wysadziło nam puszki jeśli braknie wody. Ciepłe mleko łączymy z roztopioną wcześniej czekoladą. Tak przygotowaną masę kajmakową wylewamy na środek mazurka. Odstawiamy do wystygnięcia i potem dowolnie dekorujemy. Z lukru, marcepanu, lub masy możemy zrobić bazie, kurczaki, zajączki, żonkile lub cokolwiek co chcemy. SMACZNEGO
Lili w kuchnijednego. Niestety przez to że zepsuła się nam kuchenka dużo wypieków trafiło do śmietnika. Upiekłyśmy z mamą mazurki i babki. Do sprzedaży przekazałyśmy także nasze maliny w lukrze. Mamusi udało się pozyskać sponsora sera. Ser Koryciński "Swojski" - Czesławy Zarzeckiej , trafił na kiermasz dzięki uprzejmości pani Zarzeckiej. Kiermasz miał trwać kilka godzin, a wszystko sprzedało się już
Lili w kuchnibędzie przepisu. Możecie zobaczyć jakie ciasteczka upiekłam z mamą. Ozdobiłyśmy je na komunię pewnego małego wspaniałego chłopca Kacperka. To synek koleżanki mamy. Mama zdobiła je lukrem, a ja masą i malowałam je barwnikiem. Ciasteczka będą prezentem dla gości komunijnych i są podarkiem od nas dla Kacperka. Pozdrawiam
Lili w kuchnikwadraty. Jeśli kozi ser używasz ,który jest kruchy i trudny do rozsmarowania,to należy go , podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 5-10 sekund .Teraz rozsmaruje się z łatwością jak lukier na cieście.Na kwadracie arbuza polożyć ser na to zwinięte paski ogórka .Posypac orzechami i udekorowac liśćmi mięty ,lub bazylii.ps.u mnie polożone na grubszym orkiszowym naleśniku.:) ingredienti
w mojej kuchnikiedy wszystkie składniki ładnie się połączą. Ciasto wylać do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180*C przez ok. godzinę. Można polać lukrem lub dowolną polewą
The Sweet Damselbędą odpowiednio rumiane. Każdy lubi inaczej, jedni lubią lekko przypalone ciasto drożdżowe, a inni bardzo blade, dlatego trzeba pilnować pieczenia. Drożdżówki nie są bardzo słodkie, więc można je posmarować lukrem. …Smacznego
KasiaiKrzysiu.plrąk i dodałam więcej mąki niż w przepisie. Nie lukrowałam wierzchu, dlatego bułeczki były niezbyt słodkie. Następnym razem dodam więcej cukru do ciasta i nadzienia i nie zrezygnuję z lukru. Proporcje podaję według własnego uznania, po oryginalny przepis zapraszam do autorki, którą serdecznie pozdrawiam :) Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej (dałam 2,5) i sporo podsypywałam, bo ciasto było klejące
Czerwień i błękitcukru) na taką samą ilość słoików. Zawsze przyjmuję zasadę 1kg słodyczy na 8 ok.litrowych słoików , w zależności od ilości zapełnionych słoików przeliczam ilość cukru (ksylitolu) i rozlewam proporcjonalnie przygotowanym lukrem. Ja przygotowywałam od razu dwa rodzaje kompotów, agrestowy i truskawkowy : Smacznego
Smaczne Zdrowedelikatnie chrupiące. Dopełnieniem jego idealnego smaku jest polewa wykonana z serka philadelphia z dodatkiem limonki. Muszę powiedzieć, że kiedyś z braku serka próbowałam oszukać i zrobić ze zwykłym lukrem z dodatkiem limonki, ale ciasto straciło przez to cały swój urok. Składniki na ciasto: 100g mąki pszennej 125g brązowego cukru 125g orzechów włoskich 1 łyżeczka sody 3/4 łyżeczki proszku
Perfect home lifejajka 12 łyżek cukru 50 g świeżych drożdży 2 szczypty soli 1,5 litra jagód 4-6 łyzki cukru pudru Lukier: 1 pełna szklanka cukru pudru 2-3 łyzki soku z cytryny Wykonanie Z 5 łyżkami ciepłego mleka, 1 łyżką cukru i 2 łyżkami mąki łączymy pokruszone drożdże,które odstawiamy
w mojej kuchnitarce o dużych oczkach zamrożoną drugą część ciasta. Placek wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni C pieczemy przez 30 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem, kakaem lub polewamy lukrem w esy floresy. Smacznego
kgwjanczewozastanowienia nad własną głupotą, czy, będąc nieco dla siebie milszą - ignorancją , zabrałam się za zbieranie kwiatostanów. Nie raz, i nie dwa - był już dżem, zrobiłam też drożdżówki z bzowym lukrem, mam jeszcze kilka innych pomysłów - oby bez nie przekwitł, zanim zdążę je wszystkie wcielić w życie! W każdym razie największa ich ilość wylądowała w misce z cukrem i wodą, zamieniając
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciąglę chęć robienia bułeczek drożdżowych z różnymi sezonowymi owocami. Na blogu był już wpis na babeczki z truskawkami i kruszonką, był też na bułeczki z porzeczką czerwoną i lukrem, dzisiaj pieczemy podłużne babeczki z nadzieniem malinowym. :-) Pycha! (p.s. jak nic trzeba iść pobiegać i spalić ;-)))) ) SKŁADNIKI: - 270 g mąki pszennej - paczuszka drożdży suchych - 1/4 kostki masła - 1 jajko - 1 zółtko
SMYKWKUCHNIkakao z cynamonem, a do tego jeszcze cieplutkie bułeczki lub rogaliki drożdżowe. Resztę bułeczek zabieramy z mężem do pracy i do kawusi jest jak znalazł. Rogaliki można oczywiście ozdobić lukrem lub strużkami rozpuszczonej czekolady, ale ja wole bez dodatków. Serdecznie zapraszam do wypróbowania tego przepisu, bo jest on bardzo prosty w przygotowaniu i niedrogi, a efekt niesamowity. Polecam!!! Składniki
Rozpustne gotowanieblaszce aż ostygnie. Odwracamy do góry dnem (bo ananasy opadną na dół, a w ten sposób będą się ładnie prezentowały, a i ciasto będzie idealnie równiutkie) i lukrujemy np. lukrem jogurtowym ( cukier puder wymieszany z jogurtem naturalnym).Gotowe
Rozpustne gotowanie