lukier - 7892 przepisów (strona:379/527)

Sernik z makiem i jabłkami Siostry Anastazji 346

wsypujemy do jabłek galaretkę w proszku, dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. PRZEŁOŻENIE PLACKA: Ciasto z makiem i serem - masa jabłkowa - kruchy placek Gotowe ciasto możemy ozdobić polewą bądź lukrem

psgotujemy
Rogaliki krucho-drożdżowe z czekoladą 150

Układać na papierze do pieczenia, posmarować rozmącony  jajkiem i piec ok. 20 min na złoty kolor. 5. Ostudzone rogaliki posypać obficie cukrem pudrem lub udekorować lukrem

Maślane ciasteczko
Staropolska babka parzona 151

babkę, do 1/3 wysokości formy i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy babka wyrośnie aż do brzegów formy, włożyć ją do piekarnika na ok. 50 minut. Następnie wystudzić i ozdobić lukrem lub cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka herbaciana z rodzynkami i suszoną wiśnią 152

babkę. Piekę około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Przestudzoną babkę wyjmuję z formy. 4. Cukier puder ucieram z wodą i barwnikiem na jednolitą masę. Lukrem polewam babkę. Na wierzchu układam kandyzowane wiśnie.   Do przygotowania babki wykorzystałam suszone wiśnie, rodzynki oraz wiśnie kandyzowane, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Bakalie MAKAR to produkty idealne

Tradycyjna kuchnia Kasi
BABKA "KARMELCIA " Z BRZOSWINIAMI 130

kostkę.Ciasto wylać do formy na babkę,wierzch równomiernie przykryć brzoskwiniami i piec ok 50-60 min w 180 st C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem. Po raz kolejny przekonałam się,że przepisy s Anastazji są niezawodne i zawsze się udają.Naprawdę szczerze polecam tą babkę

Niespełnione zdolności kulinarne
babka z makiem 107

masła 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej  3/4 szklanki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z cytryny szczypta soli lukier na wierzch  Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i solą, przesiać.  Masło utrzeć na biało a następnie nadal ucierając dodawać cukier a później jajka. Kiedy masa będzie jednolita dodać mąki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babeczka marmurkowa. Babeczka do święconki 202

Babki majonezowe obok serników to nasze ulubione wielkanocne wypieki, są smaczne, lekkie, puszyste i wilgotne. Polecałam już dwa przepisy na babki majonezowe: babka jasna z cytrynowym lukrem i babka kakaowa z polewą czekoladową . A dzisiaj na blogu ekspresowy przepis na babkę marmurkową, którą wykorzystujemy do święconki, gdyż pieczona jest w małych foremkach na babeczki. Babki mini są również ozdobą wielkanocnego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
makowy wianuszek z białek 161

obsypanej bułką tartą tortownicy (24 cm średnicy) z kominem. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 45 min., do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu dowolnie dekorujemy np. gęstym lukrem

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżowe kwiatuszki 136

zwiniętych kółeczek, a w środek włożyć małą kuleczkę [też można nadziać marmoladą] tworząc kwiat.Odstawić do wyrośnięcia.Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Po wystudzeniu ozdobić lukrem i kuleczkami Delecta

Moje domowe kucharzenie
Wielkanocna babka z serkiem mascarpone 203

średnicy 24-26 cm. Pieczemy przez 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 160C. Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem. Po upieczeniu wyjmujemy babkę z formy i polewamy ją lukrem. Dowolnie ozdabiamy.   Smacznego

Passion of Cooking
Babka cytrynowo-migdałowa 130

skórką cytrynową. Mączną mieszankę dodajemy po trochu do ucieranej masy. Ciasto wykładamy do formy i pieczemy przez 50-55minut w 180 stopniach. Ostudzoną babkę posypujemy pudrem lub dekorujemy lukrem. Użyłam bardzo dużej formy, dlatego moja babka jest dość płaska. Z podanych składników powinna wyjść ładna babka w formie średniej wielkości

Bon appetit mon amie
Babeczki cytrynowo-czekoladowe 270

ponownie ciemne ciasto. Jeśli pozostanie ciasto to można wyłożyć je do foremek od muffinek. Piec w 180C przez około 35 min. Do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem cytrynowym

Amatorka kuchenna
Wiosenna babka majonezowa z glazurą z limonki 142

limonki i gorącą wodą - najlepiej robić to w wysokim, wąskim naczyniu, aby zawartość ne pryskała na boki. Utarta glazura musi mieć konsystencję półpłynn ą, t ro chę luźniejszą od lukru.   Gdy babka ostygnie, wylać na ni ą powoli, wąskim strumieniem, glazurę. Babkę najlepiej ustawić na kratce, z talerzem pod spodem, aby nadmiar glazury miał gdzie spływać. U mnie

Grunt to przepis!
Clafoutis z pomarańczą i czekoladowymi kropelkami. 114

łyżek mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 szklanka śmietanki 30 % 1/3 szklanki cukru  1 pomarańcza 100g kropelek czekoladowych Żółty lukier Dr. Oetkera  Foremki o średnicy 12 cm i wysokości 3 cm Wykonanie : Białka ubić ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche Ciastka Wielkanocne 128

pszennej 50 gr cukru pudru + 1 łyżka cukru cytrynowego od Delecty 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr masła / margaryny 1 całe jajko + 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Lukier 2-3 łyżeczki soku z cytryny około 10 łyżeczek cukru pudru kurkuma wiórki kokosowe ziarenka maku do zrobienia oczek 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto ( jeśli będzie za bardzo się

Gotowanie...to proste !