziany* z malinami *z masłem orzechowym, mąką kukurydzianą(a pomysł ten wpadł mi podczas robienia kremu do ostatniego ciasta snikers, kiedy siłą powstrzymywałam się by nie zjeść całego z miski xd ;) ) Jak tam wybawiliście się? Ja jak najbardziej ;) Impreza zdecydowanie udana, praktycznie zero snu, ale co tam, no bo wracając do domu o 12 godzinie
More food, love and dreamskakaowy raw "budyń" z awokado i banana;z malinami,daktylami, gorzką czekoladą i surowymi ziarnami kakaowcaNowe podejście do awokado zakończone powodzeniem. W takiej wersji mi smakuje ^^Wczorajsze zakupy jak najbardziej udane, portfel cieńszy, ale za to szafa większa xd Towarzystwo też bardzo miłe ^^Co do waszych wczorajszych pytań o moją gofrownicę, to posiadam gofrownicę MPM MGO13
More food, love and dreamsSkładniki:1 szklanka malin1/2 szklanki maślanki naturalnej2 łyżki otrąbSposób przygotowania:Wszystkie składniki zmiksować dokładnie i podawać :)Smacznego!!!
Kuchnia domowa AniDyniowe ciasto fasolowe z białą czekoladą* i malinami *w środku i na zewnątrzJej, jakie to było dobre *.* Mistrzostwo! (ta skromność xd)Późne śniadanie, bo przecież w końcu mogę takie zjeść, to czemu nie. Bez pośpiechu(powiedzmy) i leniwie.A zaraz czas wziąć się do roboty, bo mama zagania już do sprzątania xdPrzepis:150g białej fasoli z puszki100g gęstego
More food, love and dreamscoś małego, a wyjmujemy kosmiczny statek :) Przepis znalazłam tutaj składniki2 łyżki masła 2 jajka1/2 szklanki mąki pszennej uniwersalnej1/2 szklanki mleka1/4 łyżeczki soli świeże owoce (maliny, jagody) bita śmietanaprzygotowaniePiec nagrzać do 205 st C. Do żaroodpornego szklanego naczynia (ok 23 cm średnicy) lub żeliwnej patelni nałożyć masło, wstawić do pieca
Stare Gary