lukier - 7892 przepisów (strona:400/527)

Biszkopt z makiem 194

jajka, mąkę ziemniaczaną, cukier, olejek migdałowy i wymieszać. Margarynę zagotować i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto. Górę ciasta polać polewą czekoladową lub lukrem. Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Makowiec na kruchym cieście 606

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na szybki makowiec na kruchym cieście. Ja użyłam gotowej masy makowej, którą dostałam od firmy Helio. Oczywiście jeśli

Marta Gotuje
Mazurek bakaliowy 305

misce, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum i utrzeć ze szklanką mleka na masę. Drugi placek posmarować marmoladą, a następnie wyłożyć masę bakaliową. Górę ciasta polać polewą czekoladową lub lukrem i dowolnie udekorować. Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Recenzja pióra do dekoracji Cuisipro 146

piszecie jak byście pisali długopisem. Wystarczy napełnić pióro, uchwycić w dłoni jak byście mieli długopis i lekko ściskając napisać napis czy wzorek. Pióro możecie napełniać płynną czekoladą, lukrem, marmoladą, miodem czy innym sosem. Jest to produkt idealny do ozdabiania słodkości. Dekorator jest bardzo dobrze wykonany, ma piękny wygląd. Posłuży wam na bardzo długo

Marta Gotuje
BABKA CYTRYNOWA 390

pieczenia, uda się każdemu! Babkę możecie upiec w formie z kominkiem, ale świetnie wyjdzie też w keksówce. Ja swoją po upieczeniu posypałam cukrem pudrem, choć oczywiście można ją polać lukrem z cukru pudru i soku z cytryny, według uznania. U mnie zniknęła w jedno popołudnie:) SKŁADNIKI: 5 jajek 180 g miękkiego masła 330 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku

Słodko-Słony Świat Ilony
BABKA CZEKOLADOWA 180

potem mąkę. Ucieramy do połączenia składników. Białka ubijamy, następnie łączymy je z ciastem, dodajemy czekoladę drobno posiekaną. Całość przekładamy do natłuszczonej foremki i pieczemy 50 minut. Gotową babkę polewamy lukrem, obsypujemy rodzynkami

Z Majeczką w kuchni
Wielkanocna babka drożdżowa 464

całą formę, zwiększyłam temperaturę do 170 i piekłam do zrumienienia) - upieczoną babkę pozostawić na trochę w formie, następnie wyjąć na blat - ostudzoną babkę można oprószyć cukrem pudrem lub udekorować lukrem

Smakołyki Bereniki
Szybkie kruche ciasteczka 151

zagnieść w gładką kulę - dodać odrobinę zimnej wody. Rozwałkować, wykrawać ciastka foremkami, układać na papierze do pieczenia i piec 15 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :) Ja ozdobiłam ciastka lukrami kolorowymi (niestety czarny barwnik nie chwycił i jedyne, co udało mi się uzyskać to ten dziwny szary kolor). I tak prawdę powiedziawszy bardzo żałuję, że gdy rozdawano talenty

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Babka piaskowo - makowa 218

się składników, po czym przelewamy ciasto do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 170 topni przez 50 minut. Po upieczeniu można posypać babką lub polać lukrem. Ja zostawiłam babkę bez niczego i też była pyszna :) Smacznego :)        Przepis pochodzi z kwietniowego numeru magazynu Kuchnia (04/2014

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Szybka rolada jabłkowa 403

ściereczce do całkowitego wystygnięcia - u mnie leżakowała przez całą noc . Oprószyć cukrem pudrem - rewelacyjnie podkreśla smak biszkoptu, na mój gust nie potrzeba tu już żadnej dodatkowej polewy czy lukru . Muszę przyznać, że zachwyciła mnie puszystość i miękkość biszkoptu. Jak to określiła moja kulinarna testerka - czyli kumpela z pracy, którą regularnie dokarmiam kulinarnymi wyczynami - delikatny jak chmurka, żółciutki jak kurczaczek :) Farsz

Grunt to przepis!
Pączki z różą 152

talerze wyłożone ręcznikiem papierowym. Każdy pączek dodatkowo otulamy ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się jak najwięcej tłuszczu. Dodajemy porcje świeżego smalcu i po chwili wkładamy kolejne pączki. Ostudzone pączki smarujemy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. The post Pączki z różą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Muffinki z jabłkami i czekoladą - miękkie i wilgotne 245

termoobiegu) i piec ok 25-30 min. Wystudzić. Nie mogłam się powstrzymać i jedną zjadłam na gorąco prosto z piekarnika:) 5. Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Inspiracja: Z pamiętnika młodej kucharki

Kto ugości moich gości?
Bakłażan zapiekany mięsem mielonym i mozzarellą 274

swoje urodziny i własnych gości przecież mieć musi!  Pomysłu na tort też brakuje. Niestety, talentu plastycznego mi Bozia nie dała i żadnej kopary ani wozu strażackiego z lukru plastycznego nie ulepię. Chyba ostatecznie zamówię.... choć pewnie w ostatniej chwili coś wymyślę :) Dobrze, że chociaż prezent dla syna jest już w drodze.  Tymczasem i Wam proponuję, zapiekane bakłażany

bistro mama
PĄCZKI SMAŻONE 193

wkładać pączki) wkładam pączki i smażę z obu stron. Wyławiam i układam na ręczniczku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Wystudzone pączki dekoruję wg uznania - u mnie jest to lukier i kandyzowana skórka pomarańczowa. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Ferrero Rocher, czyli babko- wianek o smaku orzechów laskowych i czekolady :) 189

waniliowy 200ml letniego mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g zmielonych orzechów laskowych 275g mąki Wierzch można pokryć, do wyboru: - gotową polewą czekoladową i prażonymi orzechami laskowymi* - cukrem pudrem, - lukrem, Na początek smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą tortownice średnicy 24cm z oczkiem. Następnie mielimy orzechy laskowe na miałką mączkę. Czekoladę trzemy na drobnej tarce. Margarynę ucieramy z cukrem

Smakowy Raj