mak - 12131 przepisów (strona:325/809)

Omlet ala makowiec japoński 119

Składniki: 1 jajko 30 g płatków owsianych 30 g maku 20 g odżywki białkowej (można zastąpić mąką) 1/2 jabłka 50 ml jogurtu naturalnego szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu … Czytaj dalej Omlet ala makowiec japoński

czarrna od kuchni
Szybki makowiec z masy makowej 68

forma 21 x 25 cm) Ciasto: 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 6 jajek 150g cukru pudru 150g masła/margaryny 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka maki pszennej 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80g rodzynek 50g wiórków kokosowych 1 szczypta soli Lukier mleczny:  150g cukru pudru 3-4 łyżki mleka 1 łyżeczka masła Szybki makowiec

Di gotuje
Odchudzony japoniec 130

Jeśli tak jak jak nie wyobrażacie sobie świąt bez makowca japońskiego, polecam ten odchudzony przepis 🙂 A więcej fit inspiracji na profilu dieta bez diety 🙂 Składniki: 2 szkl. maku, … Czytaj dalej Odchudzony japoniec

czarrna od kuchni
Świąteczne ciasteczka z makiem i kandyzowaną porzeczką 88

szklanki cukru kokosowego 20 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego 1 łyżeczka ekstraktu  waniliowego 2 łyżki sypkiego maku   Dodatkowo: 10 dag porzeczki czarnej kandyzowanej od HELIO  mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek:   1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy porzeczkę kandyzowaną i ponownie zagniatamy

Izabelawkuchni
Ciasto makowe z kremem budyniowym i koksem 104

Najlepsze jest na drugi lub nawet trzeci dzień. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spód składniki : 1 szklanka (250ml) białek 150 g cukru 200 g mąki 100 g oleju 100 d suchego maku Krem składniki : 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 500 ml mleka 4 łyżki cukru 250 g mascarpone (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Posypka kokosowa składniki : 1 łyżka masła 4 pełne łyżki wiórków (ilość

Do Garów!
drożdżowa gwiazda z makiem 74

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki 200 ml mleka letniego 2 jajka 30 g drożdży 70

Domowy Smak Jedzenia
Cebularze lubelskie 189

Z racji, że mieszkam w podlubelskiej wsi cebularz jest mi dość dobrze znany. Pamiętam jak mama robiła tego typu wypieki, ale nie zdawałam sobie sprawy, że

Pieprzyć z Fantazją
Domowe rogale jak marcińskie 113

Rogale marcińskie bez białego maku? Wystarczy tylko pyszna masa z kaszy manny i orzechów z dodatkami.… Czytaj dalej Domowe rogale jak marcińskie

Pij soki wyciskane
Kruche ciasteczka z dżemem 105

fareast-language:EN-US;} Składniki: 400 g mąki pszennej 3 jajka 150g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 spore łyżki suchego maku, nie mielonego 2 łyżeczki cukru waniliowego Marmolada lub dżem u mnie ulubiony domowy dżem morelowy Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto, rozwałkować niezbyt cienko. Wzdłuż brzegu wyłożyć dżem. Ciasto

W garach u Gosi
Kruche ciasteczka z makiem i kokosem 118

Makowo-kokosowe. Idealne z kubkiem aromatycznej kawy. Polecam. Upieczcie. Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka 2 szklanki mąki tortowej 20 dag masła lub margaryny 1 cukier waniliowy 2 łyżki sypkiego maku 2 kopiaste łyżki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: mąka pszenna do podsypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy, wykrawamy dowolną

Izabelawkuchni
Bułki makowe 82

Bułki makowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne bułki drożdżowe z nadzieniem makowym, prosty i szybki przepis. Course Desery Cuisine Polska Keyword ciasto drożdżowe, mak Prep Time 20 minutes Cook Time 18 minutes Total Time 38 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 80 g masła 130 ml mleka 14 g drożdży

SprawdzonaKuchnia.pl
Niskokaloryczne i tradycyjne polskie ciasta 120

często pieczonym w polskich domach jest makowiec . Zwany też struclą makową. Składa się z ciasta drożdżowego i masy makowej. Rozwałkowane cisto drożdżowe przekładane jest masą powstałą ze zmielonego maku, cukru lub miodu, oraz bakalii. Następnie zwijany jest w kształcie wałka i pieczony. Lubiana i popularna karpatka Karpatka , to jedno z najsmaczniejszych ciast. Można się nim delektować na okrągło i nigdy

ProstePesto.pl
Babki, ciasta z makiem oraz keks na Wielkanoc 94

Ostatnio nie wykonuje za dużo nowych przepisów, a robię swoje stałe sprawdzone na święta. Tym razem przygotowałam zestawienie typowych Wielkanocnych ciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z MAKIEM I BAKALIAMI Przepis znajdziecie TUTAJ   JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ Przepis znajdziecie TUTAJ CIASTO CYTRYNOWE Przepis znajdziecie TUTAJ KEKS OWOCOWY Przepis znajdziecie TUTAJ  BABKA TWAROGOWA Przepis znajdziecie TUTAJ  JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA

Zdrowie i pysznie na talerzu
Babki, ciasta z makiem oraz keks na Wielkanoc 90

Ostatnio nie wykonuje za dużo nowych przepisów, a robię swoje stałe sprawdzone na święta. Tym razem przygotowałam zestawienie typowych Wielkanocnych ciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z MAKIEM I BAKALIAMI Przepis znajdziecie TUTAJ   JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ Przepis znajdziecie TUTAJ CIASTO CYTRYNOWE Przepis znajdziecie TUTAJ KEKS OWOCOWY Przepis znajdziecie TUTAJ  BABKA TWAROGOWA Przepis znajdziecie TUTAJ  JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA

zdrowo i aktywnie
Makowiec wielkanocny 97

godziny do wyrośnięcia. Ciasto po wyrośnięciu powinno podwoić swoją objętość *** *** W międzyczasie przygotowujemy masę makową. Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i dodajemy do maku. Całość delikatnie mieszamy *** *** Po wyrośnięciu ciasto ponownie zagniatamy i dzielimy na dwie części *** *** Każde ciasto rozwałkowujemy na prostokątny, cienki placek *** *** Na każdy placek nakładamy masę makową, zostawiając centymetr wolnego miejsca na brzegach *** *** Ciasto

Blog z Apetytem