Oceń ten przepis Kolejny przepis dla tych, którzy lubią desery i nie chcą z nich rezygnować na LCHF. Szybkie, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne ciasto
Ola la LCHFpudrem. Ilość cukru można zmniejszyć lub zwiększyć wg uznania. W osobnej misce przygotować ciasto. Wsypujemy make, dodajemy roztopione masło oraz wodę. Wyrabiamy jednolite ciasto. w razie konieczności podsypujemy ciasto maka. przygotowane ciasto rozwałkować na cienki placek. Za pomocą szklanki wycinamy kółka. Na środek kawałka ciasta nałożyć łyżeczkę farszu i dokładnie skleić. Pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie ok. 3 minuty
Kulinarne przygodynich 4 łyżki mąki, odrobinę soli i rozrabiamy łyżką jednolite ciasto. Dodajemy je do lekko gotującej się zupy przez lejek. Łyżkę masła roztapiamy na patelni, dodajemy do niego łyżkę maki i lekko rumienimy. Zasmażkę dodajemy do zupy i zagotowujemy. Zupa fasolowa z lanym ciastem – kuchnia podkarpacka Więcej przepisów na zupy z naszego regionu znajdziecie w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA Zapraszam
Trzeci talerzOCHRONA SPF 20 Wegańska pomadka, która skutecznie chroni skórę ust przed negatywnym działaniem promieniowania UV oraz wpływem czynników zewnętrznych. Intensywnie nawilża i odżywia. Zawiera składniki aktywne, m.in. olej z maku, olej z rokitnika i olej z wiesiołka, które wzmacniają skórę ust, regulują poziom nawodnienia, odpowiednio natłuszczają i dostarczają jej kompleks niezbędnych witamin i składników odżywczych
Dorota SmakujeUsmażona roladę wyciągamy z naczynia żaroodpornego, usuwamy sznurek do mięsa i kroimy w plastry. Z soków które się wytopiły podczas pieczenia rolady przygotowujemy sos pieczeniowy, w tym celu z maki i masła przygotowujemy zasmażkę którą dodajemy do sosu spod pieczeni, sos gotujemy przez kilka minut intensywnie mieszając aż uzyska aksamitną konsystencję, gdyby sos był za gęsty podlewamy go wodą. Uwaga
Księga-Smakudomowe z mojego przepisu wychodzą niezwykle miękkie w środku, z chrupiącą skórką. To bułeczki, które przed wstawieniem do piekarnika możesz posypać wszelakimi ziarnami np. słonecznika, dyni, a także sezamem, makiem, czarnuszką, suszonymi pomidorami, ziołami… Podasz je do wszelakich past, np. pasty jajecznej lub pasty z tuńczyka . Bułeczki są chrupiące, puszyste i długo zachowują świeżość. Zapraszam po mój sprawdzony przepis
Zasmakuj Kuchnipieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Biszkopt orzechowy: 4 jajka 4 łyżki zmielonych orzechów 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki cukru 1 łyżka maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy z solą, a następnie wsypujemy partiami cukier i ubijamy do uzyskania gładkiej piany. Dodajemy żółtka i jeszcze chwilę
Cynamonowe szczęścierabarbar na truskawki, maliny czy borówkę. Takie ciasta są najlepsze. Skusicie się ? Blaszka o wym 25/30 cm 4 jajka 15 dag cukru 16 g cukru waniliowego 35 dag maki tortowej 17 dag miękkiego masła 100 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli 35 dag świeżego pokrojonego rabarbaru Kruszonka: 8 dag mąki tortowej 5 dag cukru
Wanilia i KardamonOceń ten przepis Skyrowy sernik na zimno jak sama nazwa wskazuje powstał z jogurtu naturalnego typu skyr. Niezwykle szybki i prosty w przygotowaniu a do tego
Ola la LCHFWyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Następnie przełożyć ciasto do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Wierzch chleba posmarować wodą, lub mlekiem i posypać makiem, lub mąką. Tak przygotowany chleb, odstawić na 15 minut żeby podrósł do brzegów foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, około godzinę. Po upieczeniu, od razu wyciągnąć
Agusiowe smakołykikluski które na pewno Wam posmakują :) Składniki na obiad dla 3 osób Ciasto: około 1 kg ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 1 całe jajko 200-300 g maki ziemniaczanej Farsz: około 150 g kapusty kiszonej 200-250 g pieczarek 1 ząbek czosnku 1 sparzona i zeszklona cebula olej do przesmażenia kapusty woda do podlewania sól, pieprz do smaku
Gotowanie...to proste !Babka Tulipan. Te małe słodkości nie tylko wizualnie, ale i smakowo przypominają do złudzenia popularną w kręgach miłośników słodkości słynną Tulipanową babkę. W jej mini wersjach pominęłam dodatek maku, w przyszłości jednak wypróbuję je także z nim. Takie słodkie, urocze małe co nieco do popołudniowej herbatki :) Składniki: 2 szklanki mą ki 3/4 szklanki cukru 1 cukier
Domowe ciastarównież przepisy na różnego rodzaju preparaty i ciekawostki na temat poszczególnych ziół, które wywodzą się z np. wierzeń ludowych czy legend. Nie wiecie jak wygląda bluszczyk kurdybanek, łopian, mak, jaskółcze ziele, dziewanna, krwawnik, lebiodka, pokrzywa i wiele, wiele innych godnych uwagi ziół, po tej lekturze z łatwością rozpoznacie te dzikie rośliny bez najmniejszego trudu. Każda roślina została szczegółowo
Cynamonowe szczęścieprzekąską do szkoły czy na wycieczkę. Są tak łatwe, że warto zaangażować dzieci w ich przygotowanie. 200 g ziaren słonecznika 50 g migdałów w słupkach/płatkach 1 łyżka maku 20 g wiórków kokosowych 30 g sezamu 4 łyżki cukru brązowego lub trzcinowego szczypta soli jajko Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Łyżką nakładamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, formując okrągłe
Smakołyki Asi