lukier - 7892 przepisów (strona:380/527)

Piernikowy krem 173

pomysł na ich wykorzystanie. Krem świetnie sprawdza się do naleśników, kanapek lub po prostu by powyjadać go łyżką ze słoika. Składniki: - 200 g pierniczków (ale bez lukru na wierzchu) - 25 g masła - 50 g mleka w proszku - 150 ml mleka - 1 łyżeczka przyprawy do piernika Przygotowanie: Pierniczki przekładamy do blendera i kruszymy wraz z przyprawą do piernika. Mleko łączymy

Zainspirowana w kuchni
Pierniczkowa magia...czyli dziecięca radość podczas warsztatów dekorowania pierniczków 171

atmosferze, przesyconej szczęściem, powstawały bajecznie kolorowe pierniczki... Wydarzenie mogło odbyć się, dzięki uprzejmości marki Dr.Oetker . Produkty Dr.Oetker to cała gama dekoracji cukrowych, czekoladowych, opłatkowych. To kolorowe lukry, pisaki cukrowe, posypki. Dzięki takim ozdobom dekorowanie ciastek daje wiele satysfakcji, a efekt końcowy zachwyca. Jako, że podczas warsztatów nie mieliśmy możliwości wypiekać na miejscu ciasteczek, to nader zaszczytne zadanie przypadło w udziale

kolorowotorcikowo
Kruche pierniczki kakaowe 309

szklanki miodu 150g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu LUKIER: 1 białko 1 -1,5 szklanki cukru pudru dekoracje cukiernicze Na małym ogniu rozpuścić masło z miodem i cukrem. Do przestudzonej, ale płynnej mieszanki dodać żółtka i rozmieszać. Pozostałe suche

https:KKuchniaMniam
Chlebek gruszkowy 125

bardziej zbajerować ten półsłodki chlebek, to sugeruję polanie go karmelem z wegańskiego mleka i brązowego cukru (robiłam taki przygotowując między innymi twixa, tu znajdziecie przepis) , bo polanie go zwykłym lukrem czy czekoladą będzie bluźnierstwem. Składniki (użyłam tortownicy o średnicy 18 cm, użyjcie max 20, dla większej radzę podwoić składniki): 300 g mąki pszennej (u mnie 80 g była to pełnoziarnista

greenscarf
Drożdżówki 166

innym razem) 3 łyżki słodkiej śmietanki owoce, ser, budyń.. innymi słowy to, na co mamy ochotę Kruszonka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki Lukier: 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka cukru pudru Łączę ciepłe (nie gorące!) mleko z drożdżami, łyżką cukru i łyżką mąki. Odstawiam do wyrośnięcia. Zaczyn dodaję do reszty mąki, cukru, margaryny, jajka

Wrzosowa Polana
Ciasteczka korzenne 147

napojów, jest to sposób godny polecenia. Ciastka mają jedną bardzo poważną wadę- znikają w niewyjaśnionych okolicznościach, stąd należy je bardzo dokładnie ukryć przed resztą domowników. Do dekoracji użyłam lukru, dlatego do ciasta dodałam połowę mniej cukru niż w przepisie. Ciasteczka świetnie smakują także oblane czekoladą. Składniki: 500g mąki 2 jajka 200g cukru 250g margaryny 3 łyżki przyprawy do piernika-przepis

Wrzosowa Polana
Makowiec z kruszonką i lukrem 162

Uwielbiam makowce, wszelakie, te tradycyjne strucle i seromaki. Dziś moja propozycja dla Was to szybki makowiec, pyszny, wilgotny z bakaliami, polecam. Makowiec z kruszonką i lukrem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wegańskie ciasto cytrynowe 180

pieczenia. Piecz 50-60 minut w temp. 180 C (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche). Uwaga! Ciasto jest wilgotne, gliniaste i takie właśnie ma być! Proponuję podawać polane lukrem w towarzystwie czarnej herbaty. Smacznego! Życzę udanej imprezy Sylwestrowej

greenscarf
Piernik staropolski 128

cienki placek, piec w dużej blaszce przez ok. 20-30 minut w 180 stopniach. Każdy placek wystudzić,  a następnie przełożyć dżemem śliwkowym  i polać polewą czekoladową, albo lukrem. Ten piernik może stać bardzo długo, im dłużej stoi tym jest lepszy. Smacznego! Ciasto leżakujące od 4 - 6 tygodni w lodówce Pieczemy 3 blaty, przekładamy dżemem i lukrujemy Gotowy

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
ZAWIJANY MAKOWIEC DROŻDŻOWY 161

mleka aromat migdałowy 300 g masła 250 g cukru szczypta soli kostka drożdży- 10 dag 2 puszki masy makowej Helio 1 żółtko do posmarowania ciasta przed pieczeniem do ozdobienia: lukier czekoladowa posypka Wykonanie: *Drożdże rozcieramy z łyżką cukru i pół szklanki mleka. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. *Rozpuszczamy masło, odstawiamy do ostudzenia *Żółtka ucieramy razem z cukrami, aromatem

Z Majeczką w kuchni
Pierniczki okrągłe 147

kopytka, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 - 15minut w 175 stopniach. Po upieczeniu studzimy na kratce. Przygotowujemy lukier: 100 g cukru pudru gorąca woda Cukier puder mieszamy z kilkoma łyżkami wody. Nakładamy pędzelkiem na pierniki.. Odkładamy do zastygnięcia

Kubki smaku
Babka drożdżowa 154

odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia Gdy ciasto podrośnie wstawić je do dobrze nagrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni i piec ok 50 -60 minut. Po wystudzeniu polać lukrem

Kubki smaku
Najlepsze rogaliki krucho-drożdżowe 160

części, rozwałkować wyciąć trójkąty, nałożyć krem i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blasze.Piekarnik nagrzać do 190  stopni i piec rogaliki aż będą złociste ok. 15 min.Po wystudzeniu polać lukrem lub dowolnie ozdobić

Kubki smaku
Pierniczki leżakujące 170

pieczenia i pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach. Należy uważać, aby nie piec zbyt długo, bo pierniczki będą miały posmak goryczy. Po wystudzeniu pierniczków należy ozdobić je lukrem. PS. Po upieczeniu pierniczki są mięciutkie, potem twardnieją, by znów stać się miękkie dzięki wilgoci z powietrza. Przechowujemy je w szczelnym pojemniku. Jeszcze w klimacie świąt, zapraszam do obejrzenia filmiku

psgotujemy
Kursy z dekoratorem tortów Kelvinem Chua 178

patrzę na pozostałe torty, to wydają mi się równie wspaniałe. A oto ja przy pracy:).       Ostatnim projektem był tort „ Shanghai Splendour”, dekorowany przy użyciu lukru królewskiego. Moim zdaniem najtrudniejszy tort, wszystkie ozdoby były wyciskane i pod koniec kursu czułam to w rękach:). Technika ta wymaga dużo precyzji i trzeba dobrze przygotować, przemyśleć projekt, aby otrzymać piękny wzór

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania