mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów/ 1 mały aromat migdałowy Do dekoracji : Garść migdałów w płatkach Suszone morele Na lukier : 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 4 łyżki cukru pudru Wykonanie: 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki (kokosową oraz zwykłą pszenną) przesiać z proszkiem do pieczenia, następnie
vaniliowoczekoladowapłatków migdałowych. Niżej robimy pisanki kolorowe. Krok 2 galaretkę wsypujemy do młynka i tyle samo cukru miksujemy, Przekładamy do miseczki i dodajemy odrobinę gorącej wody. Mieszamy i mamy lukier niebieski i tak z każdym kolorem identycznie
Różowa kuchniaprzekładamy do foremki (cm), wyłożonej samo dno papierem do pieczenia, boki posmarowane masłem. Pieczemy przez ok. 40 min. do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia i polewamy lukrem. *Skórkę cytryny sparzamy, szorujemy a następnie ścieramy tylko wierzchnią część (żółtą) na tarce o małych oczkach
Domowy Smak Jedzeniamasę wylać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec około 40 - 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: Babkę można obsypać cukrem pudrem lub polać lukrem albo rozpuszczoną czekolada. Formę można użyć na klasyczną babkę lub keksówkę
Ciastka - domowe słodkościparzoną. Ciasto drożdżowe przygotowywane nieco inna metodą. Babka wyszła dorodna , wyrosła ponad formę. Jest puszysta , smaczna , dla mnie nieco sucha i mało słodka . Dobrym uzupełnieniem byłaby warstwa słodkiego lukru. Przechowywana pod przykryciem następnego dnia smakowała jeszcze lepiej niż zaraz po upieczeniu , co w przypadku ciast drożdżowych jest rzadkością. Składniki : (na 2 babki i średnicy foremki 20cm
Malinowa Kawiarenkapączki portugalskie. Moim zdaniem to świetna alternatywa dla naszych ciężkich, drożdżowych, tradycyjnych pączków. Ciasto przypomina bardziej znane oponki (pączki wiedeńskie), ale smażymy je w innej formie i nie polewamy lukrem , a podajemy z syropem pomarańczowym. U mnie też w wersji z cukrem pudrem. Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na jutrzejsze święto polecam lekkie (a co ważniejsze szybkie w wykonaniu
Bon appetit mon amieboku do wyrośnięcia drożdżówek. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wysmaruj rozbełtanym żółtkiem z mlekiem. Oprósz kruszonką każdą drożdżówkę. Pieczemy przez około 10 - 15 minut. Możemy polać lukrem upieczone drożdżówki lub posypać cukrem pudrem. Smacznego! Zapraszamy do dzielenia się z nami propozycjami do dalszych wpisów. Macie jakieś życzenia?Czekamy na Wasze komentarze
Gotowanie, czyli hobby dla każdegonastępnie smarujemy białkiem i zawijamy w papier do pieczenia pozostawiając ok. 2 cm. luzu. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Po ostygnięciu smarujemy makowiec lukrem. Smacznego
Magia jedzenia.smażyć z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu układać na bibule albo papierowych ręcznikach, żeby nie były opite tłuszczem. Jak ostygną posypać cukrem pudrem. Jeśli wolicie można zrobić lukier. Smacznego
Moje Słodkie Piekiełkociasta z zamrażalnika. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 40 minut. Po upieczeniu studzimy. Ciasto nie jest bardzo mocno słodkie, więc łasuchom proponuję udekorować je lukrem
Walijskie Pichceniemąki tortowej 200 g serka homogenizowanego waniliowego 200 g masła 3/4 szklanki cukru pudru (można dać więcej) łyżeczka proszku do pieczenia 8 jabłek 2 łyżeczki cynamonu cukier puder lub lukier na wierzch Mąkę przesiać na blat, dodać posiekane masło, cukier puder, serek homogenizowany i proszek do pieczenia. Zagnieść szybko ciasto, owinąć je folią i wstawić na godzinę do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaskorzystałam z puzzli ze Świnką Peppą, które znalazłam w szafce z zabawkami ;) Gotową świnkę zostawiamy do zastygnięcia (po kilku godzinach będzie już zupełnie twarda – jak gęsty zastygnięty lukier). Przestudzone spody przecinamy wzdłuż i układamy na kawałkach czystego papieru do pieczenia, dzięki temu będzie łatwiej przesuwać je po stole i mniej będą się kruszyć. Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu . Pierwszy
Ciastkozercyszklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mrożonych jagód 3 łyżki wiórek kokosowych 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 łyżki margaryny wiórki kokosowe do dekoracji posypka kolorowa do dekoracji lukier gotowy różowy do dekoracji Dr. Oetkera Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem,wiórki kokosowe, olej i wodę.Delikatnie
Sama słodycz i szczypta chiliPolewa Kakaowa: Stopić 100 g margaryny, dodać 2 łyżki kakao, 100 g cukru oraz 2 łyżki wody. Wszystko razem podgrzać na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy, mieszając Lukier: 15 łyżek cukru pudru wymieszać z 1 łyżką gorącej wody oraz dodając 1 łyżkę soku z cytryny bądź pomarańczy, mieszając do uzyskania jednolitej masy Polewa Kokosowa: 100 g margaryny połączyć
W Moim Magicznym Domu