mak - 12131 przepisów (strona:342/809)

Figi pieczone z serem owczym 69

u015awie\u017ce figi zapieczone z owczym serem d\u0142ugodojrzewaj\u0105cym i orzechami.","keywords":["figi","fistaszki","mi\u00f3d","orzechy w\u0142oskie","sok cytrynowy","pieczone figi","\u015bwie\u017ce figi","figa z makiem","figi z serem i miodem","owczy ser","ser z mleka owczego"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-03-16T20:14:55+01:00","prepTime":"PT10M","cookTime":"PT10M

ProstePesto.pl
Bułki pszenne na jogurcie 64

oraz cukru. Po wymieszaniu wszystkich składników ciasto wyrabiam przez kilka minut, a następnie odstawiam do wyrośnięcia, po czym formuję w bułki. Jeśli ktoś lubi bułki pszenne posypane na przykład makiem lub sezamem można to oczywiście zrobić. Warto jest je najpierw przesmarować jajkiem, a dopiero później oprószyć posypką. Polecam poniższy przepis na bułki pszenne na jogurcie . Znajdziesz mnie na Instagram

MeCooks
Kuchnia ukraińska. Co o niej wiemy? 71

ozdobiony dekoracjami z ciasta. Ciekawostką jest fakt, że przy wypieku korowaja nie mogą być obecni mężczyźni. Ostatnim deserem, który jest warty spróbowania jest kutia, czyli placek z pszenicy i maku z bakaliami i miodem. Jest popularna także we wschodnich terenach Polski serwowana głównie na Wigilię. Jeżeli chodzi o napoje to Ukraińcy bardzo lubią różnego rodzaju kompoty owocowe, które są popularne

ProstePesto.pl
Cebularze 132

Składniki: 400 g mąki 3 dkg drożdży 1 szklanka wody 1/2 szklanki oleju 3 cebule sól, pieprz mak 1 jajko Przygotowanie: Z mąki, drożdży, wody i oleju zagnieść elastyczne ciasto drożdżowe … Czytaj dalej Cebularze

czarrna od kuchni
Schabowe w sosie własnym. 71

olej do smażenia 1 ząbek czosnku 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego kilka gałązek tymianku, lub suszony 1 łyżeczka słodkiej papryki sol i pieprz do smaku 1 lyzka maki pszennej Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku Wykonanie: Mięso umyc, osuszyć papierowym ręcznikiem i przyprawić solą i pieprzem po obu stronach. Przyprawione mięso odstawić do lodówki

Pani M - kuchnia smakowita
Łazanki z młodą kapustą. Tanie danie obiadowe. 62

obiadowe. Domowe łazanki z młodą białą kapustą, kiełbasą i boczkiem. Własnoręcznie zrobiony makaron sprawia, ze danie jest wyjątkowo pyszne. Obiad idealny na każdy dzień tygodnia. Składniki: Makaron: 2 szklanki maki pszennej 2 jajka 1/4 szklanki wody szczypta soli Kapusta: 1/2 kg białej kapusty 1 ząbek czosnku 1 cebula około 100 g boczku wędzonego 2 kiełbasy śląskie garść pieczarek 2 listki

Pani M - kuchnia smakowita
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą 68

Farsz z kapusty i grzybów rozłóż wzdłuż dłuższego boku. Zawiń w mocno zwinięty rulon. Następnie pokrój na plasterki szerokości około 5 cm. Posmaruj rozbełtanym żółtkiem i posyp sezamem bądź makiem. Piekarnik nagrzej do temperatury 180st. C, paszteciki piecz przez około 15 minut, aż ciasto francuskie ładnie wyrośnie i się zarumieni. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą

To Musisz Wiedzieć
Kremowe risotto z płatkami róż 68

zastąpić innymi kwiatami. Zastanawiasz się jakimi? Jest kilkadziesiąt kwiatów jadalnych – większość z nich jest bardzo popularna i łatwo dostępna np. stokrotki, mniszek lekarski, nasturcja, lawenda, bratki, chabry, fiołki, koniczyna, maki, pelargonia, rumianek, wrzos, dziurawiec, magnolia, malwa, piwonia a nawet storczyk. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Ryż opłucz pod bieżącą wodą i odsącz. Cebulę posiekaj dość drobno. Krewetki opłucz

Eat me! Fit me!
Twarożek bardzo romantyczny – pasta twarogowa z płatkami róż na śniadanie 59

innymi kwiatami. Zastanawiasz się jakimi? Jest kilkadziesiąt kwiatów jadalnych – większość z nich jest bardzo popularna i łatwo dostępna np. stokrotki, mniszek lekarski, nasturcja, lawenda, bratki, chabry, fiołki, koniczyna, maki, pelargonia, rumianek, wrzos, dziurawiec, magnolia, malwa, piwonia a nawet storczyk. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Szczypiorek posiekaj drobno. Płatki róż lub innych jadalnych kwiatów posiekaj. Wymieszaj twaróg

Eat me! Fit me!