lukier - 7892 przepisów (strona:389/527)

Buraczkowe ciasto czekoladowe. 142

przelewamy do sylikonowej formy (lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzamy wykałaczką. Po wystudzeniu dekorujemy lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Puszyste muffiny dyniowe na budyniu 173

końcu dodaję dynię.  3) Mokre składniki łączę z suchymi i dokładnie mieszam.  4) Przyprawiam cynamonem.  5) Babeczki piekę około 20 minut w 180 stopniach w termoobiegu. Lukier: Sok z połowy cytryny  Cukier puder Cukier puder wsypuję do rondla i lekko podgrzewam, dodaję sok z cytryny i mieszam tak długo nad płomieniem, aż uzyskam odpowiednią konsystencję. Dekoruję

Pause Gotowanie!
jogurtowe babeczki z bananem i dżemem malinowym... 149

położyć grubsze plastry banana, 1 łyżkę ciasta nałożyć do foremek dżem malinowy po 1 łyżeczce i nakryć łyżką ciasta piec w 190 C około 25-30 minut, babeczki wystudzić - LUKIER: 1 łyżka dżemu malinowego, 2 łyżki cukru pudru, z 3/4 łyżeczki soku z cytryny, wszystko dobrze wymieszać i łyżeczką polać babeczki, posypać mokre wiórkami kokosowymi, zostawić do zastygnięcia - babeczki

W Mojej Kuchni Lubię
Majówka! 172

mogłam wszystkiego nie spróbować. Choć pełna chodziłam, do poniedziałku to w mych myślach nadal krążą te przepyszne dania. Wspaniały był też tort weselny - nie sztuczność napchana cukrem i lukrem ale doskonały biszkopt z orzechami, konfitura wiśniowa i delikatny waniliowy krem - PYCHA!!! Jednak podany już nad ranem wydrążony bochenek chleba napełniony sosem z mięsem rozpływającym się w ustach przebił nawet tort

sierotka maRysia w kuchni
Maślane ciasto wszystko jedno 143

Przełóż masę do formy, na nią wyłóż jabłka.  Wstaw do piekarnika i piecz przez 1 godzinę.  Jeśli lubisz słodycze jak moja rodzinka, przed podaniem polej ciasto lukrem. :) Smacznego

Garniec Magalie
Mleczno - waniliowe żelki na Halloween 150

cukru waniliowego takie żelki można aromatyzować cynamonem, kardamonem, anyżem, skórką z pomarańczy, przyprawą do piernika czy wiórkami kokosowymi Można również zdobić (dla dzieci będzie to zapewne niezła frajda) kolorowym lukrem, jadalnymi ozdobami, czekoladą... Ja postawiłam na prostotę :) Jeżeli więc nie macie pomysłu czy czasu na przygotowanie Halloweenowych łakoci, to ten pomysł będzie dla Was wybawieniem! :))) * mleko skondensowane niesłodzone

Kraina Miodem Płynąca
MONKEY BREAD 110

połową syropu i posypać migdałami. Układać kolejną warstwę, którą polać pozostałym syropem i posypać resztą migdałów. Ciasto piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu polać lukrem, ja zrezygnowałam z tej czynności, bo ciasto jest samo w sobie już dość słodkie. Podałam je jednak z ulubionym dżemem

Kuchnia w opałach
Pomarańczowy sernik dyniowy. 200

ciasto studzimy w formie, a następnie chłodzimy w lodówce przez co najmniej 3-4 godziny (najlepiej całą noc).      Przed podaniem oprószamy  pudrem pomarańczowym , lub dekorujemy lukrem, polewą albo frużeliną z pomarańczy. Gotowe

Rozpustne gotowanie
PIERNICZKI ŚWIĄTECZNE 179

żeby się nie przylepiało i wykraiwałam foremkami ciasteczka. Piekarnik nagrzałam do 180 stopni i piekłam około 5-8 minut. Oczywiście można je przyozdabiać w zależności od smaków i gustów lukrem,posypkami,czekoladą inwencja dowolna. Pierniczki po upieczeniu są twarde, ale trzymając je w szczelnie zamkniętym pudełeczku skruszeją i zrobią się miększe akurat na Święta...  o ile jeszcze

potrawyregionalne
miodowe dzwoneczki 126

dopiero po kilkunastu dniach spędzonych w puszce, kiedy zmiękną i nabiorą właściwego smaku. Możecie je upiec już teraz, ale pamiętajcie o tym, że przechowywać najlepiej "gołe" ciasteczka- bez lukru, czekolady itp.  Składniki: 300 g mąki 1 jajko 50 ml oleju 75 ml miodu 50 g cukru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy korzennej (najlepiej takiej domowej bez kakao

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik z brzoskwiniami na biszkopcie (Siostry Anastazji) 191

piec jeszcze 20 minut. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczka. Pozostawić sernik do wystygnięcia a następnie przenieść w chłodne miejsce. Kroić najlepiej na drugi dzień. Sernik można polać lukrem, polewą lub posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
babka keksowa 145

ciasta, wymieszać. Wsypać bakalie i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki na babkę o średnicy 21 cm (użyłam silikonowej). Piec w 175*C przez około godzinę. Po wystudzeniu polać lukrem, polewą lub posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
babka serowa z brzoskwiniami 195

babkę wyjąć z pieca i odstawić na 2-3 minuty. Następnie odwrócić do góry dnem (aby dół się wyrównał) i zdjąć formę. Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polać lukrem albo polewą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
wypieki do koszyczka 111

baranek, królik i cztery babeczki- dwie większe i dwie mniejsze. W planie miały być malutkie ale ciasto mega wyrasta, więc foremki należy wypełnić maksymalnie do połowy. Ja swoje udekorowałam lukrem i czekoladą, ale jeśli ktoś nie chce się bawić w dekoracje to wystarczy posypać cukrem pudrem.  Składniki: 450 g mąki 2 jajka 200 g cukru pudru (w oryginalnym przepisie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
muchomorki 107

mina Emi kiedy je zobaczyła- bezcenna.  Składniki: na ciasto: 200 g mąki 1 żółtko 30 g cukru pudru 100 g masła szczypta soli do dekoracji: pisaki cukrowe lub lukier i barwniki Masło z mąką posiekać, dodać żółtko, cukier puder i sól. Wszystko razem zagnieść. Ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce przez godzinę. Następnie rozwałkować i foremką wycinać grzybki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania