lukier - 7892 przepisów (strona:399/527)

Mazurek kajmakowy 187

migdałów tworzymy bazie "kotki". Tak przygotowany mazurek wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przechowujemy w lodówce. Smacznego! :) Uwagi: Mazurek możemy również ozdobić suszonymi owocami, czekoladowymi jajkami, kandyzowanymi skórkami owoców, lukrem. Wiele ciekawych inspiracji znajdziecie TUTAJ

My Culinary Art
Placek bakaliowy 197

papierem do pieczenia, wyrównujemy powierzchnię, naciąć środek ciasta, posypać odłożonymi bakaliami. Pieczemy 50 min w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C. Po upieczeniu posypujemy obficie cukrem pudrem lub białym lukrem. Smacznego

kgwjanczewo
Wielkanocne kurczaczki z migdałów 141

nadadzą się do ozdoby. Spory wybór cukrowych posypek ma teraz Lidl. Ja wykorzystałam cukrowe koraliki gwiazdki i serduszka oraz nieco masy cukrowej. Koraliki przyklejałam do migdałów za pomocą prostego lukru: odrobina wody i cukier puder. Gotowe wielkanocne kurczaczki można posadzić na babeczkach, np. takich jak te .   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Gniazdka wielkanocne 185

foremki. Odłożyć w chłodne miejsce najlepiej na całą noc ale nie do lodówki. Przed podaniem  nasypać trochę kokosu i ułożyć kolorowe "jajuszka". Mogą to być orzeszki w kolorowym lukrze, jajka z czekolady lub inne słodycze wyglądem przypominające jajka.   Przepis z małymi zmianami stąd

Ala piecze i gotuje
Jeż - ciasto biszkoptowe z kremem ganache 240

przepisem na jeża, czyli ciasto z czekoladowymi biszkoptami przełożonymi rewelacyjnym kremem ganache.  Powyższy krem to połączenie czekolady i śmietany 30%. Co ciekawe, niektórzy uważają, że ganache to lukier, sos lub polewa. Jestem pewna, że przygotowanie kremu ganache nie będzie sprawiało Wam trudności . Składniki: 3 biszkopty czekoladowe 2 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki mlecznej czekolady 360 g śmietany

Ugotować
Sernik cytrynowy 162

straciła na kolorze można dodać odrobinę żółtego barwnika.  Przygotowaną polewą posmarować wierzch sernika. Od razu ozdobić cytryną, miętą i cukrowymi perełkami. Sernik schłodzić i podawać dopiero wtedy, gdy lukier lekko zgęstnieje. Pomysł na przepis mojewypieki.com

Ugotować
Waniliowe cupcaks 294

chcemy Wam zaproponować małe babeczki waniliowe, które są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.  My nasze babeczki udekorowaliśmy malinami, można też je udekorować kremem waniliowym i kwiatkami z lukru. Składniki na 12 babeczek:  180 gram masła 135 gram cukru  8 gram cukru wanioliowego 4 jajko  180 gram  maki z proszkiem do pieczenia   szczypta soli

cookpl
Babka drożdżowa 212

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Najlepsza babka drożdżowa! Miękka, bardzo puszysta i delikatna. Polana lukrem cytrynowym. W środku z rodzynkami i skórką pomarańczową. Długo utrzymuje świeżość. Przepis doskonały na święta wielkanocne. Polecam bardzo Post Babka drożdżowa pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Rożki z dżemem truskawkowym 118

pyszną poranną kawą , dodadzą energii i  humoru . składniki na 4 porcje 25 dag margaryny 35 dag mąki 5 dag drożdży instant łyżka wody łyżeczka cukru dżem truskawkowy lukier do polania przepis Margarynę  siekamy  z mąką , mieszamy z drożdżami  i cukrem  dolewamy łyżkę wody . Zagniatamy ciasto , odstawiamy  do wyrośnięcia  na około godzinę . Następnie

Smakowite Dania
Pieczone mini donuts z jagodami i polewą z Nutelli 216

usprawiedliwienie mojego przemożnego, desperackiego pragnienia słodyczy. Nie takiej zwykłej, jak czekolada. Ooooo nie. Mój organizm wie, co to znaczy pójść na całość. Zobaczyłam gdzieś, chyba w serialu, amerykańskie, ociekające lukrem pączki i... już tylko to miałam przed oczami. Nic już nie mogło mnie zatrzymać. Nawet brak formy na donuty. Ha! Wiedziałam, że te skrzętnie odkładane korki do wina w końcu

Gotowanie to kochanie
Strucla drożdżowa z makiem 196

rulon. Boki zlepiam. Struclę zawijam w papier do pieczenia i układam na blaszce. Odstawiam do godzinę do wyrośnięcia. Następnie piekę 60 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczoną struclę polewam lukrem lub polewą czekoladową

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wielkanocne ciasteczka 203

lodówki na 30 min . Piec w temperaturze 170 stopni od 10 do 12 min w zależności od piekarnika do lekkiego zarumienienia.  Upieczone ciasteczka po ostygnięciu można dekorować lukrem królewskim lub masą cukrową

Wypieki Uli
TORT PORZECZKOWY Z MASĄ CUKROWĄ 229

pracę. Po nałożeniu masy na tort, wygładzam specjalną szpachelką - można też dłońmi. Nadmiar masy odcinam - mieszam ją z barwnikami, a następnie wycinam dekoracje, które przyklejam do masy za pomocą lukru królewskiego (cukier puder+białko). Udekorowany tort gotów jest do spożycia.   SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Cake pops z urządzenia do wypieku ciasteczek - cytrynowe z czekoladą 236

czekolady (aby ładnie pokrywała ciasteczka) posypki cukrowe, zmielone orzechy, pokruszone płatki migdałowe itp. ewentualnie zamiast czekolady i posypek wystarczy zwykły cukier puder (wypróbowałam i też jest pysznie) albo np. lukier cytrynowy 1. Sypkie składniki (mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli) wsypać do miski, dodać miękkie masło i utrzeć mikserem „na piasek”. 2. Mokre składniki (mleko

Kto ugości moich gości?