mak - 12131 przepisów (strona:356/809)

Babka z adwokatem. Zrobisz ja w 10 minut. 252

sprawdzi się jako dodatek do kawy i na świątecznym stole. Delikatna o pięknym kolorze z przepysznym adwokatowym lukrem. Ciągle smaczna i wilgotna na drugi dzien. SKŁADNIKI: Ciasto: 250 g maki pszennej 250 g cukru 250 oleju roślinnego 250 ml adwokata 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek szczypta soli Lukier: 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki adwokata Zapraszam również

Pani M - kuchnia smakowita
Francuskie maślane croissanty na śniadanie 87

świeżego masła. Puszyste, mięciutkie, idealne solo lub z dodatkiem miodu albo domowych konfitur. Bez wątpienia będziesz wracać do tego przepisu. Sprawdź przepis: Domowa pizza bez drożdży Składniki: 500 g maki pszennej tortowej 350 g masła 250 ml mleka 2 łyżeczki drożdży instant 3 łyżki cukru szczypta soli 1 jajko Francuskie maślane croissanty na śniadanie – przepis: Ciasto najlepiej przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszysta babka marchewkowa. 71

również bardzo Wam posmakuje. Idealna na Wielkanoc , ale smakować będzie o każdej porze roku i bez okazji. Wspaniały dodatek do kawy lub herbaty. SKŁADNIKI: 300 g marchewki 400 g maki pszennej szczypta soli 150 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki octu 4 jajka cukier puder do posypania babki Zapraszam również

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto ” leśny mech” bez szpinaku. 76

mech w wersji ne szpinaku. Idealne dla tych, którzy go nie lubią. Bardzo efektowne i smaczne ciasto. SKŁADNIKI: Ciasto: 275 g zielonego groszku. Groszek świeży lub mrożony 250 g maki pszennej 200 g masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 jajka 150 g cukru sok z 1/2 cytryny oraz otarta skorka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 300 ml śmietany kremówki

Pani M - kuchnia smakowita
Mazurek pistacjowy 135

przekładamy na upieczone kruche ciasto i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Dekorujemy pokruszonymi bezami i pistacjami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mazurek z makiem i bakaliami → Mazurek chałwowy → Mazurek kawowy → Mazurek z orzeszkami ziemnymi, daktylami i czekoladą → Mazurek czekoladowo – orzechowy .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Mazurek pistacjowy pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Wielkanocna babka wisząca. Tak puszystej babki jeszcze nie jadłeś /aś 289

Anielsko puszysta i delikatna babka wielkanocna, z cytrynową nutka. To będzie wielkanocny Hit. Zniknie ze stołu w mig. SKŁADNIKI: Ciasto: 1 1/2 szklanki maki pszennej. Szklanka o pojemności 250 ml. 10 małych jajek lub 7 dużych 1 szklanka cukru sok z 1 cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki letniej wody Krem: 300 ml śmietany kremówki

Pani M - kuchnia smakowita
Jak udekorować stół na Wielkanoc - trzy przepisy dla każdego na Wielkanoc! 79

wielkanocne są na pewno różne u każdego z nas, ale jedno jest pewne. Babka wielkanocna musi być na stole . Uwielbiam babki wszelakie, te cytrynowe, czekoladowe, pomarańczowe z czekoladą, z makiem i wiele , wiele innych. Dzisiaj mam dla Was kolejny przepis na przepyszną babkę, niesamowicie puszystą, lekko wilgotną (nie ma nic gorszego niż sucha babka!), połączyłam w niej moje ulubione smaki

SMYKWKUCHNI
Domowy sernik z wiaderka – prosty i szybki przepis 93

sernik: Ciasto Makowa Fantazja – sernik gotowany na makowym biszkopcie Sernik bez sera na kruchym cieście Aksamitny sernik z bezą Sernik na zimno z brzoskwiniami Sernik na zimno z makiem (338 kcal) .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Domowy sernik z wiaderka – prosty i szybki przepis pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Sernik z pierzynką łaciatą 89

oraz ze spodem zrobionym z ciasta typu żebra. Forma 24 cm x 24 cm 60 minut 20 porcji Składniki na ciasto: ·        8 łyżek maki pszennej ·        4 jajka ·        3 łyżki cukru ·        3 łyżki oleju

Kulinarna Chwila
Trójkolorowa babka na Wielkanoc. Trzy kolory – matcha, kurkuma, kakao 67

zebry w żółte, zielone i ciemne paski. Zapraszam więc na smaczną trójkolorową babkę wielkanocną.  Niech te wiosenne kolory wprowadzą mnóstwo radości do Waszej kuchni. Składniki BABKA 400 g maki tortowej typ 450 To ta! 250 g cukru 5 jaja “L” szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml oleju 250 ml wody gazowanej (może być zwykła

Tajemnice Smaku
Napoleonka bez pieczenia na biszkoptach 85

herbatnikach. Bardzo smaczne i efektowne ciasto powstało. Polecamy! Przepis na dużą blachę. PRZEPIS NAPOLEONKA BEZ PIECZENIA NA BISZKOPTACH Składniki: 1 litr mleka 1 kostka 200g masła 1 szklanka maki pszennej 1 szkl cukru 1 budyń truskawkowy 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 paczka krakersów 1 paczka biszkoptów posypka z liofilizowanej i sproszkowanej śliwki do dekoracji preparowany amarantus

Dorota Smakuje
Mazurek wielkanocny z solonym karmelem. 87

Wielkanoc juz niedługo, dzisiejszym przepisem chce zainspirować Was do zrobienia pysznego mazurka, z moim lubionym, solonym karmelem. SKŁADNIKI: Ciasto: 300 g maki pszennej szczypta soli 200 g masła 100 g cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego Solony karmel: 300 g cukru 1/2 szklanki wody szklanka o pojemności 250 ml 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 -36 % 70 g masła

Pani M - kuchnia smakowita
Paluszki chlebowe, czyli włoskie grissini 88

powinny przysporzyć problemów nawet niedoświadczonym kucharzom. Można dodać do nich odrobinę soli morskiej, kminku lub innych ulubionych przypraw. Chrupiące, w środku mięciutkie. Po prostu pyszne. Składniki: 250 g maki chlebowej typ 750 170 ml letniej wody 2 płaskie łyżeczki drożdży instant 1 płaska łyżeczka soli 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru sól morska, kminek lub inne ulubione zioła

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Torcik jabłkowy z galaretką. 68

teraz deser. Zwykły, staromodny... ale smaczny i tradycyjny. Na każdą okazję i bez okazji, to co?!  Zapraszam. Składniki na ciasto; 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej 5 łyżek cukru kryształu szczypta soli Przygotowanie; Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodajemy po łyżce cukru, ciągle miksujemy. Kiedy piana będzie szklista

Radość kipiąca uśmiechem.
Żur wiejski z Tułkowic – kuchnia podkarpacka 78

Żur wiejski z Tułkowic – kuchnia podkarpacka Składniki: 1 szklanka ukiszonego żuru (zakwasu na barszcz) 1 cebula 1 ząbek czosnku 150 ml śmietany 18% 100 g wędzonego boczku 1 łyżka maki pszennej 1 łyżeczka majeranku 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Dodatkowo na okrasę: 1 cebula 100 g słoniny Czosnek obieramy i rozcieramy z solą. Cebulę obieramy

Trzeci talerz