Kruche ciasteczka korzenne

Kruche ciasteczka korzenne

Kruche ciasteczka korzenne

Pierwszy raz robiłam ciasteczka , stąd różne ich zabarwienie ( wypieczenie   ) 200 g cukru pudru 200 g masła 2 jajka 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczko sody i op przyprawy do piernika Kamis Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Dodać jajka, ucierać aż masa będzie puszysta i jednolita. Mąkę wymieszać z sodą i przyprawą do piernika, przesiać do masy. Ponownie ucierać do połączenia w jednolitą masę, można też wyrabiać je rękoma, ale będzie się kleić. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję