mak - 12131 przepisów (strona:354/809)

Kluski leniwe 64

szklanki mąki pszennej Sposób wykonania / Instructions: Biały ser przecisnąć przez praskę. Umieścić w misce i dodać jajka. Dobrze wymieszać. Masę przełożyć na stolnicę, wcześniej podsypaną mąką pszenną. Dodac przesiane maki i zagnieść w kulę. Podzielić na 4 części. Z każdego kawałka uformowac wałek i pokroic ukośne kluski. Gotować w osolonej wodzie przez przez kilkanaście sekund od wypłynięcia na powierzchnię. Wyłowić

Spice things up
Ostatni dzień roku Katarzyna Misiołek 91

życiu. Magda robi wszystko byle tylko odnaleźć siostrę i wrócić do normalności, a cena jaką za to płaci to jej własne szczęśliwe życie, które się rozpada w drobny mak. Dziewczyna tkwi w jakimś marazmie, można nawet powiedzieć, że wegetuje i przez cały czas zastanawiałam się czy w końcu wydarzy się coś, co ją kopnie i popchnie w stronę życia

Cynamonowe szczęście
Ciasto „Krater” 83

budynie czekoladowe bez cukru 4 łyżki cukru Ciasto: 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 100 ml oleju 100 ml gorącej wody 1 lyzka cukru waniliowego 250 g maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Śmietana: 300 ml kwaśnej śmietany 60 g cukru pudru łyżeczka cukru waniliowego Zapraszam również do obejrzenia filmu WYKONANIE: Z podanych składników zrobić

Pani M - kuchnia smakowita
Wytrawne gofry warzywne 123

gramów warzyw 2 małe ziemniaki 1 mała młoda cukinia 2 średniej wielkości marchewki 1 średniej wielkości cebula pól średniej wielkości papryki dowolnego koloru 100 gramów szpinaku mrożonego 1 szklanka maki pszennej 2 jajka 50 gramów masła 1/3 szklanki mleka około 80 ml 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól pieprz 1 duży ząbek czosnku Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach

Andzia Pichci
Pani Walewska – pychotka na dużą blachę 162

upieczeniu placki studzimy. Masa budyniowa: składniki i wykonanie. 750 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru (po 40g) pół szklanki cukru 2 żółtka kostka masła (200g) 1 łyżka maki pszennej Pól litra mleka wlałam do garnka, dodałam cukier i gotowałam na wolnym ogniu. W pozostałych 250 ml mleka budyń oraz 2 żółtka i mąkę pszenną. Gdy mleko się zagotowało delikatnym

Ania gotuje
Klopsiki Pankracego 106

łyżka octu jabłkowego ·        1 łyżeczka cukru ·        Szczypta chili ·        1 łyżka maki ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy czosnek, majeranek, paprykę ostrą, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie wyrabiamy. Robimy małe kuleczki wielkości orzecha

Kulinarna Chwila
Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami 50

cebulką. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pierogi ruskie → Pierogi z ziemniakami, suszonymi pomidorami i grana padano → Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym → Pierogi z makiem → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem Artykuł Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Odrywana drożdżówka z jabłkami i kruszonką 70

Wyśmienicie smakuje jeszcze lekko ciepła w towarzystwie szklanki zimnego mleka lub gorącego kakao czy kawusi :). Cała blacha zniknie w mgnieniu oka!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 500 gram maki pszennej 45 gram świeżych drożdży 50 gram cukru + 1 łyżeczka 60 gram masła 1 jajko 250 ml ciepłego mleka szczypta soli 2-3 łyżki miękkiego masła do posmarowania ciasta Składniki

Blog kulinarny S9.PL
Tosty francuskie ze słodkiej chałki 73

wreszcie są, spójrz jak kuszą na poniższym zdjęciu. Z samego rana przygotowałam pewną nowość na śniadanie, mianowicie tosty francuskie z kromek słodkiej chałki. Słodką chałkę, taką z kruszonką lub makiem pokroiłam na kromki. Każdą kromkę namaczałam w rozmąconym jajku z mlekiem, po czym smażyłam na maśle. Pieczywko wyszło puszyste jak chmurka, z chrupiącą od smażenia skorupką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj

ProstePesto.pl
Gołąbki 81

około godzinę - aż kapusta będzie całkiem miękka - nie mieszamy w tym czasie gołąbków. Wyjmujemy gołąbki na talerz. Do bulionu dodajemy przecier oraz łyżkę majeranku - mieszamy. (możemy dodatkowo zagęścić łyżką maki rozrobionej w zimnej wodzie). Przekładamy gołąbki do sosu, gotujemy jeszcze przez 20 minut na małym ogniu

Lena Gotuje
Rogale mleczne 92

okrągłe placki o grubości około 5 mm. Każdy placek kroję na 4 części. Rogale zwijam od szerszej części do wierzchołka, lekko wyginam, smaruję mlekiem lub białkiem i posypuję np. makiem. Rogale układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam na około 1 godzinę do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni, wstawiam blaszkę (tutaj autor mówi o zaparowaniu piekarnika – czyli

Słodki sentyment
Szaszłyki w sosie barbecue 120

łyżki mleka ·           1 całe jajko ·           1 łyżka maki ziemniaczanej   Pozostałe składniki: ·           1 kg mięsa wieprzowego ze szynki ·           1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego

Kulinarna Chwila