lukier - 7892 przepisów (strona:384/527)

Pączki wiedeńskie bez glutenu 692

studzenia ciastek. Rumowa glazura: 200 g cukru pudru 2 łyżki rumu (soku z pomarańczy lub cytryny) 1-2 łyżki wody   Cukier puder utrzeć z rumem, stopniowo dodając wodę. Lukier nie powinien być zbyt gęsty, łatwiej smaruje się nim pączki. Polukrować pączki przy pomocy pędzelka.   Smacznego! :-) var file = "http://2.bp.blogspot.com/-GXSgY7J6UT8/VqydfiQ4Q1I/AAAAAAAACdw/gwnjeRwp5AQ/s1600/P%25C4%2585czki_wiede%25C5%2584skie_bez_glutenu_01_maniapieczenia.com.jpg"; var title = "Paczki wiedenskie bez glutenu maniapieczenia.com

maniapieczenia
Donuty czyli pączki z dziurką 126

jest odpowiednio gorący). Pączki smażymy na złoty kolor (ok. 2 minuty z każdej strony). Pączki wyciągamy na papierowy ręcznik odsączając z nadmiaru tłuszczu. Gotowe posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Z przepisu otrzymamy ok. 12-13 donutów. Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją przepisu z książki "Ciasta i desery krok po kroku" M. Magnier-Moren

Mania Wypiekania
Pączki pyszne. 159

żółtka 1 całe jajko 50 g masła,rozpuścić ,ostudzić 20 ml spirytusu sok i skórka otarta z jednej cytryny Ponadto: tłuszcz do smażenia powidła ,masa karmelowa do nadziewania lukier ,0,5 szklanki cukru pudru utrzeć z 3 łyżkami soku z cytryny lub wody Rozczyn : drożdże rozprowadzić z łyżką cukru w ciepłym mleku ,dodać łyżkę mąki ,dobrze wymieszać i odstawić

Ladylaura.
Sernik z kratką 199

jajek, białka i żółtka osobno 100g miękkiego masła 250g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: rodzynki - niekonieczne  1 żółtko do posmarowania kratki lukier do udekorowania Wykonanie: Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy pokrojone miękkie masło, i jajko. Szybko zagniatamy, tylko do połączenia składników, owijamy folią i wkładamy do lodówki na około

Piekę, bo lubię
Pączki wiedeńskie, hiszpańskie, tzw. gniazdka 211

usłyszymy jedną z nich od razu każdy wie o co chodzi. Jak byłam mniejsza mama kupowała mi je w sklepie, smak niezapomniany, przypieczone i wilgotne w środku polane lukrem. Pychota! Jak to wiadomo, w takich kupnych pączkach jest pełno chemii i dlatego myślę, że warto trochę się wysilić i zrobić coś samodzielnie. Myślałam, że to coś niewiarygodnie trudnego, pracochłonnego

Piekę, bo lubię
Błyskawiczne serowe oponki – bez drożdży, bez proszku do pieczenia 231

Zmieniłam w nim proporcje oraz użyłam serka ricotta zamiast sera białego. Oponki są leciutkie, miękkie o delikatnym serowym posmaku. Banalnie proste do zrobienia. Oponki można posypać cukrem pudrem, udekorować lukrem i kolorową posypką – takie Stasiowi smakowały najbardziej, mi bez dodatków. Najlepsze są zaraz po usmażeniu i wystudzeniu. Z przepisu wyszło mi 16 oponek i tyle samo małych pączuszków. Składniki

Niebieski kubek z kawa
Ciasto pomarańczowe. 167

wbita w ciasto wykałaczka po wyjęciu będzie sucha. Ponakłuwać długim cienkim szpikulcem ciepłe ciasto. Powoli nasączać ciasto sokiem z pomarańczy. Zostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Zimne ciasto udekorować lukrem z cukru pudru rozrobionym z sokiem pomarańczowym albo posypać samym cukrem pudrem. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Puszyste pączki różane z rumem 163

żeby bączki nie dostawały do dna rondla. Dobrze jest wyposażyć się w termometr (cukierniczy lub do pieczenia mięsa) i kontrolować temperaturę smażenia (optymalna temperatura oleju 170-175 stopni). Wykończenie lukrem stosujemy na ciepłe pączki, cukrem pudrem po wystudzeniu.   Czas przygotowania: 1 godz. 30 minut Porcje: 22 Składniki: 70 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego domowego 220 ml mleka

SzczyptaSmaQ
Pączki z nadzieniem różanym, lukrem i skórką pomarańczową 192

Dziś druga wersja przepisu na pączki idealne! Tym razem z moją ulubioną marmoladą r óż aną , lukrem i skórką pomarańczową ! Domowe, pyszne, wyglądają jak z cukierni, a są o niebo lepsze! Pyszności! Zapraszam :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pączki z nadzieniem różanym, lukrem i skórką pomarańczową 192

Dziś druga wersja przepisu na pączki idealne! Tym razem z moją ulubioną marmoladą r óż aną , lukrem i skórką pomarańczową ! Domowe, pyszne, wyglądają jak z cukierni, a są o niebo lepsze! Pyszności! Zapraszam :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
,,KARNAWAŁOWE KOKARDKI” 112

średni, mały, a następnie mocno przyciskamy środek palcem. Kokardki smażymy wierzchem tak by się zarumieniły na złoto i odsączamy z tłuszczu. Cukier puder ucieramy z sokiem do gładkości. Gęstość lukru regulujemy dodając sok lub cukier

Podróż w kulinaria
Pączki pieczone. Orkiszowe z gorzką czekoladą. Wyśmienite, puchate, lekkie. W wesjii "fit". 211

można nadziewać dowolnymi powidłami, tradycyjnie marmoladą  z róży, a nadziewamy je przed pieczeniem, podczas formowania. Można oprószyć je sowicie cukrem pudrem, jak lubią moje dzieci lub polać ulubionym lukrem, wtedy będą smakować jak tradycyjne pączki. Do upieczenia pączków będą potrzebne tylko papilotki, takie jak do pieczenia muffinek.  Po kilkunastu minutach wyciągacie z piekarnika złote pachnące pączki. Obsypujecie cukrem

Naturalna Kuchnia
Pączki 161

drożdży, 250 ml ciepłego mleka, 125 ml jogurtu naturalnego, 0,5 łyżeczki soli, 2 łyżki spirytusu, tłuszcz do smażenia ( olej, smalec), konfitura do nadziania, cukier puder lub lukier   Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 3 łyżki mleka podgrzewamy ( mleko musi być bardzo ciepłe, ponieważ jak dodamy jogurt to zmieni ono swoją temperaturę), dodajemy łyżkę cukru, jogurt

Passion of Cooking
Pączki pieczone 267

będą smakować jak bułki z marmoladą. Jednakże pomyliłam się, po naciśnięci powracają na swoje miejsce, marmolada nie wypływa, a dodatkowo są o wiele zdrowsze od pierwowzoru, a wraz z lukrem to kompozycja doskonała! :) Składniki: 100 ml ciepłego mleka 50 g świeżych drożdży 400 g mąki pszennej + do podsypywania 50 g cukru 3/4 łyżeczki soli 3 jajka 170 g masła

Piekę, bo lubię
Babka cytrynowa 209

wymieszać. Keksówkę (ok.30cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i wysypać mąką. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 - 50 minut. Gotową babkę polać lukrem

Piekę, bo lubię