lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:199/284)

KOLOROWA BABKA WIELKANOCNA 163

stopni na 50 minut. Następnie babkę wyjmujemy i studzimy. Do miseczki wyciskamy sok z cytryny dodajemy cukier puder i energicznie mieszamy, aby nie powstały nam grudki. Następnie dodajemy kakao przesiane przez sitko i ponownie mieszamy energicznie, do uzyskania jednolitego lukru. Wystudzoną babkę dekorujemy polewą, maczkiem truskawkowym i perełkami. Rada: 1) Wykonując babkę wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W przeciwnym

Kuchnia MagdaLeny
Ucierane ciasto kokosowo-jogurtowe z truskawkami 181

Idealne do kawy, pulchne, wilgotne dzięki dodaniu mrożonych owoców z dużą ilością wiórków kokosowych. Wspaniała propozycja na weekend. Ciasto można polać lukrem, polewą, udekorować wiórkami, tartą czekoladą lub świeżymi owocami. Posypane cukrem pudrem też smakuje obłędnie, klasyka w prostym wydaniu – zapraszam do pieczenia:) Parzcie kawy i smacznego! Ucierane ciasto kokosowo-jogurtowe z truskawkami – pyszna propozycja na słodkie popołudnie

Zasmakuj Kuchni
Babka marmurkowa 114

Ciasto jest tak pyszne, że przygotowujemy je z mamą na weekendy w różnych formach, także w keksówkach. Gotowe można polać polewą mocno czekoladową, polać lukrem np. pomarańczowym (świetnie komponuje się z kakao) lub posypać cukrem pudrem. Każdą wersję polecam! Babka powstaje w kilka chwil! smakuje obłędnie, znika szybko wśród rodziny, przy kawie, na świeżym powietrzu.. To jedne z ciast

Zasmakuj Kuchni
Szczęśliwego Nowego Roku! Przepis na kruche ciasteczka do lukrowania Kristiny Rado. 187

przedstawia mój domek z piernika, który przygotowałam na konkurs w tortownia.pl. Trzymajcie kciuki! Przepis na kruche ciasteczka Kristiny Rado:   Składniki: - 150 g cukru pudru (Ilość cukru jest zmniejszona, gdyż ciastka są przeznaczone do pokrycia lukrem w całości, który nada im słodki smak) - 200 g masła/ margaryny ( margaryna - gładsze ciastka) - 1 jajko - 1 łyżka likieru - 500 g mąki Sposób przygotowania

DominikaDolci
Muffinki obłędnie pomarańczowe z białą czekoladą 250

szklanki soku z pomarańczy (wyciśnięty z 1 dużej) 100 g białej czekolady opcjonalnie 30 g skórki pomarańczowej w kostkach (gotowej ze sklepu ;p) Wykonanie LUKIER Wymieszaj 2 łyżki soku pomarańczowego z około 75 g cukru pudru. Gdy konsystencja będzie zbyt rzadka dosyp jeszcze trochę cukru. Smaruj każdą przestudzoną muffinkę. Posyp skórką stratą z pomarańczy. Składniki 2 łyżki soku pomarańczowego cukier

Eat me! Fit me!
Makowiec drożdżowy 155

wierzch roztrzepanym żółtkiem i ostawiam jeszcze na 20 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Lukier- 2 łyżki ciepłej wody, 1 łyżeczka soku z cytryny, cukier puder – około 5 łyżek. Mieszam, polewam po ostudzonym makowcu.   Artykuł Makowiec drożdżowy pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Babka piaskowa z makiem 159

Pieczemy około godziny. Przed wyjęciem sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy ciasto już jest upieczone.  Babka piaskowa z makiem kiedy już wystygnie może zostać udekorowana lukrem przygotowanym z 2-3 łyżek wrzącej wody wymieszanej z cukrem pudrem( dodaj tyle aby uzyskać odpowiednią konsystencję,przynajmniej 4 łyżki.) Artykuł Babka piaskowa z makiem pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Wielkanocna babka z serkiem mascarpone 225

przelewamy do natłuszczonej formy do babki o średnicy 24-26 cm. Pieczemy przez 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 160C. Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem. Po upieczeniu wyjmujemy babkę z formy i polewamy ją lukrem. Dowolnie ozdabiamy.   Smacznego

Passion of Cooking
Jabłka w cieście twarogowym 263

będzie tak dużej pustej przestrzeni po upieczeniu. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 25 minut do lekkiego zrumienienia. Cukier puder rozetrzeć z sokiem, dodając go stopniowo i kontrolując gęstość lukru. Polać po upieczonych ciasteczkach. Mogą być jeszcze ciepłe. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Ciasteczka , Dla dzieci , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek

https:KKuchniaMniam
Babka Migdałowo - kokosowa 159

łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów​/ 1 mały aromat migdałowy Do dekoracji : Garść migdałów w płatkach Suszone morele Na lukier : 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 4 łyżki cukru pudru Wykonanie:   1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki (kokosową oraz zwykłą pszenną) przesiać z proszkiem do pieczenia, następnie wymieszać z zmielonymi migdałami

vaniliowoczekoladowa
Szybkie oponki z lukrem-pyszne i mieciutkie 80746

kolor z dwóch stron(kilka minut z każdej strony,zależy od temperatury oleju) wyjmujemy na ręcznik papierowy ,żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu, mieszamy cukier puder z sokiem z cytryny lub pomarańczy  i tak przygotowanym lukrem polewamy nasze oponki gotowe!!! smacznego

Swojskie jedzonko
łatwy, smaczny ucieraniec z morelami... 190

rozsmarować i powkładać połówki moreli skórką na ciasto piec w 200 C około 40-45 minut, do suchego patyczka, upieczone ciasta wystudzić w formach cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny na pół płynny, polać lukrem ciasta po wierzchu i zostawić do zastygnięcia ciasto jest łatwe, tanie, można je piec z różnymi owocami..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mleczne ciasteczka 168

Przepis pochodzi z starego zeszytu zeszytu mojej mamy Składniki - 30 dag masła - 30 dag mleka w proszku - 30 dag cukru pudru - płatki oblaty o średnicy 40 mm - foremki do ciastek - lukier zielony - cukierki kolorowe  Sposób przygotowania 1. - Miękkie masło utrzeć na puszystą masę stopniowo dodawać mleko w proszku  cały czas ucierać później wyrobić masę rękami w foremkach formować

W królestwie smaków Beaty
Lukrowane pierniczki 154

zdejmować z blachy dopiero po całkowitym przestudzeniu. (Ja swoje studziłam na zaokiennym parapecie, przy dość mroźnej pogodzie pierniczki stygły w mgnieniu oka:))     Lukier 90g białek (3 białka z jaj klasy M) 450g cukru pudru pół łyżeczki octu Cukier przesiać przez sito, dodać 3 białka i ocet. Ucierać na najniższych obrotach miksera przez około 15 minut. Przekładać do rękawa

Zapiski Młodej Żony
PIERNIK BAKALIOWY Z POWIDŁAMI ( szybki! ) 427

podprażonymi na suchej patelni orzechami i migdałami oraz suszoną żurawiną i perełkami.Pycha!Smacznego!Ps. lukier oczywiście można przygotować samemu w domu!Potrzebujemy :LUKIER:* sok z cytryny – 3 łyżki* ciepła woda – 2 łyżki* cukier puder – ok. 200 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Sok z cytryny mieszamy z wodą.Dodajemy cukier puder i dokładnie rozcieramy.Polewamy natychmiast!Więcej pomysłów na słodkie smakołyki

Ostra na Słodko