mak - 12131 przepisów (strona:330/809)

Ciasto Kokosowy Chlejus z malinami – smakołyk z procentami 750

łyżeczki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki zimnej wody   Masa budyniowa: 1 l mleka 3 żółtka 100 g masła 2 opakowania budyniu śmietankowego (po około 40 g każdy) łyżka maki ziemniaczanej 60 g cukru (5 łyżek) 50 ml likieru kokosowego   Dodatkowo: 150 ml likieru kokosowego (może też być nalewka kokosowa, albo syrop barmański kokosowy wymieszany z mlekiem i wódką

e-PrzepisyKulinarne
Pomarańczowe bułeczki drożdżowe 86

warstwę pomarańczowej rozkoszy! Właśnie w taki sposób wpadłem na pomysł zrobienia odwróconych ślimaczków. Lubisz takie domowe wypieki? Zobacz koniecznie mój sposób na idealne cynamonki . Świetne są również drożdżówki z makiem oraz wegańskie jagodzianki i chałka … Tyle pyszności, a tak mało czasu. Bez zbędnego przedłużania, czas zakasać rękawy i ukręcić w pierwszej kolejności drożdżówki pomarańczowe ! Drożdżówki z pomarańczą – KĄCIK

Blendman
Domowe pyzy drożdżowe na parze 68

mąki tortowej typ 450 3 łyżki oleju 2 jajka łyżeczka cukru łyżeczka soli szklanka mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Do ciepłego mleka dodajemy pokruszone drożdże, 3 łyżki maki oraz cukier i zostawiamy je do momentu, aż zaczną pracować (około 30 minut). Po upływie tego czasu, mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy studzienkę, wbijamy do środka 2 jajka, dodajemy olej, łyżeczkę soli

Gotuj z Prezesem
Bitki schabowe w sosie pieczarkowym 362

kości (4 plastry) cebula (1 duża) pieczarki (250 g) masło (1 łyżka) olej do smażenia sól i  pieprz mąka pszenna (do obtoczenia mięsa) kostka rosołowa lub maggi do maku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Krok 1. W garnku roztapiamy masło i dodajemy 2 łyżki oleju. Wrzucamy pieczarki pokrojone w plastry i cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy na dużym ogniu

RITA food channel
KOTLETY MIELONE Z KURCZAKA I CUKINII 182

posypania  PRZYGOTOWANIE :  Mięso mielimy. Cukinię trzemy na tarce jarzynowej, solimy i odkładamy aż puści skoi.  Do mięsa dodajemy przeciśnięty czosnek, przyprawy, jajka, natka pietruszki, maka ziemniaczana, bułka tarta i wyciśniętą z płynów cukinię. Masę mieszamy.  Formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto z jednej i drugiej strony.  Kotlety przekładamy do naczynia

Kulinarne Fantazje Marioli
Jagodzianki z migdałową kruszonką 116

Zapraszam!   Polecam przepisy na inne drożdżowe wypieki: Orzechowe bułeczki z kremem a la cinnabon Bułeczki z młodą kapustą Domowe lubelskie cebularze  Strucla z orzechami Maślane rogale z makiem Jagodzianki z kruszonką  Bułeczki z jabłkami i kruszonką   Drożdżówki z truskawkami i migdałową kruszonką    Jagodzianki z kruszonką Składniki (na 12 sztuk): 200ml mleka 20g drożdży

Obiad gotowy
BABKA SEROWA Z CZARNĄ PORZECZKĄ 184

smaczna. Niestety, dodatek owoców czasem powoduje powstawanie zakalca przy tego typu wypiekach ...   Składniki: (u mnie foremka keksówka 20cmx12cm) - wszystkie o temperaturze pokojowej 2 i 1/2  szkl maki pszennej 3/4 szkl cukru 140 g zmielonego twarogu (w miarę suchego) 3 jajka 120 g miękkiego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 sparzonej cytryny

Walijskie Pichcenie
Ambasador 205

białka jajek Poncz. 80 ml wody 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Krem budyniowy: 500 ml mleka 15 dkg cukru kryształu 4 żółtka 6 dkg maki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 35 dkg masła Dodatkowo: 2 galaretki pomarańczowe (75 gr każda) 600 ml wody 1,5 łyżki ciemnego kakao 5 dkg orzechów włoskich 5 dkg czekolady

MeCooks
CHLEB PSZENNO ORKISZOWY 78

łyżki oleju 3. 1 niepełna łyżeczka cukru 4. 1 czubata łyżeczka soli 5. 150 g mąki pszennej typ 650 6. 150 g mąki orkiszowej typ 630 7. 150 g maki orkiszowej pełnoziarnistej  8. 1 łyżeczka suchych drożdży 9. garść babki płesznik WYKONANIE: Do maszyny przekładamy składniki wg. powyższej kolejności. Włączamy program do wypieku pełnoziarnistego (u mnie 5 - program trwa

Pani na deser
Ulubione słodkie bułeczki z cynamonem i morelami 80

trakcyjnych cynamonowych bułeczek upiekłam je na kształt pawiego oka. Bardzo podoba mi się ten sposób kręcenia bułeczek, który wcale nie jest trudny. Piekłam w ten sposób bułeczki z makiem i dyniowe bułeczki z czekoladą . Pewnie, że kształt nie gra roli, bo jaki nie wybierzecie to bułeczki i tak będą smaczne. U nas cynamonki to wypiek na jedno posiedzenie. Całą rodzina

codojedzenia