plasterki, ser pokrojony w drobną kostkę, paprykę i ogórki pokrojone w kostkę. Kukurydzę osączoną z zalewy i fasolę wypłukaną i osączoną na sitku. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do maku solą i pieprzem, dodajemy majonez lub jogurt. Smacznego :) Artykuł Sałatka meksykańska z kabanosem, kukurydzą i fasolą. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj polecam sernik z rosą Składniki na ciasto 300g maki pszennej 100g cukru pudru 130 g masła jajko 2 żółtka (białka zostawić ) łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie Z podanych składników zagniatamy ciasto na jednolitą masę. Wykładamy formę (25x35cm) ciastem i pieczemy przez ok 15 minut w temperaturze 180 stopni. Masa serowa kg sera z wiaderka szklanka cukru (ale można
Pomysłowa kuchniamleka 60 g roztopionego masła około 60-70 g marcepanu 3 łyżki czerwonej porzeczki starta deserowa, czekolada na wierzch 1. Jajko miksujemy z mlekiem i cukrem. 2. Dodajemy obie maki z proszkiem do pieczenia oraz roztopione masło, wszystko razem ucieramy na gładką konsystencję. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką, przekładamy ciasto. Marcepan rwiemy
Gotowanie...to proste !mleka (5 szklanek) -3 budynie śmietankowe lub waniliowe po 40g bez cukru -2 żółtka (białka do biszkoptu) -1 cukier waniliowy 8g -1 niepełna szklanka cukru -3 pełne łyżki maki pszennej tortowej -250 g masła lub margaryny PONCZ -2 łyżki kawy rozpuszczalnej -125ml ciepłej wody -1 łyżeczka cukru SŁONECZNIK PRAŻONY -350 g słonecznika -100 g masła -4 łyżki mleka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuSkładniki: 1 mała cukinia 1 jajko 40 g maki kawałek papryki 1/2 cebuli sól, pieprz, curry, ostra papryka dodatkowo: 2 łyżki skyru lub serka naturalnego 2 łyżki chudego jogurtu 1 … Czytaj dalej Mini placuszki cukiniowe
czarrna od kuchnirobię Mam nadzieję, że będzie smakował mojej siostrze i jej rodzinie. A Was zachęcam do pieczenia. Miłego dnia moi drodzy Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła lub margaryny do pieczenia 4 jajka klasy M niepełna szklanka cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub mały cukier wanilinowy brzoskwinie
Słodkie okruszkiwystarczyło opakowanie 250g) Do garnka dajemy 500ml mleka i 200g masła-stawiamy na gazie. Do miski dajemy 1/2 szkl cukru, 3 żółtka, szklankę mleka, cukier waniliowy i 3/4 szkl maki pszennej tortowej. Wszystko mieszamy do połączenia. Powstałą masę wylewamy na gotujące się mleko z masłem i mieszamy najlepiej trzepaczką do zgęstnienia i uzyskania gładkiego budyniu. Dno blaszki 24x24cm wykładamy papierem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuprzepis i czekamy na nowe wypieki! SKŁADNIKI: ( 24×30 ) CIASTO SZPINAKOWE: * szpinak – 450 g * jajko L – 2 szt * cukier – 80 g * olej – 125 ml * maka pszenna – 180 g * proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki PONCZ: * woda z cukrem i sokiem z cytryny MASA CZEKOLADOWA: * śmietana 36% – 250 ml * biała czekolada
Ostra na Słodkojeśli szukacie przepisu na przekąski na imprezę . Kurczak w cieście drożdżowym to alternatywna pizza zawijana , idealna do dzielenia. Wszyscy znamy wieńce na słodko (na przykład wieniec drożdżowy z serem, makiem, cynamonem czy nutellą), ale wytrawne ciasto drożdżowe z nadzieniem jest zdecydowanie warte wypróbowania. Zobaczcie, jak łatwo przygotować zawijaną pizzę na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube
Lekcje w kuchniciasto; 3 szkl. maki pszennej 1 szkl. mąki krupczatki 3/4 szkl. cukru 2 jajka 2 żółtka 1 margaryna palma 1 łyżeczka proszku do pieczenia nadzienie; 1,8 kg jabłek (kwaskowych) 3/4 szkl. cukru 4 łyżki kaszy manny Ciasto zagniatamy w misce , dzielimy na pół i wkładamy na ok godzinę do lodówki. Jabłka obieramy i kroimy na nierównomierne kawałki, zasypujemy cukrem
Gotowanie jest łatwewiększą to ciasto wyrośnie tylko nie będzie już tak wysokie jak na zdjęciu.Nakładamy owoce sezonowe .ja mam tu maliny i borówki. Robimy kruszonke. 7 łyżek cukru 7 łyżek maki i oleju wszystko razem wyrobić i pokruszyć na cieście .Piec 0k 40 min w temp
Moje Wyrobyszczypta soli AGREST 300 g agrestu 10 g cukru BUDYŃ opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40 g) 350 ml mleka 15 g cukru KRUSZONKA 80 g maki 50 g cukru 50 g masła Wykonanie ZACZYN Mleko wlewamy do miski, rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy mąkę i mieszamy. Przykrywamy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej na około 30 minut. CIASTO
Tajemnice Smakuprzygotujemy go wieczorem, a rano możemy upiec. 300 g aktywnego zakwasu żytniego 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 150 g mąki żytniej razowej typ 2000 250 g maki pszennej typ 650 400 ml ciepłej wody 2 łyżeczki soli 2 duże garście pestek dyni Ponad to: olej w spray'u lub łyżka oleju do wysmarowania blaszki 1 łyżka bułki tartej
Krylowa Kuchniapewnością posłużą na lata. Jeśli szukacie takich polecam Wam zajrzeć. Paulina i Karol z pewnością Wam doradzą i nawet wykonają indywidualny projekt :) SKŁADNIKI: Ciasto drożdżowe: ½ kg maki pszennej 1 szklanka mleka 7 dag cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 7 g suszonych drożdży 1 jajko 6 dag masła szczypta soli Kruszonka: 6 łyżek mąki pszennej 3 dag masła
Wanilia i Kardamonmąki pszennej 30 g świeżych drożdży 200 ml mleka (u mnie sojowe słodzone) 100 g cukru 150 g oleju kokosowego 200 g borówek opcjonalnie kruszonka, zrobiłam ją z maki żytniej, oleju kokosowego, cukru trzcinowego, kardamonu i cynamonu Przygotowanie: Mleko powinno być w temp. pokojowej lub letnie, rozpuśc w nim drożdże z łyżką cukru i odczekaj ze 20 minut az się
greenscarf