bakaliami Kapusta kiszona z suszonymi grzybami Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Keks Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Kompot z suszonych owoców Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczone kasztany Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi
Moja smaczna kuchniazmielonego imbiru 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli ok. 400g mąki + mąka do podsypywania 100g cukru pudru, 1 łyżka soku cytrynowego lub gotowy lukier cukierki, posypki lub pisaki cukrowe do ozdabiania foremka do wycinania pierników Przygotowanie: Masło z cukrem utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać jajka i krótko wymieszać. Syrop, cynamon, imbir, pieprz, proszek
Tagebuch po polskusamego rana tryskały energią i z wielka przyjemnością pomagały nam w wyrabianiu ciasta, wałkowaniu, wycinaniu, pieczeniu, a potem dekorowaniu. Radości było przy tym co niemiara, a buzie umorusane od lukru śmiały się od ucha do ucha! Zobaczcie „migawki” z Warsztatów! PODZIĘKOWANIA: * Dziękuję z całego serca Marcie za zaproszenie i gościnę – to Ona jest pomysłodawcą i główną organizatorką
Ostra na Słodkowykładamy na ciasto z masą makową. Gdy delikatnie ostygnie przykrywamy go ciastem na białkach z makiem. Odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Ciasto można polać czekoladą lub lukrem. Smacznego!!! Artykuł Makowiec z jabłkami pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni
sierotka maRysia w kuchnistopni przez ok. 25-30 minut. Kiedy zrobią się rumiane na górze, to znak, że trzeba je wyciągać. Po wyciągnięciu z piekarnika babeczki odstawiamy do przestudzenia. Przygotowujemy lukier z cukru pudru i soku z pomarańczy – powinien mieć konsystencję gęstego jogurtu. Lukrujemy przestudzone babeczki. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyjest to, że można je dowolnie modyfikować za pomocą różnych dodatków. Ja swoje obtoczyłam z jednej strony w czekoladzie i posiekanych orzechach. A przygotowałam też wersję z marmoladą i lukrem (ale o nich będzie w najbliższym czasie). W moim rodzinnym domu obowiązkowo są zawsze na święta :) Składniki: 125 g masła 50 g cukru pudru 50 g cukru 1 cukier waniliowy
My simple kitchenroku oprócz tradycyjnych pierniczków upiekłam też takie nieco inne,bo z mąki ryżowej i kukurydzianej. Pierniczki wyśmienite,bardzo kruche i jak dla mnie wcale nie trzeba ich ozdabiać lukrem. Przepis pochodzi z bloga Lisiecka Przystań 125 g mąki ryżowej 125g mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki miodu naturalnego 125 g masła 1 jajko 1 łyżka
Kolorowa kuchnia Elkiwcześniej podpieczony spód. Ciasto pieczemy w piekarniku przez ok. 45 min. w temperaturze 180°. Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia a przed podaniem możemy polać lukrem lub posypać startą czekoladą P.S rodzynki najlepiej namoczyć w likierze jakieś 2 godziny przed pieczeniem serniczka. Pycha
Luźna Kuchniakrócej, do tzw. suchego patyczka - po upieczeniu wyjąć z piekarnika, a po wstępnym ostygnięciu, również z formy - kroić po ostygnięciu, przechowywać w chłodnym miejscu - wierzch można udekorować cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową
Smakołyki Berenikinastępnie umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni i piekę przez 55 - 60 minut. Upieczone ciasto studzę do temperatury pokojowej a następnie przechowuję w lodówce. Można polać ciasto lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznych Świąt życzy Klaudia
Mango Papajaszklanki ), plus do podsypywania, 1 jajko w temp. pokojowej, 1/2 łyżeczki soli, 180ml ciepłego mleka, 60g masła niesolonego, 60g cukru ( 4 płaskie łyżki ), 7g suchych drożdży. Lukier: 1 łyżka śmietany 18%, 1/2 szklanki cukru pudru. Ponadto: białko z 1 jajka ( temp. pokojowa ), 250g masy makowej ( domowej lub kupnej ) - temp. pokojowa, 2 czubate łyżki dżemu z czarnej porzeczki - temp. pokojowa
W kuchni u Monikistopni około 8-10 minut (w zależności od wielkości i grubości, na jaką udało się nam rozwałkować ciasto. Studzimy na kratce. Możemy je oblać polewą czekoladową lub lukrem - zyskają na smaku. RADA: Powidła powinny być bardzo gęste, smak dowolny, ale najlepiej śliwkowy lub inny kwaśny
Kolorowy Przepisownikczasie ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury około 175°C przez 50-60 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy w formie. Przed podaniem dekorujemy lukrem lub cukrem pudrem. Gotowe
Rozpustne gotowaniewykrawamy serduszka, słomka robimy dziurkę na zawieszkę. Pieczemy 10-12 minut w 170 stopniach, wychodzi 25 szt .Przekładamy serduszka po upieczeniu na kratkę do ostudzenia potem możemy udekorować lukrem posypkami lub czekoladą. Kłos Pol posiada naturalną mąkę którą używam do wypieku ciast,pieczywa.Polecam produkty które na co dzień znajdziecie w mojej kuchni.Wiadomo wypróbowane
Różowa kuchniapoziom i przykryć z góry np. papierem do pieczenia. Upieczoną babkę wyciągnąć z formy i ostudzić na kartce. Do dekoracji posypać przez sitko cukrem pudrem. Babkę można udekorować również lukrem lub polać białą czekoladą
Passions hobbies life