mak - 12131 przepisów (strona:352/809)

Bułki cebulowe z żółtym serem 497

drożdżowe wypieki, to ja zdecydowanie najbardziej preferuję je na świeżo, ale te bułeczki również następnego dnia bardzo dobrze smakowały. Bardzo gorąco polecam, jeśli lubicie się z cebulą. 450 g maki pszennej (u mnie mąka do pizzy, typ 00) 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 250 ml mleka 50 g masła 1 płaska łyżeczka soli 1 jajko 2 średniej wielkości

Smaki Na Talerzu
CIASTO KOKOSOWE Z WKŁADKĄ 114

Biszkopt kokosowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 6 łyżek wiórków kokosowych dżem truskawkowo - ananasowy (280 g) Kruszonka koksowa: 100 g maki pszennej 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 100 g margaryny Masa czekoladowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra

Ciastka - domowe słodkości
Najlepszy na świecie jabłecznik Pani Krysi 186

twarde, rozpływa się w ustach. Polecam, będziecie zachwyceni. Składniki na dużą prostokątną blachę o wymiarach 25x 35 cm: miarą jest kubek o pojemności 250 ml 2 kubki maki pszennej 1 kubek mąki krupczatki 200 g zimnego oleju kokosowego lub innego twardego tłuszczu roślinnego (w wersji wegetariańskiej może być masło) 2 średniej wielkości banany (lub 3 jajka) pół kubka cukru, najlepiej

greenscarf
Krucha tarta ze śliwkami i kruszonką 104

się na blogu wcześniej. Krucha tarta ze śliwkami i kruszonką Krucha tarta ze śliwkami Proporcje na formę o średnicy 23 cm Czas przygotowania: 90 minut Składniki Ciasto: 1 szklanka maki szczypta soli 100 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 duże jajo 2 łyżki zimnej wody Nadzienie: 2 łyżki tartej bułki 400 g śliwek węgierek Kruszonka: 50 g masła

Kulinarne przygody Gatity
BułkoChleb Faceta w Kuchni 113

nich kulę i poukładaj w naczyniu żaroodpornym, lekko nasmarowanym masłem, przykryj ściereczkę i pozostaw na ok. 90 minut. 🛠️ W międzyczasie kilka łyżek masła wymieszaj z miodem, możesz użyć maku, lub sezam. 🛠️ Rozgrzej piekarnik do 180-190 stopni. 🛠️ Wstaw naczynie żaroodporne do piekarnika na ok. 25-30 minut. 🛠️ Po 15 minut pomaluj ostrożnie górę bułkoChleba, po kolejnych 5 ponownie

RafalCook
Słodkie bułeczki „Kwiatek” 122

najmłodszych. Bułeczki „Kwiatek” nie tylko ładnie się prezentują, ale też pysznie smakują. Delikatnie słodkie, puszyste i z dodatkami, które możecie wybrać wedle waszego uznania. Ja użyłam maku i siemienia lniane Artykuł Słodkie bułeczki „Kwiatek” pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Malinowy pleśniaczek dobry zawsze i wszędzie 109

podpowiedzi, z którymi nie może się nie udać. Tak zresztą staram się prezentować każdy prezentowany przepis. Malinowy pleśniak przygotowałam w blaszce wielkości 25 na 35 centymetrów. Potrzeba: - 2 szklanki maki tortowej - 1 kostka masła - 2 łyżki ciemnego kakao - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 1 szklanka cukru - 4 jajka + 2 białka (niekonieczni) - szczypta soli - ok. 600-700g malin

I tu będę miała takie te
Bułeczki pszenno-żytnie z babką płesznik 116

tłuszcze, w tym kwasy tłuszczowe – linolowy, oleinowy i palmitynowy. Są one również źródłem aukubiny, którą wyróżniają właściwości bakteriobójcze, przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Co nam trzeba? 400 mąki żytniej 200 maki pszennej 60 drożdży 300 ciepłej wody 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju 1,5 łyżeczki soli babka płesznik odrobina masła lub oleju kokosowego Robimy! Mąki wsypujemy do miski, sól

Latosiowydom
Bułeczki z serem dla dzieci 144

konkretne łyżki miodu lub zamiennika 3 łyżki posiekanych rodzynek Dodatkowo: Wzburzone Białko Mąka do podsypania Posiekane orzechy/ migdały Wykonanie: Robimy zaczyn: drożdże podlewamy 2-3 łyżkami mleka, dodajemy łyżkę maki, Ew. Łyżeczkę cukru. Odstawiamy na 15 minut. W tym czasie rozpuszczamy masło, dodajemy mleko. Do przesianej mąki dodajemy zaczyn wraz z masłem, mlekiem i żółtkami.  Wyrabiamy wszystko

Pasja tworzenia
Miodowy orzechowiec z kremem orzechowym +FILM-wspaniałe ciasto na każdą okazję 321

można zrobić dzień wcześniej wieczorem. 1,5 szkl orzechów włoskich mielimy. Do garnka dajemy 2 żółtka, 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g, 0,5 szkl cukru, 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej,4 czubate łyżki mąki pszennej tortowej oraz 1 litr mleka, wszystko mieszamy i zagotowujemy mieszając by sie nie przypaliło.Gdy masa zacznie gęstnieć dodajemy do niej orzechy i wszystko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Maślane z Borówkami 108

window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO MAŚLANE Z BORÓWKAMI Składniki: 100 g miękkiego masła pół szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 jajka 1 i 1/4 szklanki mąki 3 łyżki maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczeni 250 g borówek Przygotowanie: Masło utrzyj z cukrem, cukrem wanilinowym a następnie z jajkami, dodając je stopniowo. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia

Przepiski.pl
Orzechowiec znad Sekwany 156

czasie robimy następne warstwy ciasta. Forma 33 cm x 24 cm Czas przygotowania 80 minut 30 porcji Składniki na ciasto: ·        2 ½ szk. maki pszennej ·        200 g margaryny ·        6 żółtek ·        1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kulinarna Chwila
SZARLOTKA SYPANA "TRZY SZKLANKI" 194

SZARLOTKA SYPANA "TRZY SZKLANKI" Bardzo pyszna, łatwa i prosta w wykonaniu szarlotka, z którą poradzi sobie nawet dzieci.  Składniki: 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 1 szklanka kaszy mannej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6-7 jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka mleka 50 g masła lub margaryny okrągła forma do pieczeczenia (tortownica) 20 cm Przygotowanie

Kulinarnie z Polką na Kresach