mak - 12131 przepisów (strona:351/809)

Proste wegańskie ciasto z borówkami 182

patyczek powinien być suchy, nieoblepiony przez jeszcze surowe ciasto. Gotowe ciasto krój dopiero po przestudzeniu. Lubisz takie proste wypieki? Sprawdź koniecznie mój przepis na chlebek bananowy , babkę cytrynową z makiem oraz ciasto z cukinią . Jestem przekonany, że w każdym z tych przepisów się zakochasz! Artykuł Proste wegańskie ciasto z borówkami pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Sielskie smaki Olia Hercules, książka autorki Mamuszki i Kaukasis 59

mogę się doczekać, kiedy zacznę gotować opisane w niej potrawy. “ Podpisuję się pod recenzją Nigelli, a wkrótce podzielę się z Wami przepisem na pyszne leniwe z koperkiem i makiem, z fasolką i prażoną cebulką. Dziękuję wydawnictwu Prószyński i S-ka za udostępnienie egzemplarza książki do recenzji

Tajemnice Smaku
Wafle Kokosowe 91

dokładnie mieszając aby nie było grudek, na koniec dodajemy 1 łyżkę zmielonych wiórek lub mąki kokosowej. Masy nie mogą być rzadkie ani za gęste (jeśli są za rzadkie dosypujemy maki kokosowej, jeśli za rzadkie możemy dodać odrobine mleka) Tak przygotowanymi masami smarujemy wafle, pamiętając aby na koniec docisnąć je czymś ciężkim i pozostawić tak na kilka godzin

Gotowanie...to proste !
Jagodzianki przepis 52

pulchne bułeczki drożdżowe z jagodami. Sprawdzony przepis na domowe bułeczki z owocami. Z tego ciasta drożdżowego można zrobić bułki z rabarbarem, serem, truskawkami czy bułeczki z budyniem lub makiem. Można także przygotować bułki z dżemem. Każdy z sentymentem wspomina jagodzianki jak u Babci, jagodzianki z kruszonką i te z cukrem pudrem. Czy dziś jeszcze coś smakuje jak z przepisu Babci

Dieta moja pasja
Mięciutkie i puszyste Jagodzianki z kruszonką+FILM 111

masła 2 łyżki cukru  mąka dodatkowo jajko do posmarowania bułeczek Do miski dajemy drożdże, ok 2 łyżki cukru, ciepłe mleko-wszystko mieszamy do rozpuszczenia drożdży. Dodajemy kilka łyżek maki-mieszamy i odkładamy do napuszenia. Jajka mieszamy z resztą cukru. Do wyrośniętych drożdży dodajemy cukier waniliowy, jajka z cukrem-wszystko mieszamy. Przesiewamy mąkę, dodajemy ostudzone, rozpuszczone masło-mieszamy i wyrabiamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Filet z kurczaka w kurkowym sosie. 69

pietruszki 1 ząbek czosnku 1 lyzka oleju 1 lyzka masła sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 szklanka wywaru drobiowego 1/2 szklanki śmietany 30 % 1 łyżeczka maki kukurydzianej lub ziemniaczanej Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku Wykonanie: Umyte i oczyszczone filety przekroić na cienkie plastry. Kurczaka przyprawić pieprzem i sola. Na patelni rozgrzać olej

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto ucierane z czereśniami, które zawsze się udaje 60

wypróbuje mój sprawdzone przepis na pyszne ciasto z czereśniami ?      Ciasto ucierane z czereśniami - składniki: (Tortownica o średnicy 22 cm lub odrobinę większa) 200g masła/margaryny 200g maki pszennej 150g cukru 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 szczypta soli Dodatkowo: około 250g czereśni (waga z pestkami) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej   Ciasto ucierane z czereśniami

Di gotuje
Torcik z truskawkami 110

próbowałam ale zamierzam zrobić to ciasto z mrożonych truskawek, wówczas ten orzeźwiający smak będę mogła poczuć także zimą. Składniki: Szklanka to pojemność 250 ml. Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka maki pszennej 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (lub 1 łyżka) Krem – masa budyniowa: 1 budyń śmietankowy bez cukru, w proszku

Ania gotuje
zrolowana cukinia 83

Skladniki 2 cukinie ser w plastrach szynka w plastrach ,lub inna wedlina maka do obtaczania olej archaidowy do smazenia sol do smaku  Wykonani   Prosty i niezwykle wszechstronny przepis, kt óry można podać jako aperitif , przystawke letniej kolacji z przyjaciółmi, lub wziasc do pracy na drugie sniadanie Cukinie umyć i pokroić ostrym nożem w niezbyt cienkie plastry

mojej kuchni
zrolowana cukinia 83

Skladniki 2 cukinie ser w plastrach szynka w plastrach ,lub inna wedlina maka do obtaczania olej archaidowy do smazenia sol do smaku  Wykonani   Prosty i niezwykle wszechstronny przepis, kt óry można podać jako aperitif , przystawke letniej kolacji z przyjaciółmi, lub wziasc do pracy na drugie sniadanie Cukinie umyć i pokroić ostrym nożem w niezbyt cienkie plastry

w mojej kuchni
Proste ciasto jogurtowe z morelami, które zawsze wychodzi idealnie pyszne 105

truskawkami, ale nie mam pewności, które smakuje lepiej Ciasto jogurtowe jest o tyle puszyste , że właściwe równie doskonale smakuje solo. PUSZYSTE CIASTO JOGURTOWE z owocami sezonowymi składniki: 200 g maki pszennej np. tortowej 3 jajka 120 ml oleju roślinnego 150 g cukru + opcjonalnie cukier puder do oprószenia gotowego ciasta jogurtowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 biała czekolada 1 kubeczek

W Kawiarence
Ekspresowe ciasto czekoladowe z czereśniami. 67

truskawkami lub malinami. Składniki: *Szklanki o pojemności 250 ml 2 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju roślinnego 3 łyżki dżemu czereśniowego 2 szklanki maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao około 300 g czereśni Zapraszam również do obejrzenia filmu Wykonanie: Czereśnie umyć, wydrylować i przekroić na połówki. W misce utrzeć jajka

Pani M - kuchnia smakowita
Drożdżowe ślimaczki z truskawkami 68

Upieczone ślimaczki polukruj. To idealne słodkie bułeczki do “rwania” Jeśli lubisz drożdżowe wypieki polecam Ci także mój sprawdzony przepis na efektowny i piękny wypiek: drożdżowy wianek z makiem . Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Żeberka w młodej kapuście. 66

Pyszna potrawa jednogarnkowa dla całej rodziny. Delikatna młoda kapusta duszona do miękkości z pysznymi żeberkami. Danie idealne. Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych sol i pieprz do smaku 3 łyżki maki pszennej 2 średnie cebule 1/2 główki młodej kapusty 2 średnie marchewki 2 łyżki oleju 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 4 pomidory szklanka wody lub bulionu garść koperku olej

Pani M - kuchnia smakowita
3 bit z krakersami 124

przygotowuję oczywiście pozostałe masy. Krok 2. Przygotowuję masę budyniową. Oddzielam białko od żółtek z 2 średnich jajek. Do miski wrzucam 2 żółtka, wlewam pół szklanki mleka (125ml), wsypuję 45g maki ziemniaczanej oraz 40g mąki pszennej. Wsypuję 150g cukru. Całość mieszam dokładnie, aby nie było żadnych grudek. Pozostałe 1,5 szklanki (375ml) mleka zagotowuję w garnku. Gdy mleko się zagotuje, zmniejszam

Ania gotuje