lukier - 7892 przepisów (strona:401/527)

Grudniowe Wyzwanie Blogerek - Sałatka ryżowa z pieczarkami 222

pierwsze pierniczki zostały dzisiaj upieczone i udekorowane... :) W tym roku jakoś nie szalałam specjalnie z dekorowaniem. W ruch poszły kolorowe posypki i zwykły lukier. Szybko i sprawnie, popijając herbatkę, cała porcja pierniczków nabrała kolorów... :) Jak co miesiąc także i w grudniu nie mogło zabraknąć naszego wyzwania :) Tematem w tym miesiącu były przekąski imprezowe. Ja postanowiłam przygotować prostą i smaczną sałatkę

My simple kitchen
Pierniczki szczęścia 119

osobiście polecam wycinać grubsze pierniczki. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, aż się zezłocą. Gotowe pierniczki lukrujemy i dekorujemy według uznania (u mnie lukier z cukru pudru, mleka i soku z cytryny). W tym roku opuściła mnie wena artystycznego dekorowania pierników i poszłam na łatwiznę - od czego są w końcu kolorowe posypki i inne

My simple kitchen
Drożdżówki z czereśniami 152

zewnątrz i do środka Tak przygotowane przykrywamy ściereczką i zostawiamy na pół godziny do ponownego wyrośnięcia. Pieczemy w temperaturze 180 C około 30 minut. Jeszcze ciepłe smarujemy delikatnie lukrem i chowamy przed rodziną, żeby nie rzucili się na gorące drożdżówki, ja nie zdążyłam, trzy godziny pracy i w 15 minut już nic nie zostało, a samej udało mi się zjeść

greenscarf
Pierniczki świąteczne 202

mieć grubość około 1-2 cm. Pierniczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8-10 minut (w zależności od grubości ciasta) w temperaturze 180 stopni. Lukier: 1 białko 1 szklanka cukru pudru Białko należy ubić na sztywną pianę. Po ubiciu dodawać stopniowo cukier.  Bon appetit

Garniec Magalie
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BEZĄ, KRUSZONKĄ I TRUSKAWKAMI 216

owoce. Wierzch posypujemy schłodzoną kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i pieczemy ok.45-50 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po wystudzeniu delikatnie lukrujemy wierzch ciasta. Lukier przygotowujemy z pudru trzcinowego, z dodatkiem kilki kropli aromatu migdałowego i kremówki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
SOLONY KARMEL – idealny do lodów, naleśników i gofrów! 134

woda – 50 ml * masło – 100 g * sól – 1 szczypta * śmietana 30% – 200 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukry mieszamy z wodą, podgrzewamy aż zrobi się złoty lukier. Odstawiamy z ognia i cały czas energicznie mieszając dolewamy śmietankę oraz dodajemy pokrojone masło i szczyptę soli. Stawiamy na ogień i mieszamy aż całość będzie miała gładką konsystencję. Gotowe! Ps. Możemy

Ostra na Słodko
Zdrowe pierniki pełnoziarniste 157

zużyjemy całe ciasto gotowe pierniki wykładamy na wyłożoną papierem blachę pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 200 stopni, wyciągamy pierniki zaraz po upieczeniu po ostudzeniu możemy posmarować je lukrem (odtłuszczone mleko w proszku + płynne mleko+ stewia) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Cruffiny z różą 121

dość tłustego ciasta półfrancuskiego wydał się lekką przesadą nawet mi. Bardziej amerykański może być jedynie smażony w głębokim oleju snikers (tru stori). Posypany karmelizowanym bekonem. I polany cynamonowym lukrem. Nie żebym tego nie ugryzła- ale podejrzewam, że jadłabym w tempie jednego kęsa na miesiąc, a i tak poziom cukru skoczyłby mi w kosmos. Amerykanie cronutsami się zajadają, wyczekując swojej porcji

les mirabelles
Ulubione ciasteczka Zuzi (i moich dzieci też) 185

kulę. Wkładamy ją do lodówki na 20 minut. Wałkujemy na grubość ok 0,5 cm i wycinamy najróżniejsze kształty. Pieczemy 10 minut w 150 stopniach, a po wystudzeniu dekorujemy lukrami, perełkami, groszkami

Kulinarne Inspiracje
Zakręcona babka budyniowa z migdałami 220

formę, aż ciasto wyrośnie ok 15 minut. Babkę wstawić do rozgrzanego piekarnika na 190 C i piec przez 45 - 55 minut.  Dla dekoracji oprósz babkę cukrem pudrem lub lukrem Smacznego

Niezły Młynek
Rozstrzygnięcie konkursu :) 166

budyniowe, mięciutkie. W wykonaniu - dziecinnie proste, moja córcia przygotowała je praktycznie sama. A ozdobić chciała je koniecznie w kropeczki (bo sama właśnie przechodzi ospę) więc zrobiłyśmy przy użyciu wiśniowego lukru (cukir puder z sokiem wiśniowym) i polewy czekoladowej biedroneczki, a z czekolady i posypek - motylki. KABANOSY W CIEŚCIE Ciekawa propozycja na wytrawnie - kabanosy otulone są cienką warstwą drożdżowego ciasta, które

Kto ugości moich gości?
Sernik kajmakowy Leniwiec 324

jednej miski, dokładnie wymieszać (można za pomocą łyżki). Przelać do okrągłej blaszki o średnicy 20cm. Piec w temperaturze 150ºC przez około 45 – 60 minut. Opcjonalnie można polać sernik lukrem (kilka łyżek cukru pudru wystarczy rozprowadzić w odrobinie wody i polać nim wierzch sernika). The post Sernik kajmakowy Leniwiec appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Drożdżówki z serem i rodzynkami 198

minut do ponownego wyrośnięcia. Włożyć do nagrzanego piekarnika gór-dół na 180 stopni i piec około 25 minut. Po upieczeniu studzić na metalowej kratce. Jeszcze letnie drożdżówki posmarować lukrem lub oprószyć cukrem pudrem.   Razem ze mną drożdżówki piekli

Ala piecze i gotuje
Zakręcone bułeczki z twarogiem 138

Każdy przekręcić przez środek. Ułożyć na blaszce ,posmarować rozmąconym jajkiem z 1 łyżką mleka. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka na serku wiejskim - bez cukru 125

ciasteczka można podjadać same, posypane cukrem pudrem lub polane lukrem czy polewą. Jak dla mnie jedzone bez dodatków, pomimo zawartego w nich oleju, są dietetyczne, bo tłuszcz nie jest wyczuwalny, a nie zawierają cukru. Kto chce może sobie posłodzić :) mi smakują same z mlekiem :) Składniki: 200 g serka wiejskiego 2 i 1/2 szkl. mąki 2 łyżki kawy zbożowej 5 łyżek

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania