PYSZNE, SZYBKIE CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI, Z DODATKIEM PEŁNOZIARNISTEJ MĄKI 276użyć dowolne owoce.Wierzch posypujemy kruszonką. U mieszczamy ciasto w piekarniku nagrzanym do 180*C. Pieczemy ok.30-35 minut do lekkiego przyrumienia na termoobiegu. Podajemy oprószone mielonym ksylitolem lub lekko polukrowane lukrem z cukru trzcinowego, z dodatkiem kremówki i kilku kropli olejku migdałowego. Smacznego
Smaczne Zdrowe
Pączki 207wykorzystaliśmy do tego frytkownicę z termostatem. Smażymy pączki po 2-3 minuty z każdej strony, aż będą miały złoto-brązową barwę. Gotowe pączki można posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem. Smacznego
KasiaiKrzysiu.pl
Ciasto makowe na pianie z białek 234masy makowej i delikatnie wymieszać. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w temperaturze 180-190 stopni około 30-35 minut. Po lekkim przestudzeniu polukrować ( tutaj przepis na lukier pomarańczowy ) i posypać skórką pomarańczową lub rodzynkami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pyszne pączki 240pączki nabiorą brązowego koloru. Można również każdy z wyciętych pączków nadziać marmoladą i sklejać,ale ja ułatwiłam sobie pracę :) Usmażone pączki nadziewałam po ich ostygnięciu. Posypujemy cukrem pudrem albo lukrem. Smacznego
Słodkości i nie tylko
Pączki (babcine) 219każdej strony - na złoty kolor. (Najlepsza temperatura smażenia to około 175 stopni i nie powinna przekraczać 180 stopni.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem lub ozdobić lukrem. (*) Alkohol jest opcjonalny, ale dzięki niemu pączki chłoną mniej tłuszczu. (**) Ocet sprawi, że pączki nie będą pękały, jeśli nadziejemy je przed smażeniem. (***) Nadzienie powinno być gęste, ale nie twarde
Di gotuje
Pączki 161jajko szczypta soli ok. 40g roztopionego masła marmolada lub inne nadzienie do pączków około 2 l oleju lukier 5 łyżek cukru pudru odrobina gorącej wody Przygotowanie: Zaczyn: drożdże rozkruszyć, dodać 1 łyżkę cukru, 0,5 szklanki ciepłego mleka
Amatorka kuchenna
Doughnuts - donuts - pieczone pączki z dziurką 301dociskając jej (donut'y rosnąc wypychają pokrywę do góry) i pieczemy do momentu, aż nabiorą lekko brązowego koloru. Możemy trzymać je dłużej, jeżeli wolimy ich bardziej chrupiącą wersję. Dekorujemy lukrem, czekoladą lub cukrem pudrem. Smacznego
Be Fit Be Strong
Awaryjne pączki z serka homogenizowanego 223Jest banalnie prosty i osoba niegotująca na co dzień, da sobie z nim radę. Nie ma tu drożdży, dlatego nie musisz obawiać się, czy ciasto wyrośnie czy nie. Zamiast lukru możecie użyć tylko cukru pudru. Pączuszki można nadziać po usmażeniu. Jeśli jesteście purystami i chcecie mieć śliczne w kształcie pączki, użyjcie do ich wykonania gałkownicy do lodów, umaczanej w wodzie
Mieszam w Garnku
Tłustoczwartkowe pączki z marmoladą 227musimy pilnować aby zbytnio się nie spiekły. Jeszcze ciepłe nadziewamy marmoladą wieloowocową lub ulubioną konfiturą. Do tego niezbędna jest szpryca cukiernicza z odpowiednią końcówką. Jeszcze ciepłe paczki lukrujemy przygotowanym lukrem (cukier puder mieszamy z odrobiną wody do uzyskania odpowiedniej gęstości
VioletoweKucharzenie
Gniazdka czyli hiszpańskie pączki 204garnka z oliwą wkładaj po pączku papierem do góry i smaż obracając na złoty kolor. Gotowe pączki wykładaj na papier celem odsączenia z nadmiaru ew. oliwy. Moje pączki ozdobiłem lukrem i posypką cukierniczą. Rada : Do garnka z oliwą warto wrzucić gałkę muszkatołową w całości, ma ona na celu zapobiec nadmiernemu wchłanianiu tłuszczów przez smażone produkty
Mechanik w kuchni
Pączki na piwie 162wpływem wysokiej temperatury alkohol się ulatnia więc pączki mogą jeść również dzieci ;) Ja swoje nadziałam konfiturą i posypałam cukrem pudrem ale możecie zrobić je tak jak lubicie, z lukrem, budyniem lub innymi dodatkami. 450g mąki 50g cukru pudru 7g drożdży instant 175ml ciepłego piwa 3 żółtka 3 łyżki śmietany 1 płaska łyżeczka soli 75g stopionego, ostudzonego masła olej
Smakołyki Asi
Domowe Pączki z Budyniem 261Tradycyjne, domowe, puszyste pączki z delikatnym budyniowym kremem, oprószone cukrem pudrem to tuż obok pączków z różą i lukrem - klasyka wśród ostatkowego menu. Pączki dość proste w przygotowaniu , a ich smak... wyjątkowy . Domowe Pączki z Budyniem - Składniki: (ok. 12 pączków) 60 g drożdży 1/3 szklanki cukru + łyżka na zaczyn szklanka mleka 3 szklanki mąki tortowej (ok. 500 g) + 2 łyżki
Słodka Strona
Złociste pączki z kremem malinowym 181cukru ½ laski wanilii Kieliszek rumu Szczypta soli Olej do smażenia Krem malinowy: ½ litra śmietany 30% 25 dag serka mascarpone ½ szklanki musu z malin 2 łyżki cukru pudru Lukier do dekoracji Kolorowa posypka Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiewam do miski, mieszam z suchymi drożdżami, cukrem oraz szczypta soli, dodaję ziarenka wydrążone z wanilii, wlewam ciepłe mleko i wyrabiam ręką ciasto
Wanilia i Kardamon
Gniazdka, pączki hiszpańskie lub wiedeńskie 247gniazdka papierem do góry i po chwili go usuwamy (naprawdę łatwo się odrywa). Smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i gotowe. Lukier: ok 1 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 2-3 łyżki wody Mieszamy cukier z wodą i sokiem z cytryny i dekorujemy nim nasze gniazdka. Smacznego
Cynamonowe szczęście
PIECZONE PĄCZKI - mniej kalorii na tłusty czwartek. Wersja tradycyjna i bezglutenowa. Przepis nr II - z drożdży świeżych 212mnie jest szczególnie miły, bo zostaję obdarowywana prezentami i dmucham świeczki. Patrzę dalej i widzę tłustym drukiem oznaczoną datę: 4 luty 2016. Wręcz mi z tego dnia kapie lukier i czekolada, co i na ślinotok się przekłada. Nie chcę jednak, żeby kapał mi tłuszcz, bo choć pączek jest znakiem szczególnym tego najsmaczniejszego czwartku, to... lepiej po tym dniu w tego
Wypisz Wymaluj