mazurka stał się on moim ulubionym deserem wielkanocnym. Idealnie kruche ciasto wspaniale komponuje się z suszonymi owocami i orzechami zanurzonymi w czekoladowej polewie. Dodatkowo na jego korzyść przemawia brak lukru, za którym nie przepadam oraz dodatek bogatych w substancje odżywcze jagód goji
Milion Smakówdostatkiem. Tym razem postawiłam na rogaliki w połączeniu z borówkami. Kruchutkie ciasto wspaniale komponuje się z tymi owocami, a ich lekką kwaskowatość po upieczeniu można zniwelować polewą z lukru (chociaż dla mnie były przepyszne nawet bez jego dodatku). Czas podany w przepisie nie obejmuje okresu chłodzenia ciasta w lodówce
Milion Smakówinnymi rodzajami: jaglaną, gryczaną i amarantusową, a także zmniejszenie ilości cukru na rzecz ksylitolu. Całość wychodzi równie pysznie lub nawet lepiej niż pierniczki tradycyjne. Nie potrzeba ich nawet dekorować lukrem (chyba że ktoś lubi
Milion Smakówsera ( z wiaderka) 3 jajka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1,5 szklanki cukru 0,5 kostki margaryny miękkiej Piana 5 białek 1 szklanka cukru ponadto 1 puszka brzoskwiń lukier Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy pozostałe składniki zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części, jedną połowę wkładamy do lodówki, a drugą do zamrażarki na 1 godzinę. Masa serowa Jajka, cukier
kgwjanczewopiekarnika.... Składniki: 0,5 kg mąki 0,5 szklanki cukru 5 dag. drożdży 1 jajko całe 2 żółtka 1 cukier waniliowy 0,5 l mleka 2 łyżki masła roztopionego Lukier Wykonanie: Mleko podgrzewamy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Letnie mleko odlewamy ok 0,5 szklanki dodajemy drożdże oraz 1 łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Żółtka oraz jajko
kgwjanczewoBiszkopciki przed pieczeniem posypać cukrem pudrem. Wstawić do piekarnika na 15 minut i piec w 170 stopniach, na złoty kolor. Z cukru pudru i adwokata utrzeć masę na gładki lukier i przekładać ciasteczka
Moje domowe kucharzenieodstawić do lodówki na kilka godzin. Wyjąć ciasto z lodówki i ponownie ponakłuwać widelcem; nożem do masła delikatnie rozsparować na nim pozostałą 1/2 porcji słodzonego mleka skondensowanego (tak jak lukier). Używając małego sitka z drobną siatką, równomiernie rozsypać nad ciastem puder z hibiskusa; poporcjować casto (najlepiej wyciąć kształty dowolnymi foremkami do ciastek) ; udekorować każdą porcję plastrem mango (w dowolnym kształcie
Jem więc Jestemubitą pianę z białek z 1,5 szkl. cukru. Na wierzch poskubać trzecią cześć ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni, na złoty kolor. Gotowe ciasto udekorować lukrem
Kuchenne aromatyBlueberry Corner by "jagodzianka" Delikatne i lekkie babeczki czekoladowe. Jeśli nie zjecie wszystkich, zamroźcie pozostałe. Można je dekorować różnymi kremami czy lukrami. Dekoracje z … Przeczytaj cały artykuł Post Czekoladowe muffiny pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerstrudel z wierzchu przed włożeniem posmaruj obficie białkiem. Czas pieczenia ok. 35 minut. Po upieczeniu wystudź ciasto na kratce kuchennej, posyp cukrem pudrem lub polej słodkim lukrem
Apetyczna babeczkaSkładniki: 1 kostka margaryny Kasia 1 kg mąki 500ml mleka 100g drożdży 2 cukry wanilinowe 150g cukru 2 orzechy lukrowane mazak spożywczy brokat spożywczy lukier Sposób przygotowania: Z drożdży,3 łyżek ciepłego mleka i 3 łyżek cukru robimy rozczyn.Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 20 minut.Następnie dodajemy pozostałe składniki.Przy czym trzeba pamiętać,że mają być ciepłe
Wielki apetytśrodku dziurkę. Pieczemy ok.10 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu,gdy wystygną obsypujemy je obficie cukrem pudrem.W dziurkę wlewamy polewę czekoladową.Żyłki na oku robimy za pomocą lukru w pisaku. Na talerzyku robimy plamę z gotowego kisielu i układamy na ni ej nasze oczko. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytSkładniki: 3 szklanki tartej marchewki 1/2 szklanki tartej dyni 1 łyżeczka sody 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki cynamon ( Kamis) cukier wanilinowy szczypta soli zielony lukier Dr Oetker Dynia zrobiona z masy cukrowej (własnymi łapkami) Sposób przygotowania: Startą marchew połącz z dynią. Warzywa tarłam na tarce,na najmniejszych oczkach. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z cukrem
Wielki apetytJest to doskonałe narzędzie do dekorowania ciasteczek,babeczek,muffinek itp.Sprawdził się też przy wykonywaniu ażurowych naleśniczków. Pisak dzięki temu,że ma zatyczkę jest dość szczelny,gdy zastygł mi lukier,wsadziłam o do gorącej wody i mogłam bawić się dalej. DecoPen to świetne urządzenie, z kórym poradziłą sobie nawet moja 4 letnia córka.Jeśli w tym roku planujecie dekorowanie świątecznych
Wielki apetyt