lukier - 7892 przepisów (strona:398/527)

Ciasto Marchewkowe 148

ciasta dodajemy marchewkę. Wszystko razem łączymy. Tak wymieszane ciasto przelewamy do formy posmarowanej olejem i posypaną bułka tarta. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeni polać lukrem  albo czekoladą. Można dodać orzechy. Pyszne ciasto marchewkowe wilgotne

magiczna kuchnia Kasi
Makowiec 155

reszty ciasta kroimy cienkie paseczki i układamy na wierzchu maku robiąc kratkę.  Piec w nagrzanym piekarniku w 170 °C przez 45 minut.   Polać lukrem lub posypać cukrem pudrem

magiczna kuchnia Kasi
Pierniczki 121

grubość około 5 mm ,foremkami wycinamy kształt. Ciasteczka układamy na blasze (wysmarowanej masłem) i pieczemy 10 min w temp 180°C. Pierniki oprószamy cukrem pudrem lub polewamy lukrem

R'n'G Kitchen
Lukier cytrynowy ucierany 125

gotujemy do momentu ,kiedy zacznie gęstnieć. Cukier wsypujemy do miski ,mieszamy na wolnych obrotach (mikser) ,wlewamy powoli gorący syrop ,dodajemy startą skórkę. Mieszamy na gładką masę. Tak przygotowanym lukrem od razu polewamy ciasto. (Jeśli zgęstnieje możemy lekko podgrzać

R'n'G Kitchen
JAGODZIANKI SIOSTRY ANASTAZJI 900

Gotowe bułeczki posmarować  jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka. Można jeszcze odstawić na 10 minut aby podrosły , następnie piec ok 10-15 minut w nagrzanym piekarniku. Upieczone jagodzianki posmarować lukrem lub posypać cukrem pudrem. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Drożdżówki z domową masą makową 121

Wykrawać podłużne bułki i odstawić do wyrośnięcia na około pół godziny. Po wyrośnięciu posmarować bułki jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka. Piec 20 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu polać lukrem

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki z domową masą makową 135

Wykrawamy podłużne bułki i odstawiamy do wyrośnięcia na około pół godziny. Po wyrośnięciu smarujemy bułki jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu polewamy lukrem. Smacznego! W tym Wypiekaniu udział wzięli: (lista uzupełniana na bieżąco) Strona Wypiekania na śniadanie: KLIK Strona tego wydarzenia: KLIK --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój

Marder&Marder Manufacture
Jagodzianki babci Zosi 263

lekką pianę. Piec bez termoobiegu 20-25 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza - aż do pożądanego stopnia zrumienienia. Wyjąć z pieca i przestudzić. Przed podaniem jagodzianki można pokryć lekkim lukrem, zrobionym z ok. 100 g cukru pudru rozmieszanego z 2 łyżkami wody

W SMAK
Kruche ciasteczka korzenne 198

minut (aż ciasteczka się zarumienią) w temperaturze 180 °C (z termoobiegiem). Gotowe wyjąć z piekarnika, studzić na kratce. Przestudzone oprószyć cukrem pudrem, którego mi niestety zabrakło. Można też użyć lukru lub polewy czekoladowej. Do kawki jak znalazł

Jemy Pijemy
Pączki 114

wystarczy około 1,5-2 minut z każdej strony). Wyjąć łyżką cedzakową i położyć na bibułce lub ręczniku papierowym, by odsączyć tłuszcz. Gdy ostygną posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.    *Ubijanie na parze – Należy przygotować garnek i miskę o trochę większej średnicy niż garnek. Do garnka nalać trochę wody (np. ¼ jego wysokości) i postawić na gazie. Gdy woda

Mania Wypiekania
Piegusek 111

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Po upieczeniu zostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na ok.10-15 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową. Przepis pochodzi z: http://ilovebake.pl/2013/01/16/piegusek-ciasto-makowe-na-bialkach-przepis/

Mania Wypiekania
Babka piaskowo-makowa 145

składniki się połączyły. Wlać ciasto do formy na babkę wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 55 min. w temperaturze 170 stopni. o upieczeniu i wystudzeniu można polać lukrem lub obsypać cukrem pudrem. Przepis można znaleźć w Bibliotece Poradnika Domowego cz. 15 "Ciasta ucierane

Mania Wypiekania
Czeski gulasz piwny i festyn ludowy 203

festynów bawarskim jedzeniem.     (ja i Prezydent) Towarzyszy temu wiele różnych atrakcji, są budki z przeróżnymi specjałami (naleśniki, szaszłyki, owoce w czekoladzie, serduszka piernikowe  z kolorowym lukrem oraz leberkäs), strzelnice, loterie i wesołe miasteczko. W samym mieście odbywają się imprezy towarzyszące jak koncerty, spektakle, występy grup folklorystycznych, jazzowych, rockowych i jeszcze wiele, wiele innych. Trzeba powiedzieć

Kuchnia Prezydentowej
Biszkopt pomarańczowo-migdałowy 195

całej pomarańczy (zużyłam także tylko połowę) 1 mała łyżeczka esencji migdałowej płatki migdałowe do posypania ciasta 450 g cukru pudru (dałam połowę, w zupełności wystarczyła na pokrycie ciasta lukrem) 1 . Piekarnik rozgrzać do 180°C. Natłuścić tortownicę (23-24 cm średnicy). 2 . Ucierać żółtka z połową cukru, aż nabiorą jasnożółtego koloru i zgęstnieją - ok. 5-10 minut. 3 . W drugiej

Kuchnia Prezydentowej
Babka pomarańczowa 185

temperaturze 175°C, do "suchego patyczka". 4. Wyjąć z piekarnika i pozostawić w blaszce przez ok. 10 minut. Nakłuć babkę dość gęsto drewnianym patykiem do szaszłyków lub wykałaczką, polać lukrem lub nasączyć ponczem.   . Poncz:  3 łyżki cukru pudru 5 łyżek soku z pomarańczy  5 łyżek białego wina półsłodkiego lub szampana ewentualnie 3 łyżki rumu lub wódki

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania