mak - 12131 przepisów (strona:337/809)

Jak zaoszczędzić czas w trakcie przygotowań przedświątecznych? 71

oszczędność czasu przed świętami Przygotuj listę zakupów i zadań Dobra organizacja zaczyna się od listy – z jej pomocą nie będziesz musiał przejmować się tym, że nagle zabraknie Ci maku na makowiec, miodu na pierniki bądź cytryny do karpia. Dlatego już w połowie listopada zacznij przygotowywać listę zakupów i stopniowo uzupełniaj te zapasy. Najlepiej, jeśli podzielisz ją na świeże oraz trwalsze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszny chleb 53

Wymieszać dokładnie wszystkie składniki w dużym garnku lub misce, przykryć lnianą lub bawełnianą ściereczką i pozostawić na 10-12 godz. II Etap Do rozczynionego zakwasu dodać: -1 kg maki pszennej chlebowej typ 720 -1/2 szklanki siemienia lnianego zmielonego -3/4 szklanki ziaren słonecznika lub dyni -3/4 szklanki otrąb pszennych lub żytnich -4 i 1/4 szklanki letniej

Kulinarne przemyslenia
Domowe pieczywo z dynią 71

tworzę przepisy na domowe pieczywo z dynią, o choćby dyniowe trójkąty. Lubię też wypiekać pieczywo o różnych kształtach. Okrągłe bułki nasionami , rustykalne dyniowe bułeczki żytnie , czy kajzerki obficie posypane makiem to pyszne domowe pieczywo na śniadanie, do obiadu, czy na kolację, które pociągają kształtem i aromatem. Dyniowe trójkąty są równie pyszne i puszyste. Jest to typowe, pszenne pieczywo na drożdżach

codojedzenia
Bułeczki z kurczakiem i warzywami 67

Bułeczki wytrawne Warto wiedzieć robiąc bułeczki z kurczakiem i warzywami. Piersi z kurczaka zastąpić można mięsem z indyka lub sięgnąć po mięso z rosołu. Bułeczki posypać można sezamem, kminkiem, makiem, siemieniem lnianym lub żółtym serem. Ja posypałam je gotową mieszanką kilku ziaren. Upieczone i wystudzone bułeczki można mrozić. Wystarczy włożyć je do plastikowego pojemnika lub woreczka, szczelnie zamknąć i umieścić

MeCooks
Ciasto z brzoskwiniami i olejem rzepakowym. 61

rzepakowego – 1 szklanka erytrytolu – 3 jajka – ¾ szklanki jogurtu greckiego – 1 łyżeczka wanilii – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – duża szczypta soli – 1 ½ szklanki maki orkiszowej – 3 brzoskwinie Do miski wlej olej i wsyp erytrytol, miksuj aż uzyskasz jasną puszystą masę. Dodaj jajka, wanilię oraz jogurt, miksuj do połączania się składników. Na koniec wsyp

Zdrowy Styl Joanny
Placuszki na zsiadłym mleku. 74

zamrozić, wiec warto jest zrobić je na zapas i mieć takie gotowe siadanie pod ręka. Rozmrożone wystarczy obsmażyć na suchej patelni, odgrzać w tosterze lub piekarniku. Składniki: 500 g maki pszennej 500 – 600 ml zsiadłego mleka szczypta soli 2 duże jajka 1 lyzka cukru pudru 2 łyżeczki sody ( może być proszek do pieczenia) 1 lyzka octu olej do smażenia

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami – smakołyk z procentami 727

łyżeczki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki zimnej wody   Masa budyniowa: 1 l mleka 3 żółtka 100 g masła 2 opakowania budyniu śmietankowego (po około 40 g każdy) łyżka maki ziemniaczanej 60 g cukru (5 łyżek) 50 ml likieru kokosowego   Dodatkowo: 150 ml likieru kokosowego (może też być nalewka kokosowa, albo syrop barmański kokosowy wymieszany z mlekiem i wódką

e-PrzepisyKulinarne
Pomarańczowe bułeczki drożdżowe 64

warstwę pomarańczowej rozkoszy! Właśnie w taki sposób wpadłem na pomysł zrobienia odwróconych ślimaczków. Lubisz takie domowe wypieki? Zobacz koniecznie mój sposób na idealne cynamonki . Świetne są również drożdżówki z makiem oraz wegańskie jagodzianki i chałka … Tyle pyszności, a tak mało czasu. Bez zbędnego przedłużania, czas zakasać rękawy i ukręcić w pierwszej kolejności drożdżówki pomarańczowe ! Drożdżówki z pomarańczą – KĄCIK

Blendman
Domowe pyzy drożdżowe na parze 48

mąki tortowej typ 450 3 łyżki oleju 2 jajka łyżeczka cukru łyżeczka soli szklanka mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Do ciepłego mleka dodajemy pokruszone drożdże, 3 łyżki maki oraz cukier i zostawiamy je do momentu, aż zaczną pracować (około 30 minut). Po upływie tego czasu, mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy studzienkę, wbijamy do środka 2 jajka, dodajemy olej, łyżeczkę soli

Gotuj z Prezesem
Bitki schabowe w sosie pieczarkowym 334

kości (4 plastry) cebula (1 duża) pieczarki (250 g) masło (1 łyżka) olej do smażenia sól i  pieprz mąka pszenna (do obtoczenia mięsa) kostka rosołowa lub maggi do maku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Krok 1. W garnku roztapiamy masło i dodajemy 2 łyżki oleju. Wrzucamy pieczarki pokrojone w plastry i cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy na dużym ogniu

RITA food channel